Werken aan de zeebarrière ten noorden van Gaza bijna voltooid

Ongeveer twee maanden na het begin van de werkzaamheden aan de nieuwe zeebarrière op het strand van Zikim, ten noorden van Gaza, heeft het Israëlische Ministerie van Defensie de eerste foto’s en videobeelden van de site gepubliceerd.

De lengte van de barrière is 200 meter, de basisbreedte is 50 meter en het hek is 6 meter hoog. Aanvullende maatregelen zullen worden geïnstalleerd om de volledige zee tegen infiltratie te beschermen.

Het besluit om een ​​opgewaardeerde zeebarrière op te zetten is het resultaat van de lessen die zijn geleerd in de contraterreur-operatie van Protective Edge in de zomer van 2014. Het nieuwe antwoord op de veiligheidsdreiging was bedoeld om bestand te zijn tegen de zeecondities en bedoeld om het defensie-instituut vele jaren te dienen.

Zoals bekend kwam tijdens de Gaza-oorlog in 2014 een ​​groep van vier Hamas-terroristen uit de zee om een ​​Israëlische militaire basis aan te vallen. Israël reageert nu door een veiligheidsmuur op te zetten loodrecht op het strand van Gaza om toekomstige pogingen van deze aard te voorkomen.

Minister van Defensie Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu) zei: “Het werk om een ​​barrière te bouwen – zowel over land als ter zee – rond Gaza gaat in een efficiënt en indrukwekkend tempo vooruit. Met elke dag die voorbijgaat, worden onze vermogens rond Gaza sterker. We zullen doorgaan met het beschermen van de burgers van Israël, wanneer we kracht en wijsheid nodig hebben.”

Hamas’ oorlog ter zee
Het Israëlische leger maakte eerder op 30 mei bekend dat het van de 65 locaties die het dinsdag in de Gazastrook bombardeerde als reactie op raket- en mortiervuur, er zich ook een verzameling onbemande onderzeeërs bevonden die Hamas van plan was te gebruiken voor terreur aanslagen overzee.

De terreurgroep Hamas wordt al meer dan een jaar verdacht van het bezitten van op afstand bestuurde onderzeeërs, hoewel de Israëlische strijdkrachten deze mogelijkheid tot woensdag niet publiekelijk hadden erkend. Deze onderwater-drones kunnen worden gebruikt om een ​​willekeurig aantal Israëlische doelen op zee aan te vallen, inclusief aardgasboringen, civiele schepen en marineschepen.

Het leger zei dat het wapenarsenaal ‘geavanceerde, onbemande onderzeese schepen bevatte, die in staat waren tot maritieme infiltratie en het uitvoeren van maritieme terreuraanvallen. Het Israëlische leger geloofd reeds lang dat Hamas zijn maritieme vermogens uitbreidde, zowel op het gebied van technologie als onbemande onderzeeërs en in het trainen van kikvorsmannen om te infiltreren in Israëlisch grondgebied van de zee en om Israëlische schepen aan te vallen.

“Hamas maakt serieuze ontwikkelingen in het onderwaterdomein”, vertelde een marineofficier vorig jaar aan The Times of Israel. Mohammed al-Zoari, een Tunesische expert in onbemande voertuigen, zou in december 2016 kleine, op afstand bestuurde onderzeese drones hebben gebouwd voor de terreurorganisatie toen hij in december 2016 door gewapende mannen werd gedood.

Plaatje hierboven: gewapende kikvorsmannen van Hamas (herkenbaar aan hun groene hoofdband) op onderwater training [beeldbron: The Tower]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ido Ben Porat “Gaza sea barrier unveiled – Defense Ministry publicizes first photos of new sea barrier, promises to protect Israel ‘when we need strength and when we need wisdom” van 5 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

Gerelateerd op deze blog:

“IAF bombardeert land-naar-zee terreurtunnel van Hamas commando’s in Gaza” van 11 juni 2018 [lezen]

“IDF vernietigde nagenoeg de complete ‘Marine’ van Hamas inclusief ‘onderzeeboten’” van 31 mei 2018 [lezen]

“Israëlische veiligheidsdienst verijdelt aanslag van Gazanen tegen Israël’s marine” van 4 april 2018 [lezen]

4 gedachtes over “Werken aan de zeebarrière ten noorden van Gaza bijna voltooid

 1. Voor “de grootste openlucht gevangenis” ter wereld heeft dit “volk” wat “permanent in honger & duisternis” leeft een behoorlijke legerbasis opgebouwd.

  Een ding is zeker ….bij hun legeroefeningen wordt niet “peng peng” geroepen maar met scherp geschoten.

  Misschien moet het westen dat daar maar miljoenen naartoe blijft pompen eens vragen waar al dat geld vandaan komt.

  Of ze weten het en laten het toe door het zogenaamde ‘schone handen beleid.

  Liked by 1 persoon

 2. Verweg het goedkoopste zou zijn de hele Gazastrook te vernietigen, je krijgt één keer de halve wereld over je heen maar daarna zijn de problemen wel afgelopen !

  Like

Reacties zijn gesloten.