Zogeheten door de IAF verwoeste ‘Cultureel Centrum’ in Rimal bleek hoofdkwartier van Hamas

Gisternamiddag sloegen enkele raketten vanuit Gaza in het gebied van Beersjeba op ruim 43 kilometers van de Strook. Dat was geleden van het zomeroffensief van 2014 dat er nog op dergelijke afstand raketten explodeerden. Beersjeba, een grote stad in het zuiden van Israël met ca. 200.000 inwoners, kon er niet mee lachen.

Een reactie van de IDF liet niet lang op zich wachten. Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben korte tijd later bij wijze van vergelding een vijf verdiepen tellend kantoorgebouw gebombardeerd in Rimal in het noorden van de Gazastrook. Hamas beweerde gisteren dat het gaat om het ‘Cultureel Centrum Said Meshal‘ waar zich onder meer het secretariaat van de Egyptische gemeenschap van Gaza bevond.

Echter de Israëlische inlichtingendiensten, die uit ervaring tijdens de vorige conflicten met Hamas zeer goed weten dat Hamas openbare gebouwen, moskeeën en scholen e.a. gebruikt om haar wapenopslagplaatsen en -fabrieken en commandoposten onder te brengen, wisten dat in dit gebouw Hamas kantoor hield voor het Interne Veiligheids Hoofdkwartier van Hamas.

Hamas beweerde achteraf dat de raketten die op Beersjeba werden afgevuurd niet door haar organisatie werden gelanceerd noch door de Islamitische Jihad (PIJ) maar wellicht door een andere Salafistische terreurgroep. Maar dat maakt voor Israël geen verschil.

Volgens de IDF-woordvoerder wordt Hamas, dat al ruim tien jaren de Strook bestuurd, heel alleen verantwoordelijk gehouden voor alles wat er in Gaza gebeurt en wat vanuit Gaza Israël wordt aangedaan. “Het gebouw diende als het kantoor van actieve leden van de eenheid,” zei de IDF-woordvoerder. “Een aanzienlijk deel van de leden van de eenheid zijn ook militaire agenten van Hamas.”

Zoals op het plaatje hieronder te zien is werd tijdens het bijzonder efficiente precisiebombardement door de IAF het gebouw compleet verwoest en letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Volgens diverse bronnen raakten minstens 18 mensen gewond waarvan enkele ernstig. De collateral damage (randschade) werd alzo tot een absoluut minimum beperkt.

7 gedachtes over “Zogeheten door de IAF verwoeste ‘Cultureel Centrum’ in Rimal bleek hoofdkwartier van Hamas

 1. De arabieren willen helemaal geen eigen staat, ze leven liever op kosten van de rest van de wereld, de deze fake staat zwaar sponsort ,daarom weigeren zij ieder vredes voorstel, een twee staten oplossing willen zij niet, zij willen geen eigen staat, handje ophouden dat willen ze, en de rest helpt die zielige “Palestijnen” FAKE VOLK!
  Want zouden zij inderdaad een eigen staat krijgen zal het binnen 5 jaar net zo uitzien als nu is Syrië

  Like

 2. AHA meneer Brabosh ! goed te weten dat het imaginaire land ook door het vatikaan is erkend !! aangezien de paus de grootste vastgoed-bezitter op aarde is weet die vast ook wel een plekje voor PakkeStenen te vinden !! of misschien is er nog plaats in zweden !

  Like

 3. De PLO heeft de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat bijna dertig jaar geleden (per 15 november 1988) uitgeroepen in Algiers, Algerije.

  Dat Palestijnse luchtkasteel, zonder land en zonder volk, werd intussen erkend door 137 landen plus het Vatikaan.

  Hebben de Palestijnen vandaag echt een land? Neen. Want het land dat zij willen ligt op Israêlische bodem. Zolang Israël niks afgeeft bestaat Palestina niet.

  Zie: International recognition of the State of Palestine
  https://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_the_State_of_Palestine

  Like

 4. De president van Colombia erkent Palestina ondertussen vrijwel tegelijkertijd als onafhankelijk staat. Jammer genoeg is het de wereld op zijn kop en is dit precies wat er gebeurt. Door tijd te winnen proberen de Palestijnen een voordeel te halen. Zolang het einddoel de vernietiging van Israël is, zie ik het somber in. Wat betreft landen als Colombia, dat is ver van hun bed. Ze zitten echter wel in de VN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.