Israël onder vuur: Hamas vuurt ruim 180 raketten en mortiergranaten af

Bijgewerkt heden om 11u28′

We zijn opnieuw beland in een gevechtsronde tussen Hamas en Israël. Nochtans kwam er gisternamiddag rond 15u30 nog een bericht van zogenaamde ‘ver gevorderde’ gesprekken om de spanningen tussen Hamas en Israêl te verminderen en tot een vorm van een staakt-het vuren te komen onder de bemiddeling van de VN en Egypte. De onderhandelaars voorspelden zelfs een “mogelijke  doorbraak na vier maanden confrontaties”, brandstichtingen en rellen aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël.

Maar enkele uren later sloeg de stemming helemaal om. Rond 18 u gisteravond werd een onderhoudsploeg die in opdracht van de IDF  herstellingen uitvoerde aan het hekken beschoten door Gazaanse milities. Hun voertuigen werden beschoten en beschadigd. Korte tijd later beschoot een tank van de IDF een terreurpost van Hamas is het noorden van de Strook.

De situatie werd van dan af explosief. Hamas en de PIJ begonnen omstreeks 20u00 raketten en mortiergranaten af te vuren naar willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël. Omstreeks 22u00 had Hamas en Co reeds 36 raketten afgeschoten naar de Israëlische gemeente in de gordel rondom Gaza. Tegen middernacht vonden er reeds 70 raketaanvallen plaats en weerklonken de hele nacht door in zowat alle gemeenten rond Gaza permanent de sirenes, die waarschuwen voor inkomende raketten.

De beschietingen bleven de hele nacht en deze ochtend verder duren. Op dit ogenblik werden er meer dan 180 raketten en mortiergranaten afgevuurd naar Israël waarvan er naar schatting 30 werden onderschept door het Iron Dome- antiraketsysteem. De meeste raketten explodeerden in open gebieden.

In antwoord op de rakettenterreur hebben Israëlische vliegtuigen intussen meer dan 100 aanvallen uitgevoerd op strategische posities van de terreurgroep Hamas in Gaza. De IDF viel tien militaire oefenkampen aan waarzich wapenproductiecomplexen bevonden, en omgang met geavanceerde wapens en speciale vaardigheden werden aangeleerd:

– Het hoofdkwartier van het Hamas-bataljon in Jabalya met tientallen terroristische doelen.
– Een militair kampement gebruikt door de commandant van de Noord-Gazastaddivisie, die een zeetunnel omvat.
– Een militaire post van Hamas gebruikt door het Al Jabalya Central Battalion, waar gevechtstraining wordt uitgevoerd in de bebouwde kom en training van duikers van de Hamas-marinestrijdkrachten.
– Een militaire compound van het Zaytun-bataljon, dat wordt gebruikt om raketwapens op te slaan en tunnels te graven.
– Een militaire compound van het Oost Jabalya-bataljon, die wordt gebruikt voor training en gevechten in een bebouwde kom, waar een schacht naar het complex van terroristische tunnels is gegraven.
– Een Hamas-basis in de noordelijke Gazastrook, die wordt gebruikt voor het trainen van agenten in een bebouwd gebied en die een tewaterlatingssysteem bevat.
– Een trainingscomplex voor gevechten in een bebouwde kom in het centrum van Gaza
– Een bataljonsamenstelling van het Jabalya-bataljon, waar trainingen en vergaderingen van vooraanstaande leden van het bataljon worden gehouden.
– Een militair kamp gebruikt door de terroristische organisatie Hamas om wapens en explosieven op te slaan. In het verleden diende het als een locatie voor het graven van schietschachten.
– Een militaire compound van Hamas gebruikt door het Dir al-Balah bataljon, waar tunnels worden gegraven.

 

4 gedachtes over “Israël onder vuur: Hamas vuurt ruim 180 raketten en mortiergranaten af

 1. Tunnels niet bombarderen, maar met grote pompen vullen met zeewater,dat water moet ergens uitkomen, en er zullen verzakkingen plaats vinden door de zachte bodem.
  Een andere oplossing is natuurlijk ook het opblazen van de hele tunnel, dan wordt Gaza een gate kaas.
  Vernietig ze met hun eigen wapens.

  Like

 2. Op de media in België hoef je alleszins niet te rekenen, zij horen vrijwel allemaal tot de meest links-geïndoctrineerde zelfverklaarde elites, vergiftigd door de rode cultuur die tot in onze universiteiten heerst.
  Ik denk dat Israel inderdaad weinig andere keuze heeft dan de wereld voor een “fait accompli” te zetten en effectief eens een echte mokerslag aan Hamas toe te dienen. De internationale negatieve stemming t.o.v. Israel kent duidelijk een steeds bedreigender tendens waardoor het steeds moeilijker zal worden om niet tot onomkeerbare en schadelijke toegevingen te worden gedwongen.

  Like

 3. Het wordt de hoogste tijd dat Israël de Hamas volledig vernietigt, plus de overige terreurgroeperingen. Dit gedoe is al zoveel jaren aan de gang. En wat weet ons staatsjournaal vanmorgen te melden? Dat de Hamas enkele tientallen raketten heeft afgeschoten (Pardon? Is dat alles wat ze weten te zeggen? Het zijn er al meer dan 150 en het aantal loopt nog op terwijl ik dit schrijf) en dat er meerdere gewonden zijn gevallen, maar Israël heeft doelen in de Gazastrook gebombardeerd, en daarbij zijn een zwangere vrouw en haar 1 jarig dochtertje omgekomen. Helaas, onze nieuwsmedia zijn vergiftigd en onbetrouwbaar. Maar wat zou een ander land doen als het door honderden raketten beschoten wordt?
  Zou b.v. Rusland dit pikken? Ik denk dat Putin de Gazastrook al lang geleden volledig verwoest zou hebben! Israël is inmiddels bezig met het voorbereiden van een grootschalige militaire actie, maar naar mijn mening heeft dat geen zin, tenzij Israël nu eens goed doorpakt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.