Het perfecte interview van Nikki Haley over de VN, Hamas en Israël +video

Nikki Haley is een krachtpatser van een vrouw die een verschil maakt voor Israël en voor de mensheid, bij de Verenigde Naties. In een plaats die wordt gerund door tirannen, dictators en mensenrechtenschenders, is dit geen klein bier, maar ze “laat het slagschip een draai maken”. De plek is nog niet veranderd, maar ze is het proces begonnen. Het is lang en moeilijk, maar Nikki Haley plant haar voet neer in de VN op een manier die geen Amerikaanse regering ooit heeft gedaan en ze maakt golven.

De Verenigde Naties richten zich op Israël. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten. Een land met vrijheid en gelijkheid voor iedereen. Terwijl Iran terreur steunt, homoseksuelen, dissidenten opsluit enz. Syrië een half miljoen van haar eigen burgers afgeslacht. Talloze andere tragedies vinden plaats over de hele wereld. Toch richten de Verenigde Naties zich altijd op Israël en negeren ze de andere gruweldaden. Dit is een tragedie van epische proporties, waarbij de internationale organen van ‘gerechtigheid’ een wegkijken van ware gruweldaden en mensenrechtenslachtoffers overal ter wereld. Nikki Haley wil dit zo snel mogelijk veranderen.

Slechts een paar weken geleden heeft de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC), onder leiding van ’s werelds ergste dictators, de Joodse staat tot zondebok gemaakt. Hillel Neuer van UN Watch riep de hypocrisie uit met hun totale stilzwijgen over de gruweldaden in Syrië. De Syrische vertegenwoordiger was niet blij.

Op 2 juli kwam diezelfde organisatie bijeen om het Permanente Agendapunt Nr. 7 te bespreken, gewijd aan het focussen op Israël. Geen enkel ander land in de wereld heeft een dergelijk Permanent Agendapunt in deze raad, alleen Israël. UN Watch noemt deze dag ‘Haat Israel Dag.’ Geen ander land ter wereld – niet Syrië, niet Soedan, niet Noord-Korea – wordt op deze manier uitgekozen en onder vuur genomen.

In een toespraak van 14 juni 2018 in de Verenigde Naties haalde Nikki Haley scherp uit naar de wereldorganisatie.

“”De aard van deze resolutie toont duidelijk aan dat de politiek de politiek van de dag bepaalt. Het is volledig eenzijdig. Het maakt niet één vermelding van Hamas, die routinematig geweld in Gaza initieert. Dergelijke eenzijdige resoluties bij de VN doen niets om de vrede tussen Israël en de Palestijnen te bevorderen. Iedereen erkent dat. Maar het bevorderen van vrede is niet het doel van deze resolutie.

Ik vermoed zelfs dat mijn Turkse vrienden weten dat de passage van deze resolutie niets zal veranderen, maar dat het goed is voor de mensen thuis om te denken dat ze iets doen. Dat is pure politiek. In feite maakt deze resolutie vrede minder mogelijk. Het voedt een verhaal aan de wanhopige mensen van Gaza dat hun leiders niet verantwoordelijk zijn voor hun hachelijke situatie. Bovendien stookt het de haat op. Het offert eerlijkheid, nauwkeurigheid, compromis en verzoening ten gunste van de bevordering van een enge politieke agenda.

Wie heeft de leiding in Gaza? Israël trok zich in 2005 volledig terug uit Gaza. Hamas is sinds 2007 de de facto regering in Gaza. Deze strook land langs de Middellandse Zeekust heeft een enorm potentieel. En toch, na 11 jaar Hamas-heerschappij, heeft Gaza maar een paar uur elektriciteit per dag. Het kent enorme werkloosheid en armoede.

Het is een toevluchtsoord voor terroristische activiteiten. Op welk moment zal de VN degenen die de leiding hebben over Gaza en degenen die het ten gronde richten, verantwoordelijk houden? In plaats daarvan stelt deze resolutie Hamas volledig en onverklaarbaar niet verantwoordellijk voor de meeste recente onrust. Het legt voor alles de schuld bij Israël. Maar de feiten vertellen een ander verhaal.

Waar gaat Hamas eigenlijk over? Het is Hamas en zijn bondgenoten die de afgelopen maand meer dan honderd raketten naar Israël hebben afgevuurd. De Hamas hopen de dood te veroorzaken van zoveel burgers evenals zoveel mogelijk vernietiging. Het is Hamas dat de Palestijnse burgers heeft gebruikt als menselijke schilden bij de grensomheining. Hun doel is om aan te zetten tot geweld en de grens over te gaan.

Het is Hamas dat weigert samen te werken met de Palestijnse Autoriteit om zich te verenigen in het streven naar vrede. Het is Hamas die roept om de vernietiging van de staat Israël binnen om het even welke grenzen. En toch slaagt de voorliggende resolutie er niet alleen in om Hamas NIET de schuld te geven van deze acties – het gaat zelfs zover om Hamas niet eens bij naam te noemen. Dit is de gevaarlijke, contraproductieve beslissing die de Algemene Vergadering op het punt staat te nemen.”

Nikki Haley on the UN, Israel, Russia and Iran


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Nikki Haley’s perfect interview about the UN” van 29 juli 2018 op de site van Israel Unwired

2 gedachtes over “Het perfecte interview van Nikki Haley over de VN, Hamas en Israël +video

  1. IK denk dat wat hier in het artikel staat toch moet geweten zijn door al de regeringen wereldwijd en door al die vertegenwoordigers bij de VN en van al die andere “organisaties”. Maar waarom blijven ze Israël dan veroordelen? Zijn ze bang voor terroristische aanslagen, worden ze omgekocht, zijn ze bang dat de arabieren de oliekraan zullen dichtdraaien of is het gewoon plat antisemitisme. Ik begrijp niet hoe ze het blijven volhouden om de waarheid te negeren en de dingen niet gewoon bij hun naam te noemen.

    Like

  2. Het zijn dit soort leiders die de wereld op een positieve manier zullen veranderen.

    Het zijn de onimposante leiders van de zwak beschaafde EU landen die de haters van deze wereld blijven steunen……wat ze uiteindelijk duur te staan zal komen wanneer deze hun haat richting EU gaan projecteren wanneer hen iets niet bevalt.

    ‘Feeding the crocodile was nog nooit een intelligente politiek.

    Like

Reacties zijn gesloten.