Balshan: ‘Waarom moet een ​​Zionist bang zijn van de politieke linkerzijde?’ +video

De Amerikaans-Israëlische Aaron Balshan over zijn aanklacht in de vorm van een gedicht ‘Why boycott scares Israel‘:

“De ongegronde obsessie met Israël in de vorm van de Boycott, Divestment, Sanction (BDS) -beweging is moreel inconsistent en gezien de weerbarstige cijfers van mondiaal antisemitisme is het nogal griezelig.

Het heeft een enorm negatieve impact op de hoeveelheid aandacht die andere, meer flagrante mensenrechtenschenders krijgen. Het vervreemdt ook de links progressieve Joden in Israël, het exacte kiesdistrict dat internationaal links zou moeten versterken, als vrede en coëxistentie echt hun doel is.

Nu, zonder een ideologische thuis aan de linkerzijde, zijn ik en zoveel andere Israëli’s zoals ik, gedwongen om weg te gaan uit ons natuurlijke kamp. Dit gedicht is bedoeld om deze gevoelens in de schijnwerpers te zetten door soortgelijke situaties naar Israël te roepen en te beschrijven waarom het uiteindelijk oude tropen versterkt, andere onderdrukte bevolkingsgroepen schaadt en een haalbare vrede met de Palestijnen moeilijker maakt.”

“Kijk wat Israël aan het doen is,” zeggen de Verenigde Naties. Het enige wat de VN doen is Israël met de vinger wijzen en schreeuwen “bezetting!” Hoe zit het met de rest van de Arabische wereld? Ze schreeuwen niet alleen niét “kijk daar, mensenrechtenschenders!”, neen, ze blijven gewoon zwijgen. Het enige wat je kunt horen is volledige en totale stilte.

Aaron Balshan besloot om liberaal links uit te leggen waarom hij hen vreest. Hij gebruikt een poëtische stijl om hun belachelijke beschuldigingen tegen Israël te verslaan. Balshan gaat verder met een lijst van ECHTE bezettingen die mensen vernietigen. Hij noemt landen, geeft cijfers. Maar merkt de wereld het op? Maakt het ze wat uit? Hij zegt: “Elke VN-resolutie heeft het over mij. Arabische leiders over de hele wereld schreeuwen dat ze mij willen vermoorden … Waarom wijzen jullie alleen maar naar mij?”

“Zien jullie dan de bezetting niet van Balochistan door Pakistan? … en deze moslims kunnen niet stemmen tijdens reguliere verkiezingen, ze  met tientallen gedood tijdens vreedzame demonstraties.” Balshan bespreekt vervolgens India’s bezetting evenals het feit dat Azerbeidzjan gebieden bezet. “En hoe zit het met de Chinese onderdrukking van Tibet? Nee? Dat heeft VN ook gemist. Of de Russische bezetting van Abchazië? De Turkse genocide op de Armeniërs? Ik denk dat de VN veel gemist hebben van wat werkelijk gaande is in de rest van de wereld …”

“En hoe zit het met al die Arabische leiders die Apartheid bedrijven terwijl ze oproepen tot een Joodse genocide? De Arabische wereld richt hun raketten op het kleine, Joodse land in een poging het te vernietigen. Heeft de VN ook hun oproep voor genocide gemist? Hillel Neuer van de UN Watch heeft dit probleem in maart 2017 in de VN aangekaart. En dan is er Polen, dat amper 70 nadat 6.000.000 Joden werden vermoord, hun aandeel in de Holocaust wilde ontkennen? Hoe belachelijk kan de wereld zijn?”

Balshan beëindigt zijn poëtische kritiek op de linkerzijde door krachtig te zeggen: “… en onze wraak is altijd geweest om te overleven en te bloeien, maar vanbinnen zien we nog steeds het antisemitisme springlevend. En totdat je dit tenminste goed kunt oplossen, en totdat we voelen dat we thuis horen, vind ik het jammer om je te vertellen dat er nooit vrede zal komen.”

Why boycott scares Israel – A slam poem

 


Bronnen:

♦ naar een artikelWhy a zionist fears the liberal left” van 21 februari 2018 op de site van The Israel Video Network

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.