Hamas woordvoerder: ‘Wij kunnen Israël makkelijk van de kaart vegen, als God het wil’

Sami Abu Zuhri (plaatje hierboven), woordvoerder van de terreurgroep Hamas in Gaza, waarschuwde in januari j.l. dat het Amerikaanse besluit om de financiering te bevriezen van de UNRWA, het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen van 1948, een einde wil maken aan de kwestie van het zogenaamde “Recht op Terugkeer”, van de nep-vluchtelingen van het nep-volk van de nepstaat ‘Palestina’.

Op een islamitische conferentie in Rabat afgelopen week beloofde Hamas-woordvoerder Sami Abu Zuhri om Israël te vernietigen, zeggende: “Israël is een fragiele entiteit en we zijn in staat om het van de kaart te vegen, als God het wil. We zijn overtuigd van de overwinning, omdat we een volk hebben die het martelaarschap opeist tegen de bezetting in”,  zei hij in een toespraak bij de opening van de zesde nationale vergadering van de Beweging voor Eenheid en Hervorming in Rabat, Marokko.

Abu Zuhri voegde hieraan toe: “We zeggen dat we overtuigd zijn van de overwinning, omdat in Palestina moeders zingen als ze het nieuws horen van het martelaarschap van hun kinderen. We hebben vertrouwen in de overwinning omdat we een islamitische natie hebben die ons ondersteunt en achter ons staat en mensen die onze zaak steunen, zoals de Marokkanen.”

Ondanks zijn optimisme gaf hij toe dat de dingen momenteel niet allemaal rooskleurig ogen en hij zei: “Het beeld ziet er moeilijk en grimmig uit en de complotten [tegen ons] zijn immens. Maar ik zeg met vertrouwen dat deze samenzweringen ons niet bang maken of onze wil breken. We zoeken [steun bij] God.”

Commentaar van EoZ: “Alle Hamas-leden moeten zo snel mogelijk hun God ontmoeten. U heeft geen graduaat in psychologie nodig om te begrijpen dat Hamas precies het tegenovergestelde vindt van wat het zijn fans vol vertrouwen vertelt. Het is nog nooit zo zwak geweest als nu en het heeft ook nooit minder steun van de Arabische wereld gehad.”

Hamas: #metoo
In december 2014 werd diezelfde woordvoerder, Sami Abu Zuhri,  voor grensoverschrijdend seksueel gedrag een tijdje geschorst en dat “grensoverschrijdend” mag je wel erg letterlijk nemen.

Een journaliste van een buitenlands overzees persagentschap die haar standplaats had in Gaza, had zich met haar klachten gewend tot Fawzi Barhoum, een collegawoordvoerder van Hamas, aldus de NRG-nieuwssite. Het leiderschap van Hamas in Gaza opende vervolgens een onderzoek tegen Zuhri en besloot om hem gedeeltelijk te schorsen. Zo mocht hij de buitenlandse pers niet meer te woord staan en niet meer deelnemen aan een reeks openbare activiteiten.

Op websites van Al Fatah werd tevens beweerd dat Zuhri eerder bij een ander incident was betrokken, waarbij hij door veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit werd gearresteerd. Dat gebeurde in Gaza nog vooraleer Hamas in 2007 met geweld de Strook had ingenomen.

In dat specifiek geval gaf hij naar verluidt toe dat hij zijn hand op de dij van een vrouw had gelegd die naast hem in een auto zat. Of om het met de nep-excuus woorden van de vrouwenstalker Bart De Pauw van de Vlaamse VRT te zeggen: “Mijn speelse of flirterige manier van omgaan werd niet door iedereen gesmaakt.”

6 gedachtes over “Hamas woordvoerder: ‘Wij kunnen Israël makkelijk van de kaart vegen, als God het wil’

  1. met wat “carpet-bombing” en een stevige artillerie-barage kan de IDF heel hamas/isis naar de salami-hemel helpen !!! uurtje werk !!

    Like

  2. Volkomen mee eens dat dergelijke uitspraken pure maar desondanks voortdurende en daarom gevaarlijke propaganda nonsens zijn. Maar waarom moet daar zo nodig ene Bart Depauw bij vernoemd worden? Is helemaal niet ter zake.

    Like

  3. “…als God het wil…” hebben die sukkels nog steeds niet in de gaten dat God dat niet wil?? Ze houden zichzelf voor de gek om hun perverse wens dat van God te maken. Pure afgodendienarij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.