Israël’s regering bereidt zich voor op aanhoudende steile toename van het toerisme

Plaatje hierboven: Reizigers op Israël’s luchthaven Ben-Gurion wachten geduldig op een aansluiting voor de volgende vlucht [beeldbron: David Lisbona/J-P]

In 2006 bezochten minder dan 3 miljoen toeristen Israël, in 2017 ruim 3,6 miljoen, en in 2018 wordt een aantal van 4 miljoen verwacht – een historisch record en een groei van 40% in twee jaar tijd.

De redenen? Maar liefst 57 nieuwe voordelige routes die de voorbije jaren werden geopend, talloze promotiecampagnes die Israël bestempelen als een land van zee, zon, recreatie en culinair avontuur, en natuurlijk de relatieve veiligheid en rust zonder Palestijnse messentrekkers in hun auto’s die je van de straten proberen te rammen in de grote steden.

De meeste toeristen komen uit de Verenigde Staten, gevolgd door Frankrijk en Rusland. Polen, op de zevende plaats, liet een stijging zien van 230% van het aantal toeristen, gevolgd door Roemenië en China. De gemiddelde toerist besteedt gemiddeld $ 204 per dag terwijl hij in Israël het totale inkomen van de lokale economie van het toerisme naar $ 11 miljard brengt.

Vandaar dat de regering op zondag een voorstel van premier Benjamin Netanyahu en minister van Toerisme Yariv Levin heeft omarmd om het quotum van buitenlandse werknemers in de hotelsector te verhogen. Het nieuwe quotum was vastgesteld op 2000 ervaren buitenlandse werknemers die in de hotelindustrie werkzaam zijn in de huishouding.

Het besluit van de regering van zondag draagt ​​bij aan een eerdere verhoging van het quotum van Jordaanse werknemers in het Eilat-gebied. Het verhoogde quotum, dat wordt geïmplementeerd terwijl het de Israëli’s aanmoedigt om werk te zoeken in de lokale toeristenindustrie, zal naar verwachting geen negatief effect hebben op de Israëlische werkgelegenheidscijfers – die robuust zijn. Het nieuwe quotum zal het acute tekort aan arbeidskrachten in de toeristische sector helpen, evenals lagere prijzen.

Het gebrek aan mankracht in hotelpersoneel een van de moeilijkste problemen waarmee hoteloperaties in Israël worden geconfronteerd, nog verergerd door de enorme toename van het toerisme. Blijkt dat Israëli’s niet graag opruimen na een bezoek van buitenlanders. Wie zal het zeggen?

Go to Israel: Two Cities One Break – Tel Aviv & Jerusalem


Bronnen:

♦ naar een artikel van JNi.Media “Israeli Government Preparing for Continued Steep Rise in Tourism” van 6 augustus 2018 op d esite van The Jewish Press

♦ naar een bericht op Go Israel “GoIsrael – The Official Website of Tourism to Israel

2 gedachtes over “Israël’s regering bereidt zich voor op aanhoudende steile toename van het toerisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.