Abbas wil geen vrede met Israël zolang The Donald aan het roer van de VS staat

Plaatje hierboven: Alsof het gisteren was. De Palestijnse president Abu Ammar, nom de guerre van Yasser Arafat (L.), sprak op 25 november 2000 met de Jordaanse koning Abdullah II (R.) in het Al-Baraka-paleis in Amman, Jordanië. Arafat begon een tweedaags bezoek aan Jordanië om met de koning te praten over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten [beeldbron: Getty Images]

Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, ontmoette woensdagochtend de Jordaanse koning Abdullah II in Amman om de regionale situatie te bespreken voorafgaand aan de verwachte onthulling van het vredesplan van de Amerikaanse regering voor het Midden-Oosten.

Na hun ontmoeting zei Abbas dat beide leiders overeenkwamen om het vredesplan te verwerpen, dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft omschreven als het ‘akkoord van de eeuw.’

Abbas verklaarde dat hij niet zou meewerken aan de vredesbemiddelingsinspanningen van Trump nadat de VS afgelopen december Jeruzalem officieel hebben erkend Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en vervolgens zijn ambassade naar de stad verplaatst.

Abbas heeft betoogd dat deze stappen de pro-Israëlische vooroordelen van Trump bewijzen en hem ervan weerhouden een objectieve bemiddelaar te zijn in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Abbas vindt dat enkel de Arabische Liga, die 22 Arabische landen overkoepelt, de enige objectieve partner van de Palestijnen kan en mag zijn.

Dat geeft meteen de Palestijnen het ideale excuus om geen vrede met Israël te sluiten, vrede die ze overigens niet willen en ook nooit hebben gewild, en al zeker niet zolang The Donald president is van de VS.

De Palestijnen beschouwen heel Jeruzalem als de toekomstige hoofdstad van een Palestijnse staat, die moet opgericht worden in Gaza en in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever), een fictieve droom die wordt gesteund door de halve wereldbol met inbegrip van de Europese Unie.

Een ambtenaar van het Witte Huis vertelde vorige maand dat de gezanten van Trump aan het werken waren aan de meest gedetailleerde reeks voorstellen tot nu toe voor het langverwachte vredesvoorstel, dat door de Amerikaans regering een robuust economisch plan wordt genoemd.

Abu Mazen reist naar verluidt de komende dagen naar Qatar, een trouwe sponsor van de internationale terreur en van Hamas in het bijzonder.

Plaatje hierboven: 18 jaar later … De Palestijnse president Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas (L.), sprak op 9 augustus 2018 met de Jordaanse koning Abdullah II (R.) in het Al-Baraka-paleis in Amman, Jordanië. Arafat begon een tweedaags bezoek aan Jordanië om met de koning te praten over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten [beeldbron: Anadolu Agency]

“Zij dronken een glas, piesten in een plas en alles bleef lijk het was”


Bronnen:

♦ naar een artikel “PA leader Abbas talks US peace plan with Jordan’s Abdullah” van 9 augustus 2018 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Abbas wil geen vrede met Israël zolang The Donald aan het roer van de VS staat

 1. Vrede is een ongekend concept in de Arabische geest ; dat is iets van anderhalve meter onder het maaiveld !!
  kan iemand het bovenstaand verhaal naar “The Donald ” twieten : die kan zich verdere moeite besparen !!

  Like

 2. Daarvoor stond hij te trappelen om vrede te sluiten totdat ‘de Donald roet in het eten gooide!

  Grapjas die Abbas.

  Like

 3. Er is altijd wel een smoes en er zijn altijd mensen die ernaar luisteren, het soms geloven en als waar aannemen en soms zelfs denken dat het eind in zicht is. Anderen gebruiken de praatjes voor eigen gewin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.