De selectieve verontwaardiging van enkele Joodse organisaties mbt de Natiewet

Plaatje hierboven: Een Israëlische boer tracht in zijn veehouderij de koeien te kalmeren terwijl kortbij brandweerlieden trachten de branden te blussen die werden aangestoken door Hamas met behulp van brandbommen gehecht aan vliegers en ballonnen die vanuit Gaza naar Israël worden gestuurd [beeldbron: MIDA]

Terwijl de internationale gemeenschap Israëls nieuwe nationale staatswet blijft vergruizen, blijven Arabieren van de PA Joden vermoorden. Vorige week infiltreerde een 17-jarige Arabische terrorist van Ramallah de stad Adam, waar hij een 31-jarige vader doodstak. De terrorist slaagde erin twee andere mensen neer te steken, voordat een andere inwoner van de stad hem neerschoot. De officiële PA verwees vervolgens dagelijks naar de terrorist als een ‘martelaar’.

In ander nieuws, verwees het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit (PA) onlangs naar Israël als “de gebieden die werden bezet in 1948”, waardoor het weinig subtiel klinkt dat de officiële PA Israël beschouwt als “bezet Palestina”, wat nauwelijks een verrassing is voor iemand die de PA volgt, maar tegelijk een feit is dat de internationale gemeenschap gemakkelijk negeert.

Nog verontrustender was hoe een Arabisch parlementslid in de Knesset Jamal Zahalka opriep op tot “een algemene staking voor het Palestijnse volk … Onze boodschap is een afwijzing en strijd tegen de wet van het Joodse nationalisme …” op Facebook op dinsdag, met behulp van een kaart van Israël in de kleuren van de “Palestijnse” vlag als achtergrondfoto voor zijn boodschap, waaruit duidelijk blijkt dat hij Israël in zijn geheel beschouwt als zijnde “Palestina”.

Maar wie geeft er om Joodse levens en ecologische rampen als je de dringende kwestie van leven en dood hebt van Israël dat zichzelf een Joodse staat bevindt en Hebreeuws tot de officiële taal verklaart?

De internationale gemeenschap – waaronder een aantal Joodse organisaties in de VS die scherp uithalen naar de democratische staat Israël – lijkt er kennelijk geen last van te hebben dat Arabieren Joden dood steken, noch dat Hamas Israëlisch land en dieren in het wild verbrandt en vernietigt in wat misschien wel één van de ergste daden van milieuterrorisme is in de geschiedenis.

Het New Israel Fund (NIF) bijvoorbeeld, dat zich heeft georganiseerd tegen de nationale wet, beweert te strijden voor ‘milieuwetgeving’. Deze ‘gerechtigheid’ is klaarblijkelijk niet van toepassing op Arabische terroristen die meedogenloos de flora en fauna van het land Israël vernietigen.

Het New Israel Fund heeft geen enkele persmededeling uitgegeven waarin de vernietiging van het milieu door Hamas wordt betreurd, maar net als andere ‘liberale’ Amerikaans-Joodse organisaties communiceerde het in mei dat het “diep verontrust was dat ongewapende Palestijnse demonstranten worden gedood en gewond werden door Israëlisch’ geweerschoten aan de grens met Gaza. Israël heeft het recht om zijn grenzen en burgers te verdedigen, maar moet zich nooit richten op ongewapende mensen die geen bedreiging vormen voor veiligheidstroepen.”

Die “ongewapende Palestijnse demonstranten” waren degenen waarnaar Hamas verwees toen de terroristische groep op 16 mei aan een Arabische nieuwsuitzending vertelde: “In de laatste confrontatieronden, toen 62 mensen werden gemartelaard, waren 50 van de martelaren van Hamas en de andere 12 burgers.”

Evenzo betreurden zowel de Anti-Defamation League (ADL) als de Union for Reform Judaism (URJ) luidkeels dat de natiestaatwet “enorme” schade zou veroorzaken aan het “democratische karakter” van de Joodse staat, maar ze hebben geen enkele verklaring gepubliceerd die de daadwerkelijke vernietiging van Israëlisch land en wilde dieren aanklagen en niet te vergeten de moord op de jonge Israëlische vader in Adam.

De laatste verklaring die de ADL uitbracht over de situatie in Gaza was op 15 mei, waarin het klaagde over “een gruwelijke tragedie waarbij zoveel mensen werden gedood en gewond aan de grens met Gaza. Dergelijk geweld doet niets om een ​​tweestatenoplossing dichter bij de realiteit te brengen of vrede en veiligheid in de regio te bevorderen.” De ADL heeft ook nooit gereageerd op het feit dat de “tragedie” waar het naar verwees de dood was van 50 terroristen van Hamas.

Evenzo heeft de Union for Reform Judaism als laatste commentaar geleverd op de situatie in Gaza op 14 mei toen zij de wereld liet weten dat het “… gealarmeerd, bezorgd en diep bedroefd was door het toenemende aantal doden en gewonden van Gaza“. Ja, “bedroefd” door het vertrek uit deze wereld van 50 Hamas-terroristen die schreeuwen om Joods bloed.

Het is een interessant feit dat bij een zo krachtige veroordeling van de natiestaatwet ‘progressieve’ Joodse organisaties aan dezelfde kant van het bed zijn beland met enkele van de meest oneerlijke organisaties en regimes van de wereld, zoals de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), het representatieve orgaan van 55 moslimlanden in de wereld, dat ook de natiestaatwet veroordeelde en die als “racistisch, nietig en onwettige bestempelde.

Een van de doelstellingen van de OIC, volgens zijn eigen handvest, is “het Palestijnse volk steunen en machtigen om hun recht op zelfbeschikking uit te oefenen en hun soevereine staat met Al-Quds Al-Sharif [ = Jeruzalem] als hoofdstad te vestigen, terwijl het zijn historische en Islamitische karakter bewaakt evenals de heilige plaatsen daarin“. In gewoon Engels zou de OIC graag zien dat Israël wordt vervangen door ‘Palestina’, uiteraard.

Men zou kunnen stellen dat de ontdekking dat men dezelfde opvattingen als de OIC deelt, zelfs als deze beperkt zijn tot bepaalde zaken, ervoor zou moeten zorgen dat die Joodse organisaties pauzeren en overwegen of hun benadering van Israël echt wel verstandig is.

door Judith Bergman


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “The Selective Outrage of Jewish Organizations” van 2 augustus 2018 op de site van MIDA

4 gedachtes over “De selectieve verontwaardiging van enkele Joodse organisaties mbt de Natiewet

 1. Shalom;
  Even een gebeuren in herinnering roepen.
  Enige jaren geleden, gaf Israël de Gaza – strip op. Ten faveure en onder politieke dwang van de Int. Gem. De land- en veeteelt bedrijven werden gratis a/d Muslims over gedragen. En door de ontvangers. direct en totaal vernietigd!
  Dit is HET voorbeeld van wat er met alle gebieden gaat gebeuren (en ook al is gebeurd); waar de Islam de macht verkrijgt. Op de hen eigen wijze.
  Shavuah Tov. (Goede week).

  Like

 2. Zelfs het dagelijks leven in fatahstan(Judea&samaria) en hamstan(gaza) zou volstrekt onmogelijk zijn zonder eeuwigdurende bijstand van EU & US !! is men in brussel er zich van bewust dat Palestina alleen kan bestaan als parasiet van de EU !! joepiepoepie! u mag belasting betalen hiervoor !!

  Like

 3. Er worden hier wel zaken door elkaar gehaald. Wat heeft dit trouwens voor zin als de twee staten oplossing als een gepasseerd station is. Zelfs als er met veel moeite iets kunstmatigs zou komen, dan zou dit nooit zelfstandig kunnen bestaan.
  Die Amerikanen lopen ver achter.
  Ook als je echt naar het milieu- en waterbeheer kijkt en ook op de wat langere termijn en ook rekening houdt met de inkomensverdeling van de burgers in Gaza, dan zou een rationeel en ecologisch bewust mens moeten onderkennen dat er wat moet veranderen.
  Die Amerikanen hebben blijkbaar niet door dat het systeem in de Arabische gebieden verrot is en dat ze kunnen profiteren van de steun van buitenlandse hulp en van Israël om dat in stand te houden. Zo wordt de status quo gefinancierd en kunnen we om de zoveel tijd genieten van mooie plaatjes van de pers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.