Zomerkampen van Hamas vergiftigen de geesten van jonge Palestijnen met haat en geweld

Op 14 juli 2018 hield het centrale comité van de zomerkampen van Hamas in de Gazastrook een persconferentie om de opening van de zomerkampen aan te kondigen. Het thema van dit jaar is “Ik ga terug naar mijn vaderland“, geïnspireerd door de ‘terugkeermarsen.’

Aspecten van de marsen zijn geïntegreerd in kampactiviteiten, zoals het lanceren van ballonnen, het gooien van stenen, het verzamelen van banden en het verheerlijken van de gesneuvelde shaheeds (martelaren) tijdens de “marsen”.

Bovendien worden kampeerders, net zoals elk jaar, militair getraind, in ITIC-beoordeling met Hamas-instructeurs (het demonteren en opnieuw samenstellen van wapens, het simuleren van de ontvoering van Israëli’s, geweeroefeningen, enz.).

Beelden uit de kampen geven aan dat de meeste militaire trainingen worden gehouden in de klaslokalen en schoolpleinen van scholen in de Gazastrook die zoals bekend gesponsord worden door de UNRWA, het hulpagentschap voor Palestijnen van de Verenigde Naties.

Zomerkampen worden elk jaar gehouden in de Gazastrook, bijgewoond door tienduizenden kinderen en adolescenten. De meeste kampen worden georganiseerd door Hamas. Sommigen van hen worden gehouden door andere terroristische organisaties en verschillende instellingen (in het verleden organiseerde de UNRWA zelf de zomerkampen, maar stopte vanwege budgetbeperkingen).

Campers genieten van een breed scala aan activiteiten. Elk jaar wordt er veel tijd besteed aan militaire training en indoctrinatie met de ideologie van Hamas. Hamas beschouwt de kampen als belangrijke instrumenten om invloed uit te oefenen op de jongere generatie en een kader van supporters en agenten voor te bereiden voor zijn militaire vleugel (de Al Qassam Brigades) en andere instellingen van de islamistische beweging.

In plaats van plezier in de zon, gebruiken Palestijnen de zomer om de volgende generatie terroristen te trainen. Terwijl de zomerkampen voor jongeren over de hele wereld in volle gang zijn, zijn de Palestijnse terreurgroepen in Gaza druk bezig speciale terroristische trainingsprogramma’s uit te voeren voor tienduizenden kinderen en adolescenten, waaronder militaire oefeningen, het gebruik van wapens, ideologische indoctrinatie en lessen in het ontvoeren van Israëlische soldaten.

“Een zomerkamp roept meestal beelden op van vrienden, spelletjes en leuke activiteiten zoals kunst of sport. In Gaza geeft Hamas er de voorkeur aan om kinderen mee te nemen en de zomer door te brengen om hen op te leiden in terrorisme en ophitsing,” verklaarde de Coördinator van de Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) van het IDF. “Dit is geen zomerkamp, ​​maar een systeem van hersenspoeling,” voegde hij eraan toe.

Zomerkampen van Hamas vergiftigen de geesten
van jonge Palestijnen met haat en geweld


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Hamas Summer Camps Poison Young Palestinians’ Minds” van 5 augustus 2018 en een artikel “‘Not a Summer Camp, but System of Brainwashing,’ IDF Says of Hamas’ Summer Terror Camps” van 19 juli 2018 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelHamas announced the opening of summer camps for children and adolescents in the Gaza Strip” van 19 juli 2018 op de site van The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center

♦ naar een artikelIn pictures: Hamas run Palestinian youth military summer camp in Gaza” en een artikelYoung Palestinians graduate from Hamas summer camp, in pictures” van 4 augustus 2018 op de site van The Telegraph

4 gedachtes over “Zomerkampen van Hamas vergiftigen de geesten van jonge Palestijnen met haat en geweld

  1. Ter vergelijking enkele plaatjes van de ‘zomerkampen’ van de Hitlerjugend, de jongerenbeweging van Adolf Hitler, waaruit de SS recruteerde tijdens het Derde Rijk. Onderaan eentje van 25 maart 1934. Wie wil weten waar Hamas en Co hunne mostaard halen, hoeft slechts terug te kijken in de geschiedenis van de mensheid. Alsof de tijd in Gaza is blijven stilstaan:

    hh

    hh2

    hh3

    Like

Reacties zijn gesloten.