Rachel: ‘Radicale moslims, vrouwen en kleine kinderen zijn jullie speelgoed niet!’

Plaatje hierboven: Sveida (Suwayda), Syrië, 29 juli 2018. ISIS plaatste foto’s op de sociale media van veertien Druzische vrouwen die zij ontvoerden en gebruiken als seksslavinnen en dreigt hen thans om te brengen wanneer aan hun eisen niet wordt voldaan [beeldbron: Siver Tel]

Onlangs meldden de media dat veertien doodsbange jonge meisjes en vrouwen door ISIS werden gekidnapt toen ze de Druzenstad Suwayda, Syrië, aanvielen. ISIS heeft gedreigd om deze Druzen-vrouwen en -meisjes op dezelfde manier te behandelen zoals zij de Yezidi vrouwen en meiden hebben behandeld, mocht het Syrische regime zijn aanval op de Yarmouk-vallei niet stoppen.

Als feministe en Joodse vrouw heb ik het volgende te zeggen tegen ISIS en andere radicale islamisten met een vergelijkbare mentaliteit: minderheidsvrouwen en kleine meisjes zijn geen speelgoed waarmee je kunt doen wat je maar wilt.

Vrouwen en meisjes ademen, net zoals mannen en jongens, als levende mensen en verdienen het om als zodanig behandeld te worden. Ze hebben gevoelens en hebben pijn als je ze pijn doet. Ze kunnen zichzelf net zo goed uitdrukken als een man en in veel gevallen ook beter.

Bovendien, volgens een artikel dat onlangs in de Atlantische Oceaan is gepubliceerd, doen veel jonge meisjes in het Midden-Oosten het op school beter dan hun mannelijke tegenhangers. Desondanks vormen vrouwen in de meeste Arabische landen maar een fractie van de beroepsbevolking, terwijl mannen die het minder goed deden op school, degenen zijn die de banen krijgen.

ISIS en andere radicale islamitische groepen [o.a. Taliban, Boko Haram, Al Qaeda enz.] tranten vrouwen en meisjes niks anders te laten zijn om hun echtgenotes te zijn, moeders en in het geval van minderheidsvrouwen, seksuele slaven. De Me Too-beweging zou de wapens op hen moeten rihten, maar dat doen ze niet. Ze geven er de voorkeur aan om hun woede te richten op mensen die Amerikaanse vrouwen seksueel misbruiken.

Tot op heden is er geen teken van intentie om de beweging te verbreden naar minderheidsvrouwen in de islamitische wereld die nog steeds onderdrukt worden alleen maar omdat ze in het verkeerde geslacht en het verkeerde geloof werden geboren. Andere westerse feministische organisaties negeren het echte lot van islamitische vrouwen en leggen de schuld voor hun onderdrukking onterecht bij Israël.

De recente ontvoering van vrouwen en meisjes van de Druzen kwam niet in een vacuüm. Volgens de Israëlische Druzen-diplomaat Mendi Safadi ontmoetten senior-Syrische en Russische functionarissen de afgelopen dagen het leiderschap van de Druzen in Swaida en eisten dat tienduizenden jonge mensen die uit het leger verdwenen teruggingen of tot terroristen werden verklaard. Hij beweerde dat nadat de druzische leiders weigerden, ze bedreigd werden: “U zult de gevolgen dragen en verantwoordelijk zijn voor wat er met u gebeurt.” Nadien meldde Safadi dat het Syrische regime het Druzen-volk in Swaida had aangevallen en een bloedbad pleegde.

Na dit rapport verklaarde de (Druzische) Israëlische minister van Communicatie Ayoub Kara: “Ik veroordeel elke terreuraanslag, bloedbad en moord op de Druzen in Syrië. Het nieuws van de vele doden die zijn gevallen, is schandalig, zorgelijk en bedroevend. In naam van de staat Israël, die zich zorgen maakt over vluchtelingen en asielzoekers, bieden we ook de Druzen in Syrië meer bescherming en werken zodat er geen slechte dingen met hen gebeuren.”

Kort daarna betrad ISIS het gebied en slachtte 255 burgers af. Dit is echter alleen het laatste incident van anti-Druzen-geweld in het land. Sinds de Syrische burgeroorlog uitbrak, werden de Druzen geconfronteerd met intense vervolging. Toen Jabhat al Nusra Idlib binnenging, vermoordden ze Druzen en honderden anderen werden met geweld bekeerd tot de islam.

De Druzen die door ISIS worden vervolgd, ontvingen slechts een fractie van de aandacht die de Yazidis en christenen ontvingen, die zelf werden verwaarloosd in vergelijking met de Amerikaanse slachtoffers van bepaalde beroemde beroemdheden in de VS. Terwijl Ifeel opkomt voor iedereen die overal ter wereld seksueel wordt misbruikt, doen ze niets om de levens van kleine Druzen meisjes met een donkere huid in Syrië te beschermen zo weinig in de Amerikaanse media.

Helaas zijn de Druzen-meisjes die in Syrië zijn ontvoerd niet de enige die worden verwaarloosd door de Me Too-beweging en de internationale media. Nog niet zo lang geleden werd een klein inheems meisje rond de leeftijd van 9 in Bangladesh verkracht en op brute wijze vermoord alleen maar omdat ze in de verkeerde gemeenschap was geboren. De islamisten sneden haar handen af, haar geslachtsorgaan werd doorgesneden en een tak werd in haar lichaam gestoken.

Volgens Shipan Kumer Basu, de president van de World Hindu Struggle Committee, werd de gruweldaad jegens dit 9-jarig meisje gepleegd omdat ze lid was van een inheemse minderheid en om geen andere reden. Hij beweerde dat hindoes, christenen, inheemse volkeren en andere minderheidsmeisjes dagelijks in het land worden verkracht. In de ogen van radicale islamisten is er niet veel verschil tussen een Druzenmeisje, een christelijk meisje, een Bengaals inheemse minderheidsmeisje en een Hindoestaans meisje. Niemand verdient de vrijheid van het leven volgens hun Boek.

Islamisten waarderen het leven van moslimvrouwen ook niet. Onlangs ontdekte de Iraanse journalist Neda Amin, namens het Centrum voor Onderzoek naar het Nabije Oosten en het Israel Resource News Agency, dat het Iraanse regime Palestijnse Arabische vrouwen opleidt om wapens in hun lichamen te verbergen, zodat ze terroristische aanslagen tegen Israëlisch kunnen uitvoeren burgers.

Volgens Amin geloven de Iraniërs dat deze nieuwe methode in staat zal zijn om 95% van de huidige beveiligingssystemen van de luchthaven met succes te omzeilen. Is er een grotere perversie van het vrouwelijk lichaam dan dat een vrouw haar lichaam op deze manier behandelt om onschuldige mannen, vrouwen en kinderen te vermoorden?

Het is tijd om te zeggen dat genoeg genoeg is. Vrouwenrechten zijn mensenrechten en de radicale islamisten moeten gedwongen worden de rechten van vrouwen en meisjes te respecteren. De radicaal-islamistische ideologie achter ISIS, het Palestijnse terrorisme en de verkrachting van kleine minderheidsmeisjes in Bangladesh moeten op dezelfde manier verpletterd worden zoals het nazisme ooit werd verpletterd.

Alles behalve een absolute nederlaag, betekent voor de radicale islam dat ze inj staat zullen blijven de hele wereld te blijven achtervolgen, vrouwen en meisjes van minderheden onder druk te zetten en de veiligheid van de staat Israël te bedreigen.

door Rachel Avraham


Het begon met een gewone hoofddoek… [beeldbron]
Klik op het plaatje voor een groot beeld (960 x 670 pixels)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Rachel Avraham “Radical Islamists, women and little girls are not your toys – The world is ignoring the plight of Druze women kidnapped by ISIS, nor does it react to the way Muslim women are treated” van 31 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Seth J. Frantzman “Report: iSIS lost last villages near Golan Heights” van 30 juli 2018 en een artikel14 Druze woman kidnapped in latest ISIS atrocity in Syria” van 29 juli 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Rachel: ‘Radicale moslims, vrouwen en kleine kinderen zijn jullie speelgoed niet!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.