Palestijnse krullenbol Ahed Tamimi uit de cel weer ‘back in business as usual’

Plaatje hierboven: Judea & Samaria, 29 augustus 2012. De Palestijnse krullenbol Ahed Tamimi, toen amper 11 jaar oud, hier in de clinch met een moedwillige Israëlische soldaat die zich maar niet wil laten beschimpen of bespugen. Bovendien wilde de soldaat zich ook niet laten slaan noch schoppen. Wat flauw zeg! Gelukkig hebben haar mama en papa, mits wat plak- en knipwerk, mooie kiekjes kunnen schieten voor de westerse media waar ze veel geld betalen voor dergelijke troep [beeldbron: ©Haim Schwarczenberg]

Hier in de Verenigde Staten maken tienermeisjes zoals de 17-jarige Ahed Tamimi zich op voor de Night of the Prom (Amerikaans einde schooljaarfeest). Maar in Palestijnse buurten hier en daar in Israël doen ze de dingen enigszins anders.

Die Arabieren voeden hun kinderen op om later – als ze groter zijn – terrorist te worden en, zoals vorige week op 26 juli gebeurde, vermoordde een andere Arabische 17-jarige tiener, Mohammad Tareq Yousef uit Kobar, de Israëliër Yotam Ovadia, een 31-jarige vader van twee, in de stad van Adam in de buurt van Jeruzalem.

De kans is groot dat u dit niet hebt gehoord. Natuurlijk niet. Nieuws zoals dit is zo lastig. Toevallig gebeurde dat rond het tijdstip waarop Tamimi werd vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis. Dat heeft wél alle krantenkoppen gehaald … en werd met zoveel vreugde en intens geluk onthaald.

Deze 17-jarige would-be terroriste zat acht maanden in een Israëlische cel voor wat ze het liefste doet. Zij loopt rond, gevolgd door camera’s, slaat soldaten, die het hooguit wagen om haar scheef te bekijken, eerst en vooral omdat het Israëlische soldaten zijn en zij net zoals de Amerikaanse soldaten hoge ethische normen handhaven, en ten tweede omdat ze weten dat de hele wereld toekijkt.

Tamimi is de ster van haar eigen video’s, geproduceerd als een stunt om de krantenkoppen te halen door de kunst van het verstoren van de orde – een specialiteit van deze snotneus terroriste. Ze is het meisje met de blonde krullen, toen 16 nu 17 jaar, net zo oud als de Arabische terrorist die in de stad Adam ​​met een mes dodelijk uithaalde.

Alleen is ze blond, nerveus, met grote ogen onschuldig kijkend en ze verkoopt zichzelf als een symbool van geweldloos verzet – en voor Jodenhaters over de hele wereld, zoals Danny Glover en Rosario Dawson, Cornel West en Alice Walker, is het een verkoop.

Ahlam TamimiDe BBC en CNN betaalden ook gul voor de beelden … iedereen deed het en zei dat dit is voor de Tamimi-familie, wiens wortels teruggaan naar de Sbarro-slachting, toen een vrouwelijk familielid van Ahed, Ahlam Tamimi (plaatje rechts), 15 Israëliërs hielp vermoorden in een Sbarro Pizzeria in Jeruzalem in augustus 2001 …

Dit is een familieclan die weet hoe zij moeten moorden en hoe zij een show moeten opzetten. Dus worden de camera’s opgesteld. Het was een showtijd toen dit schatje met een donker hart, werd vrijgelaten uit de gevangenis en zich terugtrok in de jubelende armen van familie, vrienden en fans. Allemaal terroristen!

Hoe zwaar was het in de gevangenis? Uiteraard was er airconditioning en een bibliotheek die haar een kans gaf om haar middelbare schoolopleiding, televisie en hoe was het eten daar? Maak je grapjes? Ze kwam uit de cel met rooskleurige wangen en was zichtbaar aangekomen, vet en heel dik – misschien wel 6 of 8 kilo’s erbij. Ze bloeide, zoals alleen een blonde krullenbol kan bloeien.

Dat zal natuurlijk niet het hele verhaal zijn. Het gaat over het lijden van haar ‘volk’ – de Palestijnse Arabieren wiens beschaving teruggaat tot helemaal in … 1964. Het gaat over de verschrikkelijke omstandigheden in een Israëlische gevangenis – de Halal is misschien niet in overeenstemming met specificaties, licht uit om middernacht, en beroofd van de FIFA Wereldbeker. De hel dus ….

Sommigen noemen het een countryclub.

Het gaat niet om de anderhalf miljoen Palestijnse Arabieren die in Israël net zo vrij bloeien als de Israëliërs. Dat is geen goede kopie en niemand maalt erom hoe goed de Arabieren het in Israël hebben – veel beter dan Arabieren het ergens anders in het Midden-Oosten hebben, zoals in Syrië.

De Syriërs die er als de kippen bij zijn om te kijken wat er gaande is, twitterden over haar geluk omdat ze gearresteerd werd in Israël en niet in Syrië onder Assad. Ze beschouwen haar als een grap.

Maar de rest van de wereld, zeker de reguliere nieuwsmedia, neemt haar serieus. Ze is hun soort meisje – een bruut om hun vuile werk tegen Israël te doen, maar met een gezicht dat toch zo engelachtig is. Gegarandeerd dat ze zal terugkeren naar haar vak. Draaien maar!

door Jack Engelhard

Hieronder: In de militaire gevangenis van Tadmor in buurland Syrië kunnen de dagen soms lang duren. Vele honderden Syrische Palestijnen zitten onder meer in deze gevangenis opgesloten, bestuurd door het dictatoriale regime van de Syrische president Bashar Al-Assad, aka de Slager van Damaskus …

tadmor

En hieronder de gevangenis van Sednaya, Syrië. Volgens Amnesty International zouden er reeds 18.000 gevangenen zijn omgekomen in de Syrische gevangenissen. Ooit van gehoord? Iemand? Naa…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jack Engelhard “Terrorist cutie out of jail, back in business” van 3 augustus 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Palestijnse krullenbol Ahed Tamimi uit de cel weer ‘back in business as usual’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.