Wordt het laatste ‘bloedbad’ in Gaza gepleegd door de UNRWA?

Als het over Gaza en de Palestijnen gaat, zijn de Arabische media al gauw geneigd om de grootste krachttermen te gebruiken om Israël en de VS te besmeuren. In het Westen zouden wij dit fake news heten, maar in het M-O is dit voor moslims en Arabieren de enige en correcte ‘waarheid’ en volkomen legaal. Deze techniek is ook bekend als Al Taqiyya: “Moslims mogen niet liegen en bedriegen behalve tegen Joden en niet-moslims.

Het volgende nieuwsbericht komt van de arabische satellietzender Al Jazeera, ook bekend als JSC, een door de overheid gesubsidieerde omroep in Doha, Qatar, eigendom van het Al Jazeera Media Network en die wereldwijd kan bekeken worden. Qatar is naast Iran één van de belangrijkste sponsors van de internationale terreur en, meer locaal, van Hamas en het Gazaanse ‘verzet’ tegen de Israëlische Sater.

Op Al Jazeera orakelde redacteur Maram Humaid op 29 juli 2018, omtrent de besnoeingen van de UNRWA in het personeelsbestand n.a.v. van een verminderde bijdrage van de VS, het volgende:

Momenteel lijdt de door een blokkade geteisterde Strook onder een werkloosheidspercentage van 44 procent. Afgelopen woensdag ontsloeg het bureau nog eens 113 werknemers, allemaal vanwege de 80% bezuiniging in de Verenigde Staten.

Bovendien kondigde de UNRWA aan dat de contracten aan van 1.000 van zijn werknemers in de Gazastrook – waaronder Abu Hashim – niet zullen worden verlengd. Dit omvat de beëindiging van het programma voor geestelijke gezondheid, dat 430 mensen tewerkstelt.

“Dit is een bloedbad onder de werknemers”, vertelde Amal al-Batsh, vice-voorzitter van de UNRWA’S personeelsvereniging, aan Al Jazeera. “De oplossing voor de crisis mag niet ten koste gaan van het personeel dat diensten verleent aan de tienduizenden vluchtelingen in de Gazastrook.”

Palestijnen zijn erg gewend aan het gebruik van overdreven en opgeklopte uitdrukkingen om mensen tot waanzin op te zwepen en om westerlingen te dwingen hun wil uit te voeren (omdat normale mensen zo niet zouden praten tenzij er echt een enorme catastrofe dreigde).

Duizend mensen die hun baan verliezen, is iets dat elke dag over de hele wereld gebeurt. UNRWA’s model van een steeds groter wordend budget voor een steeds groter wordende bevolking was decennia lang onhoudbaar, maar niemand wilde het veranderen zolang het geld binnenstroomde. Dit soort dingen moesten onvermijdelijk ooit gebeuren.

Het is geen tragedie. Het is geen ‘bloedbad’. Het is het resultaat van een doelbewust beleid van het bestendigen van een probleem.

Lees hier over dat probleem op deze blog: “Palestijnse vluchtelingen: een obstakel voor de vrede gecreëerd en bestendigd door de VN”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “The latest “massacre” in Gaza is done by – UNRWA?” van 31 juli 2018 op d esite van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Wordt het laatste ‘bloedbad’ in Gaza gepleegd door de UNRWA?

  1. Laten we dan maar hopen voor “de palestijnen” dat dit vreedzame ‘bloedbad’ gaat lukken…..het is hun énige redding, nadat zij hun cynische dictators wandelen hebben gestuurd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.