Israël onder vuur: Hamas zet door; Israël aarzelt: ‘Hamasleiders liquideren en Gaza terugnemen?’

Bijgewerkt heden om 11u11′

Sinds woensdagavond heeft de terreurgroep Hamas meer dan 180 raketten afgevuurd op Israël, ook op donderdagochtend. Ten minste twee Israëlische burgers raakten gewond door de raketten, een van hen ernstig. Tientallen anderen raakten eveneens gewond en of worden behandeld voor shock.

Voor Hamas is het allemaal business as usual. Terreur en geweld zit hen in het bloed. Hamas-woordvoerder Abd Al-Latif Ka’nua beloofde donderdagochtend dat “Israël de verantwoordelijkheid voor zijn agressie tegen de burgers van Gaza zal dragen. Het Palestijnse verzet bevindt zich in een staat van zelfverdediging en het zal Israël niet lukken ons te dwingen in deze situatie te blijven.”

Yesh Atid-leider Yair Lapid bezocht Sderot vanmorgen en had een ontmoeting met de burgemeester van de stad die Lapid op de hoogte bracht van de gebeurtenissen die zich in de afgelopen 24 uur hebben voorgedaan.

Tijdens zijn bezoek zei Yair Lapid: ”Hamas moet begrijpen dat Israël geen nachten tolereert zoals die we net hadden gehad met raketten en mortiergranaten die op onze vrouwen en kinderen werden afgevuurd. Deze situatie is ondraaglijk en is onhoudbaar. We zullen niet op onze handen zitten terwijl onze kinderen worden gebombardeerd door een terroristische organisatie die haar eigen kinderen als menselijke schilden gebruikt. Israël heeft het volste recht om zichzelf tegen terrorisme te beschermen.”

Israël’s parlementslid Moti Yogev (Joods Huispartij) heeft alvast zijn antwoord klaar op de Palestijnse agressie die Israël andermaal teistert:

“De eerste verplichting van een regering en een leger is om haar burgers te beschermen. Een van de hoekstenen van de veiligheid van Israël is afschrikking, wat betekent dat de vijand actie ontwijkt uit angst voor consequenties, omdat hij de gevolgen niet kan of wil weerstaan.”

“Op deze ochtend, in een spervuur van Hamas granaten gericht op onze gemeenschappen in het zuiden, is dit [deze afschrikking] niet het meer het geval. Daarom is het de plicht en de verantwoordelijkheid van de regering en de IDF om de inwoners van het zuiden te beschermen en Hamasleiders zodanig te ontmoedigen dat de resultaten ondraaglijk voor hen zullen zijn.”

“Dit gebeurt pas nadat we de Hamasleiders uitschakelen en hun terreurinfrastructuren in de Gazastrook hebben vernietigd. Het eerste en onmiddellijke doel is overwinning op Hamas en zijn capitulatie.”

“Het doel in de Gazastrook, voor degenen die de verantwoordelijkheid begrijpen en niet ontwijken, is de bezetting van de Gazastrook en het overnemen van de veiligheid en de humanitaire controle aldaar. Hij die terreur ontvlucht, achtervolgt hem.”

“Alleen op deze manier zullen we onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid van Israël, onze plicht tegenover het Land van Israël, onze verantwoordelijkheid om onze vermiste personen te laten terugkeren, en zelfs een indirecte verantwoordelijkheid voor de situatie van de inwoners van de Gazastrook, vervullen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Israël’s parlementslid Moti Yogev “‘Liquidate Hamas heads’” en een artikelHamas: Israel will bear responsibility for its aggression” van 9 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Israël onder vuur: Hamas zet door; Israël aarzelt: ‘Hamasleiders liquideren en Gaza terugnemen?’

  1. Israël moet erop af en de wereld moet eerlijk zijn .
    Een gebied wat miljoenen financiële steun krijgt en dan slechts oorlog en terreur uitoefent kan toch niet gesteund worden.
    Met steun van de corruptye VN moet Israel die boeven aanpakken

    Like

  2. Gooi dat zooitje toch een keer plat! Geen enkel land laat toe, dat haar burgers het doelwit zijn van terreur. En als de hele wereld dan weer over ze heen valt, dan moet dat maar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.