Voormalige minister van Koeweit maakt brandhout van de Palestijnse ‘kwestie’

De voormalige minister van Informatie van Koeweit, Sami Abdullatif Al-Nesf, zegt dat de Palestijnse zaak door de geschiedenis heen heeft geleden onder de extremisten. “Landen worden herwonnen door vrede, niet door oorlog,” zei hij. Al-Nesf, een piloot en voormalig voorzitter en directeur van Kuwait Airways, laat in dit interview geen spaander heel van de Palestijnse hoax.

Het interview met Al-Nesf werd op 11 juli 2018 uitgezonden op de Kuwaiti Diwan Al-Mulla Internet TV en opgepikt en vertaald door MEMRI.org. Er zijn niet veel arabieren in het Midden-Oosten, toch niet op dergelijke hoge functie, die de dingen zeggen zoals ze zijn. Deze voormalige minister is een welgekomen en deugddoende uitzondering.

Sami Abdullatif Al-Nesf noemt in dit interview het hele ‘Palestijnse verhaal’ een totale leugen. Terwijl de wereld het leuk vindt om Israël de schuld te geven van de afwezigheid van vrede, is het feitelijk Israël dat heeft altijd open gestaan voor vrede. Vanaf het begin van de 20ste eeuw tot op vandaag zijn het altijd de Arabieren geweest die ‘nee’ hebben gezegd tegen elk vredesvoorstel.

Groot-Moeft van Jeruzalem Haj-Amin Al-Husseini was de leider van de Arabieren in het Britse Mandaat van Palestina. Hij ging een partnerschap aan met Hitler om alle Joden in het Midden-Oosten te vermoorden. Hij was ook de mentor van Yasser Arafat, de oprichter van de terreurorganisatie genaamd de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, die nu de Palestijnse Autoriteit leidt.

De Arabieren zeggen graag dat de Joden de Arabieren hebben afgeslacht in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. Ze noemen vooral het ‘bloedbad’ van een Arabisch dorp genaamd Deir Yassin. Er was echter geen bloedbad. En deze voormalige minister van Koeweit erkent dit feit. De Arabieren creëerden de mythe van het ‘bloedbad’ om de Arabieren bang te maken en een grotere motivatie te genereren om de Joden te bestrijden en te doden.

De Arabieren zeggen ook graag dat de Joden de Arabieren uit hun huizen verdreven waardoor ze vluchtelingen werden. Daarom eisen ze dat de wereld hen het ‘recht op terugkeer’ schenkt. Deze Koeweitse minister gooit ook die leugen in de war en legt uit dat de leugen van het ‘bloedbad’ van Deir Yassin een boemerangeffect heeft op het Arabische leiderschap. In plaats van de Arabieren bang te maken gemotiveerd te zijn om te vechten, motiveerde het hen om weg te rennen. Ze werden toen vluchtelingen.

De ‘Palestijnse’ Arabieren zijn de enige vluchtelingenpopulatie die tientallen jaren later zich nog altijd in vluchtelingenkampen bevindt. De Verenigde Naties hervestigen alle andere vluchtelingenbevolking, maar niet de Arabieren uit het conflict met de Joden. Waarom? Zoals deze Koeweitse minister uiteenzet, eisten de Arabieren zelf dat ze in vluchtelingenkampen zouden blijven om de ‘Palestijnse’ zaak levend te houden, om Israël te verslaan.

Koeweit en de Palestijnen
27 jaar geleden in 1991 verdreef Koeweit tussen 350.000 en 370.000 Palestijnen uit het land. En niemand die hier naar verwijst. Vele van deze Palestijnen waren in de jaren 1950 naar Koeweit uitgeweken en leidden er een relatief goed leven. Gehele families groeiden hier op tot… ze werden uitgezet en gedeporteerd.

Echter nadat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) de invasie in Koeweit door Saddam Hoessein omarmde werden de Palestijnse inwoners aangeschoten wild. Eind jaren 1990 vonden er reeds vier dodelijke bomaanslagen plaats in Palestijnse wijken die een eerste uittocht op gang bracht. Na het einde van de Iraakse bezetting begon de Koeweitse vervolging van de Palestijnen.

Martelingen, moorden, verkrachtingen en de geplande etnische zuivering van honderdduizenden Palestijnen. Ongeveer 4.000 Palestijnen werden vermoord en 16.000 anderen gemarteld in de Koeweitse gevangenissen en ondervragingscentra. Honderdduizenden werd verdreven waarvan vele duizenden werden opgesloten aan de grens met Irak in het zogeheten Safwan Refugee Camp.

Tegen 1998 bleven er van die Palestijnse gemeenschap van 400.000 nog maar een 30.000 Palestijnen meer over. PLO-voorzitter Mahmoud Abbas zal zich daar vele jaren later voor excuseren en zei in december 2004 het volgende omtrent de gebeurtenissen en de verdrijving van de Palestijnen uit Koeweit: “We apologise to Kuwait and the Kuwaiti people for what we did,” maar het mocht niet baten en de relaties tussen ‘Palestina’ en Koeweit zijn nog steeds kritisch.


Bronnen:

♦ naar een artikel, clip en transcriptFmr. Kuwaiti Minister Sami Al-Nesf Blasts Palestinian Strategy in Past Century: The Arabs Have Lost the Wars and Must Pay the Price” van 11 juli 2018 op de site van MEMRI.org

♦ naar een artikel van Leah Rosenberg “Former Kuwaiti Minister Kills the “Palestinian” Narrative with the Truth” van 6 augustus 2018 op de site van Israel Unwired

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Interview uit Koeweit: Er bestaat geen ‘Palestina’ en geen Israëlische ‘bezetting’” van 23 november 2017 [lezen]

♦ “25ste verjaardag van de verzwegen NAKBA: de verdrijving van ca. 350.000 Palestijnen uit Koeweit” van 22 mei 2016 [lezen]

3 gedachtes over “Voormalige minister van Koeweit maakt brandhout van de Palestijnse ‘kwestie’

  1. Voormalige minister van Koeweit maakt brandhout van de Palestijnse ‘kwestie’”

    En nu nog de rest van de Arabische landen om zich negatief uit te laten over de PLO. Om zo het tereur tegen joden en Israël te stoppen.

    Like

  2. Jammer dat deze ‘ex-minister dat niet zei toen hij nog de macht had om er iets aan te doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.