Hoe een Israëliër in de VN een Palestijn een lesje gaf in geschiedenis [satire]

Palestijnse Arabieren, kunnen zo af en toe wel eens een les geschiedenis gebruiken. Dat gebeurde enkele jaren geleden in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) toen een Israëliër even de wereldgemeenschap deed glimlachen nadat hij zonet de ‘Palestijnse’ vertegenwoordiger aan de VN in verlegenheid had gebracht.

De toenmalige vertegenwoordiger van Israël aan de Verenigde Naties (2011-2015), Ron Prosor begon aldus aan zijn toespraak:

Vooraleer ik aan mijn toespraak ga beginnen, wil ik u graag iets vertellen over Mozes, u weet wel, de man van de Tien Geboden.

Toen Mozes met zijn staf op de rots sloeg en alzo het water scheidde, dacht hij:

“Wat een uitstekende gelegenheid om een bad te nemen.”

Mozes trok zijn kleren uit, vouwde ze op en legde ze naast de rots en ging het water in.

Toen hij het water weer uitkwam en zich wilde aankleden, waren zijn kleren verdwenen.

Een Palestijn had ze gestolen …

De Palestijnse vertegenwoordiger bij de VN sprong woedend recht en brieste:

“Maar waar praat jij over? Palestijnen bestonden toen nog niet eens!”

De Israëlische vertegenwoordiger glimlachte en zei:

“En nu ons dat duidelijk werd gemaakt, kan ik aan mijn toespraak beginnen…”


♦ Met dank aan Aukina D. voor de hint.

6 gedachtes over “Hoe een Israëliër in de VN een Palestijn een lesje gaf in geschiedenis [satire]

  1. “Heilige Vader” is de titel die ALLEEN de Almachtige HEERE GOD, Schepper van hemel en aarde, toekomt!!! De paus is een “wolf in schaapskleren”. Uit op wereldse macht, en tevens anti-Semiet.. Het hele theater wat zich afspeelt in Vaticaan – stad, én daarbuiten, is een pseudo – religieuze voorstelling, die de Heilige Naam van God de Vader, JEZUS Christus de Zoon, God de Heilige Geest, misbruikt voor zijn duistere (lees heidense, satanische) plannen, om de mensheid (mede) te misleiden!!

    Like

  2. Shalom, da kan iedere Palestijn, Turk, Iraniër, Arabier, Rus, Nederlander, kortom, iedereen die zich een beetje verdiept (heeft) in de geschiedenis van ISRAEL. Maar men roeptoetert elke anti – Semiet na, als een kip zonder kop.

    Like

  3. DE PAUS ; als opvolger van de romeinse keizers- alleen ditmaal met een religiejasje aan – heeft in zijn vaticaan een zeer grote bibliotheek over de verrichtingen van zijn keizerlijke voorgangers !! aangezien dat de bron en oorzaak is van het “christelijk” anti-semitisme en via Rome ook de bron is van Islam -Jodenhaat ( siriacbijbel?) mag men denken dat de romeinen de KLOP die ze kregen nog steeds niet vergeten is ! niet door de “christelijke” paus en niet door zijn kattolieke volgers ! een paus die ooit “de lezinge van Yesus”gaat volgen is totaal ondenkbaar want een paus is geen “reli”maar een politico !! per ongeluk zijn daar ettelijke miljoenen doden bij zijn gevallen ,dus een paar miljoen pakkesteners doen ook niet ter zake in “il vaticano” !! ook voor ons ligt daar als europer”christen” een verwachting !! is VREDE alleen een spreuk of ook een actie ?? vraag het “IL PAPA”!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.