Bisschop van de Anglikaanse Kerk verspreidt de grootste laster tegen de Joodse staat

Plaatje hierboven: Aartsbisschop van de Anglikaanse kerk in Israël, de ‘Palestijn’ Suheil Salman Ibrahim Dawani (rechts) uit Tabloes (Judea & Samaria), leidt sinds 2007 de Episcopale Diocese van Jeruzalem [beeldbron: J-Diocese]

Een bisschop van de Anglikaanse Kerk verspreidde in juli een ‘bloedsprookje’ tegen de Joodse staat in de Algemene Conventie van de Bisschoppelijke Kerk in juli j.l. volgens de CAMERA-analist Dexter Van Zile

De Afro-Amerikaanse Bisschop Suffragan, aka Gayle Harris, die sinds 2003 de Episcopal Diocese van Massachusetts leidt, werd gefilmd waarin ze aandrong op een resolutie waarin Israël werd veroordeeld tijdens een vergadering van 13 juli van het bisdom van de kerk. In haar getuigenis ter ondersteuning van een resolutie waarin Israël wordt veroordeeld, maakte Harris twee beschuldigingen omtrent ‘Israëlische harteloosheid en criminaliteit’.

Ten eerste beschuldigde ze de Israëlische officieren van het proberen een 3-jarige jongen op de Tempelberg te boeien nadat de rubberen bal van het kind naar verluidt van de Tempelberg was gerold en via de Westelijke Muur  (aka Kotel of Klaagmuur) naar beneden viel.

“Het probleem is dat haar verhaal nep is,” vertelde Van Zile aan JNS. “Naast de voor de hand liggende poging van bisschop Harris om de Joodse staat te demoniseren, is er het fysieke feit dat een aantal gebouwen en structuren tussen de Tempelberg en de Westelijke Muur het onmogelijk maken voor een bal om eenvoudigweg de Tempelberg af te rollen naar het plein hieronder. Haar verhaal is nep.”

Ten tweede toont Harris videobeelden waarin ze Israëlische soldaten beschuldigt dat ze een weerloze Palestijnse tiener hebben neergeschoten en hem wel 10 keer in de rug hebben geschoten. Ze zegt niet waar of wanneer de aanval plaatsvond. Het Simon Wiesenthal Centrum heeft haar beschuldigingen ‘verzinsels’ genoemd die grenzen aan ‘bloedlaster’. Het bisschoppelijk bisdom van Massachusetts doet er het zwijgen toe in het licht van kritiek op het centrum.

“Bisschop Harris levert geen enkel bewijs voor deze lasterlijke en opruiende beschuldigingen,” zei Van Zile. “Ze laat het klinken alsof ze een ooggetuige was van deze vermeende gruweldaden, maar waarom heeft niemand anders de wereld over deze gebeurtenissen verteld?” Als de gebeurtenissen die Harris beschreef, plaatsvonden, zou er wereldwijd ‘van muur tot muur’ over bericht worden”, zei Van Zile.

“Maar de eerste keer dat we over deze gruweldaden hebben gehoord, is van bisschop Harris op de Algemene Conventie van de Episcopale Kerk enkele jaren nadat ze hadden plaatsgevonden. Dat klopt niet. Tenzij Harris buitengewoon bewijs kan leveren van de gebeurtenissen die zij beschreef, is het redelijk om te concluderen dat ze een bloedlaster lastering bevordert die de middeleeuwen waardig is. Mensen hebben het over de moderne staat Israël zoals mensen in het Middeleeuwse Europa over Joden spraken,” zei Van Zile. “Geen enkele laster is grenzeloos.”

Namens het Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA), schreef Van Zile een formele brief aan het bisschoppelijk bisdom van Massachusetts met het verzoek dat bisschop Harris haar verhalen onderbouwde of intrekt en zich verontschuldigde.

“Als ze de verhalen die ze haar mede-bisschoppen vertelde niet kan onderbouwen”, zei Van Zile, “zou ze de verhalen publiekelijk moeten intrekken en zich in het openbaar verontschuldigen voor het afleveren van zulke lelijke propaganda in een kerkelijke setting.”

Massachusetts, 13 februari 2018. Bisschop Suffragan, aka Gayle Harris, op het spreekgestoelte naar aanleiding van het Feest van Absalom Jones


Bronnen:

♦ naar een artikelJewish groups slam episcopal church for ‘blood libel’” van 3 augustus 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Dexter Van Zile “Tough questions about the World Council of Churches’ peacemaking in Holy Land” van 1 augustus 2018 op de site van CAMERA.org

♦ naar een artikelSimon Wiesenthal Center protests Episcopal Church bishop’s anti-Israel stance” van 28 juli 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelEpiscopal Church in Jerusalem and the Middle East” op de site van Wikipedia, the free encyclopedia

5 gedachtes over “Bisschop van de Anglikaanse Kerk verspreidt de grootste laster tegen de Joodse staat

 1. Het is een bekend gegeven, dat de Roomse kerk in WOII, ten aanzien van Joden, een uiterst bedenkelijke rol heeft gespeeld.
  Nog immer is in die kringen het antisemitisme/antizionisme sterk aanwezig (zie
  de uitspraken Van Agt)
  Nog immer doet in die kringen het, kennelijk(?) “Bijbelse” gegeven: “Zijn bloed kome over ons en onze kinderen” opgeld.
  Dat ook de Anglicaanse kerk (=de Engelse RK) deze gedachten aanhoudt is, m.i., geen schokkend gegeven.

  Like

 2. Laat mooi zien dat die praatjesmakers hun verhalen bij elkaar verzinnen. Het is jammer voor die kerk. Die wordt daar daar niet geloofwaardiger op. Wat mensen verzinnen om in de belangstelling te staan.

  Like

 3. Laten we ophouden kinderachtig te zijn en het kind bij de naam te noemen.

  ‘Palestinisme’ is de excuus Truus.

  Internationale Jodenhaat heeft zich vervormd tot Internationale Israel haat…….. in naam van ‘menselijke waarden.

  De naam is anders.
  Het doel hetzelfde……….vernietiging van het Joodse volk!

  De internationale anti Joodse propaganda/pogroms door kerken, regeringen, media, intelligentia & individuen die we kennen uit de jaren 1930/’45 is vervormd tot het Internationale anti Israel pogrom, de Jood onder de Naties.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.