Israëlische Marine wordt uitgerust met elektronische tools voor oorlogsvoering

Het Israëlische electronicabedrijf Elbit Systems Ltd., gevestigd in Haïfa, kondigde op dinsdag aan dat het een contract van ongeveer 85 miljoen dollar heeft binnengesleept van het Israëlische Ministerie van Defensie (IMOD) voor de levering van elektronische tools voor oorlogsvoering (EW) voor de Sa’ar 6-klasse korvetten van de Israëlische marine, die belast zal worden met de bescherming van Israëls Economische Uitsluitingszone.

Het contract zal over een periode van 10 jaar worden uitgevoerd. De te leveren EW-systemen zijn beproefd en omvatten digitale ontvangers, signaalverwerkingstechnologieën en analyse-instrumenten die allemaal een open systeemarchitectuur zijn, waardoor effectieve operationele mogelijkheden mogelijk zijn, terwijl de flexibiliteit behouden blijft om zowel huidige als toekomstige bedreigingen het hoofd te bieden.

De nieuwste configuraties van deze technologieën zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de IMOD’s Administration for the Development of Weapons and Technological Infrastructure en met de Israëlische marine, en zijn onlangs operationeel verklaard na het succesvol voltooien van intensieve zeeonderzoeken. Deze prijs volgt eerdere Elbit Systems-contractprijzen om alle oppervlakteschepen van de Israëlische marine uit te rusten met de geavanceerde EW-technologieën van het bedrijf.

Edgar Maimon, Uitvoerend Vice-President en General Manager van Elbit Systems EW en SIGINT – Elisra, verklaarde:

“We zijn trots om het EW-huis van de Israëlische marine te blijven en dit contract te hebben gekregen om de nieuwe korvetten uit te rusten met de geavanceerde EW-capaciteiten die nodig zijn om een ​​verscheidenheid aan complexe missies uit te voeren met behoud van het maximaal niveau van krachtbescherming. De toenemende vraag naar onze EW-oplossingen is een duidelijke aanwijzing voor het groeiende operationele belang van geavanceerde en gevechtshalve bewezen EW-capaciteiten op alle gebieden van operationeel engagement – ter zee, ten land en in de lucht.”

Elbit Systems / Naval Portfolio


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Navy to receive electronic warfare suites” van 7 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.