Afschrikking werkt weer: Terreurgroepen in Gaza stoppen (tijdelijk) met Israël te beschieten

In een gezamelijke persconferentie (plaatje hierboven)  van het dozijn Arabische terreurgroepen die in Gaza (en ook in Judea & Samaria!) actief zijn, zeggen ze dat ze ermee ophouden en dat de relatieve rust “afhangt van het gedrag van de bezetting”.

“Een grote aanval op de Gazastrook sinds gisteren, leidde tot het martelaarschap van drie burgers, onder wie een vrouw en haar kind en het verwonden van haar man in het bombarderen van hun huis in Deir al-Balah in het centrale deel van de Gazastrook,” aldus Pal Today, een Arabisch-talig persagentschap dat gelieerd is met de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ).

Ook de Arabisch-talige website Felesteen, gelieerd met Hamas, bericht dat wat hen betreft deze nieuwe escalatie ronde wordt beëindigd.

De realiteit is dat de Israëlische Luchtmacht (IAF) zowat 120 bolwerken en infrastructuren van de terreurorganisaties in de Strook hebben vernietigd. De toegebrachte schade aan het terreurnetwerk zou van grote omvang zijn, volgens militaire bronnen binnen de IDF. Bovendien staat de IDF klaar om een grondoffensief in te zetten en Hamas van de kaart te vegen.

Het wordt even afwachten hoe de Israëlische legertop en regering hierop zullen reageren. Met Arabische Palestijnen houdt een afspraak nooit lang stand. Hoe dan ook, het lijkt er toch op dat de afschrikking zijn werk heeft gedaan en opnieuw actief wordt en dat de burgers van Israël hun dagelijkse routine weldra weer kunnen hervatten.

Uiteraard legt de Palestijnse Autoriteit in Ramallah de schuld voor de escalatie bij Israël. Woordvoerder van de Palestijnse regering, Youssef al-Mahmoud, riep de internationale gemeenschap op om “onmiddellijk in te grijpen om de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk in Gaza te stoppen.” Al-Mahmoud houdt de Israëlische regering, evenals de regering van de Verenigde Staten, verantwoordelijk voor de gewelddadige escalatie in Gaza, volgens het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency.

“Ongeacht de spanningen die al aanwezig zijn als gevolg van de bijna twaalf jaar durende belegering door Israël,” zei al-Mahmoud, “neemt het geweld toe als Israël voortdurend luchtaanvallen uitvoert en granaten afvuurt naar het volk van Gaza.” Hij benadrukte dat “de belegering resulteerde in een kritieke verslechtering van de levensomstandigheden in Gaza.”

Tot zover de berichtgeving van Pallywood, het permanente fake news van de Palestijnen.

PS: Hamas laat weten dat hun bankrekening weer actief is: IBAN PS07.1234.5678.4321. Te vermelden: ‘Hulp voor terreur tegen Israël”. Mocht u het nummer vergeten zijn… het nummer is gekend bij alle West-Europese regeringen. Euh, het is wel dringend hé! …

Hamasleider Ismail Haniyeh:
“We hebben gewonnen! Alahu Akhbar”

5 gedachtes over “Afschrikking werkt weer: Terreurgroepen in Gaza stoppen (tijdelijk) met Israël te beschieten

 1. Tja meneer Brabosh : Hudna betekend niet veel meer dan koffie-pauze ! Tahadia is niet anders dan : hergroeperen en herbewapenen ! Hudday-biyyah : over een jaartje gaan we verder met de oorlog !! Muáhada is niet veel anders dan “bewapende vrede” !!! Vrede is een onbekend concept in de Arabische wereld !! een Arabier heeft ALTIJD een vijand nodig om zijn bestaan te rechtvaardigen , of die “vijand”zich nu in Brasschaat, stuttgart,benidorm of jeruzalem bevind is om het even : een islamiet kan NIET leven zonder vijanden !!
  Europa gaat bijzondere tijden tegenmoet met deze culturele verrijking !!

  Like

 2. Helaas, het maakt niet uit! Nieuw-Zeeland, Scandinavië, Turkije en enkele Europese landen hebben hun teksten al vooraf klaarliggen. In de VS zit er waarschijnlijk straks ook een Palestijnse moslima in het congres. Die zal het met goede public relations nog ver brengen.
  De waarheid van 1947 en de historische feiten wil men niet meer weten. Niemand heeft daar het geduld of de tijd voor. Zelfs als met zich ergens in verdiept is het vluchtig en is men het gauw vergeten. De mensen redeneren ook allemaal uit zichzelf, uit het hier en nu. Niet vanuit een historisch en regionaal perspectief.
  Op de een of andere manier is Israël de geschikte boeman geworden voor veel mensen. Niet voor iedereen. Maar het antisemitisme is een sluipend gevaar dat zich kronkelt door de bureaucratie van de ambtenarij van de landen van de EU, de EU zelf en landen waar de EU betrekkingen mee heeft.
  Overigens manifesteert het zich vaak in heel vriendelijke vorm en met een mooi verhaal. Alleen is het niet juist.
  Feit is dat er achter de joden om al diverse keren landjepik is gepleegd door de internationale gemeenschap en dat dit gepresenteerd wordt als zijnde ‘normaal’. De landen rond Israël hebben klaarblijkelijk de vrijheid om te doen wat ze willen en dat wordt later wel vastgelegd in een ‘verdrag’. Stel voor dat dit hier in Europa gebeurt. Dan krijgen we waarschijnlijk na verloop van tijd oorlog.

  Like

 3. Legt Israel de wapens neer , betekent dat de ondergang van Israel.
  Leggen de Arabieren de wapens neer, beteken dat VREDE, voor zowel Israel als de Arabieren.
  Wie is de bron van het geweld? en wie verdedigd zich?
  De Gazastrook schoon vegen? net als in Libanon toen de PLO daar verdreven werd ?
  Ik vermoed dat er geen andere oplossing is voor het probleem Hamas.
  En de VN maar zwijgen over het Hamas geweld.
  Dat de VN Hamas maar opdaagt om de wapens in te leveren.
  dat bespaard duizenden mensen levens

  en hoe zegt men?, wie zaait die oogst

  Like

 4. Zeg newbie, ik had wel “tijdelijk” en “relatieve” rust geschreven. Dat is dus wel “relatief! Ik kon toch ook niet weten dat het maar 5 minuten zou duren hé! 🙂

  Like

 5. hamas/isis riep donderdag 9-8 0m 12.00u een staakt het vuren uit !! om 12.45 u vlogen de mortiergranaten weer richting Israel !! een van de partijen moet capituleren en voorgoed de wapens neerleggen !! hamas/isis of Israel ??

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.