Hamas opent het vuur op IDF-soldaten aan de grens met Gaza

Terroristen van de Gazaanse Al Qassam Brigades, de moordbrigade van Hamas (plaatje hierboven), openden op dinsdagochtend van 7 augustus het vuur op Israëlische soldaten aan het veiligheidshekken met Israël in het noorden van de Strook. Gelukkig werd er geen soldaten gewond.

Het vuur werd onmiddelijk beantwoord door IDF tanks die daar stonden opgesteld en die enkele granaten afvuurden naar de plek waar de terreursectie van Hamas zich had ingegraven. Naar verluidt kwamen hierbij twee Qassam brigadisten om het leven met name Abdul Hafiz Silawi en Ahmed Morgan.

Het incident was de derde schietaanval in minder dan een maand tijd: op 20 juli werd de 21-jarige sergeant Aviv Levi gedood door een sluipschutter uit Gaza tijdens een routine grenspatrouille; de volgende dag was er een tweede schietincident toen sluipschutters een jeep van de IDF beschoten. in een jeep van het IDF.

Daarnaast zijn er de doorlopende brandstichtingen met vliegers en balonnen die haast een dagelijkse routine zijn geworden, evenals IDF-operaties om ze te voorkomen. Het leger heeft de afgelopen week elke dag kitesurfers aangevallen. Duizenden hectaren Israêlische landbouwgrond en beschermde natuurgebieden werden door Hamas zwart geblakerd.

De terreurgroep Hamas reageerde dinsdagmiddag erg boos nav de tegenreactie van Israël die het had gewaagd om het vuur te openen op haar Qassam sluipschutters. In een verklaring zei Hamas: “Dit is een ernstig incident dat zware gevolgen zal hebben. Israël zal ’s nachts niet kunnen slapen. Hun aanval zal niet voorbijgaan zonder dat ze daar een prijs voor moeten betalen.”

Nep-staakt-het-vuren
Het schietincident van woensdag vond ook plaats in de schaduw van de lopende gesprekken met Hamas, voor een staakt-het-vuren met Israël en een verzoeningsovereenkomst met de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas. Hamas beweert thans dat het de schuld is van Israël als deze hudna geen stand zou houden.

Zoals eerder bericht stelde de in Londen gevestigde krant Asharq Al-Awsat dat Hamas had ingestemd met een staakt-het-vuren (hudna) ‘in fases’ in ruil dat Israêl de grensovergang in Kerem Shalom zou heropenen.

Echter eveneens op dinsdag berichtte Israel Hayom dat interne meningsverschillen tussen de Arabieren en binnen Hamas zélves, aan de basis liggen van het falen van het bestand. De Egyptische pogingen om een staakt-het-vuren te bereiken met Israël lijken aldus bij voorbaat mislukt. Hamas zoekt thans gewoon een excuus om van deze hudna af te raken door op de een of andere manier de schuld bij Israël te leggen.

Vandaar dat Israël, ondanks de gesprekken zijn, erg pessimistisch blijven. Na een briefing door IDF stafchef Gadi Eisenkot en een vijf uur durende debat op zondag over de inspanningen om een ​​langdurige hudna te bereiken, kon het Veiligheidskabinet enkel mededelen dat “de IDF is voorbereid op alle mogelijke incidenten”.

Na afloop verklaarde het Kabinet dat er geen beslissing is genomen en de kansen op een overeenkomst als minimaal worden beschouwd. Minister-president Binyamin Netanyahu zei dat hij twijfelde of een langetermijnovereenkomst met Hamas kan worden bereikt.


Plaatje hierboven: De Qassam Brigades van Hamas publiceerden gisterennamiddag een overlijdensbericht op haar website van haar twee ‘onschuldige burgers’ die werden geneutraliseerd door de IDF. RIP de ‘martelaren’ Abdul Hafiz Silawi en Ahmed Morgan. Hen wachten elk 72 wulpse maagden in het walhalla van Hamas [beeldbron: Al Qassam]


Bronnen:

♦ naar een artikel van het TPS / Tazpit News Agency “Gazans Open Fire Across Border; No Israeli Injuries Reported” en een artikelHamas Says Israel To ‘Pay a Price’ As Two Terrorists Killed After Attacking IDF” van 7 augustus 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelHamas: Israel won’t be able to sleep in peace” en een artikelGaza terrorists fire at IDF soldiers” van 7 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Hamas opent het vuur op IDF-soldaten aan de grens met Gaza

 1. De bevolking van GAZA evacueren , en dan de Gaza strook schoonvegen.
  Maar Hamas zal dat niet toelaten, wat dan kunnen zij zich niet meer verstoppen achter onschuldige mensen, de helden .

  Like

 2. Hamas/Isis verwacht een totale capitulatie van Israel en als toegift een luchthaven en een zeepoort !! snuiven die lijm ofzo ??

  Like

 3. Waar komen die vandaan? Huurlingen? Die Arabieren zien er toch wel raar uit? Verkeerde foto? Ze zien en verder niet eng uit. De rechtse eerder schuw. Ahmed Morgan? Zonde van je leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.