Israël onder vuur: vele gewonden; Hamascommandant uitgeschakeld; IDF offensief dreigt

Bijgewerkt heden om 18u29′

Volgens de IDF zijn er op deze donderdagochtend tot nog toe meer dan 150 projectielen uit de door Hamas beheerde enclave gelanceerd; 25 werden onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem.

Premier Binjamin Netanyahu en de minister van Defensie Avigdor Liberman zitten al sinds middernacht in crisisvergadering met een aantal hoge militaire en defensieambtenaren op het hoofdkantoor van IDF Kirya in Tel Aviv en volgen de situatie op de voet.

Een hoge IDF officier zei dat Israël dicht bij een interventie van de Strook staat: “We staan ​​dicht bij een operatie, we zullen troepen sturen naar het zuiden als het nodig wordt om de bedreigde steden te evacueren.

Intussen zijn er al heel wat gewonden gevallen tijdens de rakettenterreur afgelopen nacht en ochtend. Volgens het Barzilai Medical Center werden zes mensen behandeld voor lichamelijke letsels en werden negen mensen behandeld voor shock.

Vier van de projectielen vielen in Sderot. Een 34-jarige vrouw werd in lichte tot matige conditie met verwondingen van glasscherven opgenomen evenals een 20-jarige vrouw die licht gewond raakteaan de ledematen door neervallende granaatscherven van het Iron Dome anti-raketsysteem.

De meeste burgers werden ter plekke behandeld voor stress, waaronder twee zwangere vrouwen die begonnen die contracies kregen. Twee huizen in Sderot werden ook naar verluidt getroffen door de granaatscherven, evenals een huis in Hof Ashkelon. Verschillende auto’s werden ook beschadigd, net als een fabriek in Sderot.

Het Barzilai Medical Center in Ashkelon berichtte deze donderdagochtend dat het ’s nachts 23 gewonden had behandeld waaronder een persoon die een complexe hartoperatie kreeg, 4 zwangere vrouwen werden in het ziekenhuis opgenomen voor observatie. 2 werden opgenomen met interne pijn op de borst. De rest heeft angsten of orthopedische letsels. De rest werd gecontroleerd en vrijgegeven.

De Amerikaanse gezant Jason Greenblatt twitterde volgende commentaar omtrent de escalatie in Gaza:

Ook aan Palestijnse kant in de Strook vielen er slachtoffers. Volgens Pallywood, de propagandazender van Hamas die zich soms ‘gezondheidsministerie’ heet, zouden drie personen zijn gedood en 12 anderen gewond. Onder de doden zou zich een vrouw met haar kind bevinden. De 23-jarige Enas Mohammed Khammash en haar kind van anderhalf jaar oud zouden omgekomen zijn tijdens een bombardement, haar man Mohammed raakte eveneens gewond..

Hamas’ Pallywood berichtte afgelopen nacht dat een belangrijke 30-jarige Palestijnse militant om het leven kwam. Dat nieuws werd ook door de IDF bevestigd. Het gaat om Ali al-Ghandour, een commandant van de Al Qassam Brigades en de zoon van Hamas commandant Abu Anas Ghandour. De vader werd eerder dit jaar door het Israëlische ministerie van BuZa opgelijst als een ‘Global Terrorist‘.

Qassam Brigadecommandant Ali al-Ghandour
[beeldbron: Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Israel pounds Hamas after 19 injured in rocket barage, one critiscal” van 8 augustus 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van David Israel “Senior IDF Officer: We’re Close to War in Gaza” en een artikel van Hana Levi Julian “Live Blog: Code Red Sirens, Rocket Attacks, Mortar Shells – It’s All Here” van 9 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

13 gedachtes over “Israël onder vuur: vele gewonden; Hamascommandant uitgeschakeld; IDF offensief dreigt

 1. @AEO. Iedereen met een beetje common sense kon inzien dat de evacuatieplan van Israëlische dorpen was een waanzin. Het werd ook bedacht door een man die aan beginnende seniliteit leidde. Helaas, niemand durfde hem tegen te spreken. Het verhaal van Ariel Sharon heeft veel van het verhaal over de naakte koning van Hans Christian Andersen. Iedereen kon duidelijk zien dat de koning loopt met een blote kont, maar niemand durfde iets over te zeggen. Ariel Sharon heeft het voor elkaar gekregen de mensen uit hun huizen te verjagen; zonder zorg te nemen voor andere woonvoorzieningen. Dat was te veel voor deze man.

  Like

 2. @Thomasson,
  Zo is het maar net. Israël houdt veel te veel rekening met de wereld opinie. Op dit moment staat de teller al op meer dan 180 raketten. Maar nergens verontwaardigde reacties te horen. Maar als Israël eens met gelijke munt zou terugbetalen en ook lukraak de bevolking van Gaza zou beschieten, nou dan zijn de rapen gaar en wordt de Veiligheidsraad met spoed bij elkaar geroepen! Maar dat de Israëlieten vrijwel geen normaal leven kunnen leiden zal de wereld worst wezen. Bij een raketalarm heeft men nauwelijks 15 seconden om de schuilkelder te bereiken! Hoe doe je dat als je onder de douche staat of op de wc zit? De grootste fout was het ontruimen van de Israëlische dorpen in de Gazastrook in 2005. Dat zei ik ook tegen mijn vrienden in Israël toen ik er in 2004 op bezoek was. Toen was er al bekend dat men de Gazastrook zou gaan ontruimen, en ik vertelde mijn vrienden, dat het geen vrede zou opleveren, maar alleen maar raketaanvallen. Helaas heb ik gelijk gekregen.

  Like

 3. @AEO. De terughoudende houding heeft helemaal geen zin. Israël zou altijd voor dit en dat worden beschuldigd. Dus, de beste tactiek is “Boter bij de vis”. Laat de mensen van Gaza een beetje proeven wat de mensen in Coventry ofhttps://www.youtube.com/watch?v=PHknZf4AXKc en Rotterdam in 1940 hadden beleefd. Dat is goed voor hen geestelijke gesteldheid. De Russen hadden ze allang van de aardebodem geveegd. Russen zijn een volk met weinig geduld. De bombardement op Grozny en de non stop Russische bombardementen in Syrië zijn goede voorbeelden voor Poetin’s way of doing business.

  Like

 4. Arabieren ( en ook Afrikanen ) hebben maar voor één respect:
  BRUTE vernietigende KRACHT.
  En dat hadden ze voor Israël, nadruk op HADDEN.
  Zoals eerder reeds gezegd, Israël is veel te ” netjes “, te terughoudend!
  Als je die holle lege kreten der Hamas en Fatah ” baasjes ” kunt aanhoren, dan is het toch duidelijk dat ze de IDF gewoon uitlachen?
  Maak nu eens een echte VUIST en gooi de hele tent PLAT.
  Maak een lijst met terroristen namen PUBLIEK en zeg hen de wacht aan. Elimineer die lieden, stuk voor stuk, een voor een. Punt Uit!
  Blaas hun villa’s op, inclusief hun zwembad en stroom agregaat.
  ( want dat hebben ze allemaal )
  Dan zal het eindelijk rustig worden in Gaza.
  ( ook donker en dorstig, want de levering van water en energie
  moet ook stoppen natuurlijk )
  Ezels genoeg en fietsen is gezond met die Dikke Obesitas lijven.
  Welkom in Hel. ( sh.t..h. Country )

  Like

 5. Israël stelt zich al jaren terughoudend op, deels heeft dat te maken met de publieke opinie in de wereld. Welk ander land in de wereld doet zoiets? Stel dat het Rusland zou zijn? Gaza zou dan al vele jaren geleden totaal zijn vernietigd. Het wordt de hoogste tijd dat Israël nu eens korte metten gaat maken met dat tuig!
  Gewoon keihard toeslaan en na afloop een deel van de Gazastrook in beslag nemen en annexeren. En geen brandstoffen meer, dan kunnen ze daar alleen nog lopen of paard en wagen gebruiken!

  Like

 6. Wel VarAway, je brengt me op ideeên.

  Rome kende hetzelfde probleem met Carthago in het noorden van Afrika, een rijke kuststad en een permanente bedreiging voor het Romeinse Rijk in opbouw.

  Na eindeloze conflicten slaagde Rome erin om tijdens de Derde Punische Oorlog 149-146 v. Chr. (inwoners van Carthago werden door de Romeinen Puniciërs genoemd) zijn aartsvijand en pain in the ass Carthago te overwinnen.

  Ja, en wat gebeurde er dan?

  Veel Carthagers stierven de hongerdood tijdens het laatste deel van het beleg, terwijl vele anderen stierven in de laatste zes dagen van de gevechten.

  Toen de oorlog voorbij was, werden de resterende 50.000 Carthagers, een klein deel van de oorspronkelijke vooroorlogse bevolking, door de overwinnaars in slavernij verkocht.

  Carthago werd systematisch gedurende 17 dagen compleet platgebrand; de muren en gebouwen van de stad werden neergehaald en volkomen vernietigd. De bodem werd vervolgens met ossen helemaal omgeploegd. De Romeinse strijdkrachten zouden de gronden van de stad vervolgens met zout hebben ingezaaid om ervoor te zorgen dat er niets meer zou kunnen groeien.

  De resterende Carthaagse gebieden werden door Rome geannexeerd en opnieuw samengesteld om de Romeinse provincie van Afrika te worden.

  Vervang nu Carthago door Gaza en de cirkel is rond. 🙂

  Like

 7. Sorry dat ik het zeg! Maar wat bedoelen deze twee kerels met interventie? Bedoelen ze troepen met pincetjes naar Gaza sturen? Natuurlijk heel goed kijken wie een burger is en wie niet? Wie mag doorzeefd worden door kogels en wie niet? Dan bereiken ze een doel: nog meer gesneuvelde soldaten op militaire begraafplaatsen en nog meer families in eeuwige rouw. De Duitsers zouden in zo’n geval zeggen (de pre Merkel-era Moffen) “Das ist kein Arbeit!” De juiste tactiek is heel oud en stamt uit de Tweede-Wereldoorlog: BOMBARDEREN!. Vraag maar aan oude Duitsers hoe zij de geallieerde bombardementen hadden beleefd? Vraag aan oude Nederlanders hoe zij het geluid van de Duitse Stuka’s en V2 raketten hadden beleefd? Net als mijn wijlen moeder dragen zij het harde gezoem van zwermen vliegtuigen (Duitse en Geallieerden) en beven van angst van het luchtalarm sirene (zelfs op een film) tot de laatste dag van hen leven. Deze trauma MOETEN de Gazanen ook delen. Ze moeten in paniek raken zodra ze überhaupt een geluid van passerend vliegtuig horen. Hen steden, dorpen en militaire basissen moeten systematisch tot puin worden veranderd. Toen Israël wat betere ministers van Defensie had – echte militairen en niet de huidige slijmerige stinker met een grote bek die lege dreigementen uit – werd er constant op de leiders van de Hamas droon-aanvallen gepleegd. Ze werden uit het niets uitgeschakeld. Die soort operaties hadden veel succes. Tijd om dergelijke operaties te herhalen. Werkt prima!.

  Like

 8. Schandalig, in één woord.
  Opblazen die villa’s van de corrupte Hamas leiders.
  EN nu eens stevig dorpakken,dwz knip de Gaza strook in 2 delen.
  Bij de volgende raket aanval, knip die 2 helften weer in 2 stukken.
  Dan gaat het toch echt heel moeilijk worden voor die bandieten om
  nog onderling contact te maken.
  Probleem is wel….wat moet je met die Gaza strook doen?
  Dat is alleen maar grote armoede en ellende.
  Dus?
  Wat is wijs?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.