Van Sbarro aanslag tot Iran sancties: Gaat ​​Europa ooit stoppen met terreur te vergoelijken?

Terwijl Europa blijft klagen over de sancties van president Trump tegen het ondersteunen van Iran door terroristen, is het belangrijk erop te wijzen dat ze niets van het verleden hebben geleerd. Tegelijkertijd verzetten ze zich tegen de sancties en steunen ze een deal die Iran de middelen gaf ter ondersteuning van terreur, vijftien families, inderdaad, een hele natie treurt om een ​​vreselijke terroristische aanslag die een paar weken vóór 9/11/01 gebeurde.

Zeventien jaar geleden, op 9 augustus 2001, bliezen Palestijnse terroristen een pizzeria op in het hart van Jeruzalem en doodden 15 mensen, waaronder zeven kinderen en een zwangere vrouw. Ze verwondden 130 anderen. Een maand later bliezen andere islamistische terroristen de World Trade Centres in New York en de Pentagon Building in Washington DC op en werden verijdeld in hun poging om het hoofdgebouw te vernietigen door de dappere passagiers van Vlucht 93.

Het is belangrijk om deze daden te onthouden, niet alleen om de onschuldige slachtoffers te gedenken die als enige misdaad hadden om op het verkeerde moment op de verkeerde plaats te zijn, maar als een herinnering dat de afwijzing van de acties van president Trump die erop wijst dat het terrorisme nog steeds aan het zuigen is aan de speen van politieke correctheid en verzoening door de westerse wereld.

De primaire schuld voor dit bloedbad gaat naar de terroristen die dit bloedbad gepland en uitgevoerd hebben, Hamas de terroristengroep waarmee de bommenwerpers geassocieerd zijn, en Fatah, de heersende partij van de Palestijnen die de moordenaars nog steeds als helden viert. Maar de schuld gaat nog veel verder dan dat.

Radicaal islamistisch terrorisme heeft gezogen aan de speen van de verzoeners en vergoelijkers die het grootste deel van de westerse wereld beheersen. De regeringen die geloven dat het mogelijk is om ten aanzien van moorddadige terreurorganisaties te onderscheiden in een militaire en politieke vleugel (zoals de EU bv. doet met Hezbollah), die zich bezighouden met landen die terrorismefinanciering bieden, zoals Iran en terroristische organisaties ondersteunen zoals de Palestijnse Autoriteit en hen een plaats te geven aan de tafel van de VN.

Dankzij de jarenlange verzoening van de radicale islamitische wereld is het terrorisme een legitiem middel tot politieke expressie geworden. Diezelfde verzoening leidde direct tot 9/11/01, Al Qaeda, ISIS en elke andere terreurorganisatie ter wereld in de wereld van vandaag.

De Sbarro zelfmoordbomaanslag was niet de eerste in de rij van vreselijke moorden of de dodelijkste. Iets meer dan een maand later trok een nieuwe terroristische aanval, deze keer in de Verenigde Staten de aandacht van de wereld en dreef de Verenigde Staten om actief betrokken te worden in de oorlog tegen het terrorisme. En met 9/11 behandelde voor het eerst in zijn geschiedenis een Amerikaanse president een terreuraanslag in Israël op dezelfde manier als elke andere oorlogsdaad tegen het maatschappelijk middenveld (tenminste totdat de Republikeinen het Congres verloren in 2006 en de zaken terug begonnen te keren).

Na de verkiezingsdag van 2008 onder leiding van de nieuwe president Barack Obama keerden de VS terug naar de Amerikaanse mentaliteit van voor 9/11 en begonnen ze zelfs Israël, het slachtoffer, de schuld te geven van terroristische aanslagen in het Heilige Land. Erger nog, dit land stopte met het vechten tegen een oorlog om de fanatieke islamisten uit te roeien. Vijftien jaar na Sbarro, en bijna 15 jaar na 9/11/11, hadden we een president die geloofde in het achterwaarts leiden en kregen de islamisten in de Verenigde Staten vrij spel.

Gedurende de acht jaar van de regering-Obama werd Palestijns geweld aangemoedigd door een president die alles in het werk stelde om Israël te dwingen eenzijdige concessies te doen aan de vermeende ‘gematigden’ in Fatah, ondanks hun weigering om Israël als een Joodse staat te erkennen en die intussen doorgingen met het vermoorden van onschuldige Israëli’s.

Via zowel zijn minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en nadien John Kerry, trachtte Obama vrede te bereiken met de Fatah-partij van president Abbas, hoewel ze geen vrede wilden en die massamoordenaars idoliseerde & betaalde zoals degene die de pizzeria van Sbarro in Jeruzalem opbliezen en verheerlijkten als helden.

Totdat de wereld de vruchten van hun verzoening erkent, door geen financiering of erkenning van een terroristische organisatie of staat als legitiem te achten, zullen gruwelijkheden zoals de Sbarro-bombardementen, 9/11, San Bernardino, Parijs, Orlando en anderen blijven plaatsvinden in Israël, Europa , de VS en elders in de wereld.

Moge de namen en herinneringen aan de doden nooit vergeten worden:

Giora Balash, 60, uit Brazilië
Zvika Golombek, 26, van Carmiel
Shoshana Yehudit Greenbaum, 31, van de V.S.
Tehila Maoz, 18, uit Jeruzalem
Frieda Mendelsohn, 62, uit Jeruzalem
Michal Raziel, 16, uit Jeruzalem
Malka Roth, 15, van Jeruzalem
Mordechai Schijveschuurder, 43, van Neria
Tzira Schijveschuurder, 41, van Neria
Ra’aya Schijveschuurder, 14, van Neria
Avraham Yitzhak Schijveschuurder, 4, van Neria
Hemda Schijveschuurder, 2, of Neria
Lily Shimashvili, 33, uit Jeruzalem
Tamara Shimashvili, 8, uit Jeruzalem
Yocheved Shoshan, 10, van Jeruzalem


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Jeff DunetzSbarro Bombing To Iran Sanctions: Will Europe Ever Stop Appeasing Terrorism?” van 8 augustus 2018 op de site van The Lid

2 gedachtes over “Van Sbarro aanslag tot Iran sancties: Gaat ​​Europa ooit stoppen met terreur te vergoelijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.