Duizend Joden bezochten Graf van Jozua in de Arabische gebieden in Samaria

Ongeveer duizend Joodse gelovigen bezochten het graf van Jehosjoea (Jozua) Bin Nun en Kaleb Ben Yefuna ’s nachts in het dorp Kifl Harath in Samaria. De gebedsdienst werd georganiseerd door de regionale raad van Samaria ter ere van het begin van de Hebreeuwse maand Elul.

Het hoofd van de Regionale Raad van Samaria Yossi Dagan arriveerde op de site en bedankte de IDF, de grenspolitie en de Israëlische politie, onder leiding van Efraim Col. Idan Katz en generaal-majoor Dado Asher, die de gelovigen vergezelden en beveiligden die vanuit alle delen van het land aankwamen .

“Het is echt opwindend om hier te zijn, naast het graf van Jehosjoea en Kalev, aan de vooravond van Rosh Chodesh Elul, aan het begin van een nieuw jaar”, zei Dagan. “We baden daar voor onze broeders die in het zuiden wonen, die de oorlogen van Israël heldhaftig vochten, onze medeburgers in het zuiden versterkten, en IDF-soldaten en veiligheidstroepen in hun oorlog tegen de vijand – de inwoners van Samaria hebben u versterkt en geadopteerd.”

Religieuze, seculiere en haredi-deelnemers uit het hele land genoten van lichte versnaperingen en warme maaltijden die daar werden gedistribueerd. Bijzonder prominent onder de aanbidders was een groep toeristen uit Canada en de Verenigde Staten (plaatje bovenaan), van wie sommigen speciaal naar de ingang kwamen kijken.


Plaatje hierboven: Het Graf van Joshua in Samaria is van ver herkenbaar vanwege de Arabische graffiti (scheldwoorden, vervloekingen, swastika’s ‘dood aan de Joden’ enz.) die gewoonlijk overal op de buitenmuren wordt geklad [beeldbron: Complete Pilgrim]

Graf van Joshua
De veiligheidsdiensten van IDF hebben donderdagnacht andermaal de toegang tot het Graf van Joshua (Jozua voor de christenen in het O.T.) verzekerd, waardoor ca. 1.000 Joden konden bidden op de locatie. Het graf bevindt zich in Kafr Kifl Haris, een Arabisch stadje met ca. 3.300 inwoners, allemaal moslims, in de Regio Efraim in Area B van Samaria voorbij de Groene Lijn.

Area B staat sinds de Oslo Akkoorden van 1993-194 onder Palestijns burgerlijk bestuur en onder gezamelijke Israëlisch-Palestijnse veiligheidscontrole. Area B beslaat zowat 22% van de Westelijke Jordaanoever. Het gebied omvat zo’n 440 Palestijnse dorpen en hun omliggende gebieden en geen Israëlische nederzettingen.

Hoewel het Graf van Joshua, net zoals het Graf van Jozef in Shechem, ook in islam een zekere religieuze faam en respect geniet en meermaals wordt genoemd in de Koran, worden beide graven om de haverklap door Arabische moslims geschandaliseerd, belaagd en onteerd.

En dat enkel en alleen omdat deze ook voor het Judaïsme van groot religieus belang en het voorwerp van aanbidding zijn. In 2006/2007 wapperde zelfs lange tijd de gekende groene vlag van Hamas bovenop het Graf van Joshua


Bronnen:

♦ naar een artikel “1,000 visit grave of Biblical Prophet Joshua” van 10 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Arabieren gooien brandbommen naar Joden die bidden aan Graf van Joshua” van 29 december 2017 [lezen]

♦ “Graf van Jozua (Joshua) in Samaria opnieuw gevandaliseerd met swastika’s” van 23 februari 2018 [lezen]

Een gedachte over “Duizend Joden bezochten Graf van Jozua in de Arabische gebieden in Samaria

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Respectloos zooitje barbaren, die zelfs graven waaraan zij zelf waarde hechten, bekladden. Hopeloze mutanten. Weg uit Samaria – jullie zijn het niet waard.

    Like

Reacties zijn gesloten.