Pyromane Hamas sticht opnieuw dozijn branden in Israëlisch gebied

Plaatje hierboven: “Dweilen met de kraan open“. Zo kan je het werk beschrijven de de honderden brandweerlui en vrijwilligers om de branden te blussen die haast dagelijks worden aangestoken door terroristen van Hamas [beeldbron: Daily Wire]

Brandgevaarlijke vliegers en ballonnen die vanuit de Gazastrook werden gelanceerd, bleven dinsdag branden veroorzaken in het zuiden. “Op dinsdag trachten brandweerlieden 15 branden te blussen in het zuiden van Israël, die werden aangestoken met ballonnen en vliegers die uit Gaza kwamen,” zei een woordvoerder van de South Coast District Fire and Rescue Services.

De vuren braken uit in de landbouwgemeenschappen van onder andere Nir Am, Tlamim, Erez, Holit, Shokeda en Kissufim, aldus de woordvoerder. Veiligheid, brandweer en reddingstroepen hebben vandaag tot nu toe ten minste tien vuurcentra geïdentificeerd in en rond de periferie van Gaza. Het zuidelijke district van de brandweer en reddingsdiensten sprak over ten minste zeven branden die waren uitgebroken als gevolg van brandgevaarlijke ballonnen.

Zuidelijke brandweerlieden in de brandweer- en reddingsdiensten slaagden er samen met de IDF, KKL-JNF en de natuur- en parkenautoriteit in om vijf van de branden te doven. Nu hebben de brandweerkrachten nog steeds te maken met het vuur op drie plaatsen in het Gevim-woud. In Dorot Forest en het Sapir Forest (nabij het college) braken ook branden uit. KKL-JNF-personeel, brandbestrijdings- en reddingsteams en brandbestrijdingsvliegtuigen opereren in het gebied.

Naar verluidt zou gisteren ook een jonge Palestijn zijn neergeschoten door Israëlische soldaten in het grensgebied tussen Israël en de Gazastrook, zei Ashraf al-Qidra, een woordvoerder van Pallywood, de propagandadienst van Hamas die zich soms ‘gezondheidsministerie’ om westerse journalisten te misleiden. De woordvoerder zei dat de Palestijn ten oosten van Gaza-stad werd neergeschoten, maar noemde geen naam en ook niets over de omstandigheden of oorzaak. De IDF zei dat ze de zaak onderzoekt.

Op maandagavond bereikte een brandbom bevestigd aan een viertal opgeblazen condooms voor het eerst de stad Beersjeba op zowat 25 mijl van de grens met Gaza, en landde in de buurt van een ziekenhuis. De agenten van de politie werden gewaarschuwd voor Ringelblum Street in de D-wijk van de stad na het landen van een ballon waaraan een verdacht voorwerp was bevestigd. Politiediensten op straat sloten de straat af totdat het apparaat werd verwijderd.

Plaatje hierboven: Pyromanen van Hamas gebruiken ook condooms met brandbommen om brand te stichten in de Israëlische gemeenten in de gordel rondom Gaza [beeldbron: Ynet News]


Bronnen:

♦ naar een artikel10 fires caused by incendiary kites, balloons Tuesday” van 31 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Adam Rasgon “Gazan said hit by Israeli gunfire amid rash of arson attacks” van 1 augustus 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Ilana Curiel en Matan Tzuri “In first, incendiary balloon lands in Be’er Sheva” van 30 juli 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.