Palestijnen boos: ‘Geen vermindering van het aantal vluchtelingen. UNRWA is van ons’

De UNRWA, het hulpagentschap van de Verenigde Naties, die momenteel zorg draagt voor gezondheid, werk, scholing enz. van ca. 5.900.000 nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen van 1948 komt steeds meer onder druk te staan. Vooral de Amerikanen lijken aan te dringen op een hervorming van de UNRWA, die zij beschouwen als de melkkoe van de Palestijnse Autoriteit.

In Ramallah, de officieuze hoofdstad van ‘Palestina’, hebben ze de donderbui ook zien hangen en wordt openlijk uitgehaald naar een imaginair Amerikaans-Zionistisch complot om de Palestijnse Zaak te torpederen.

Rami Hamdallah, de kabinetschef van de Palestijnse Autoriteit (PA), zei op maandag dat de Palestijnse Arabieren een sterker optreden van de Arabische en islamitische wereld nodig hebben om zich te verzetten tegen “Israëls pogingen om het internationale recht te omzeilen”, zoals hij het uitdrukte.

In Ramallah zei Hamdallah: “Wat vandaag nodig is, is een serieuze en verenigde houding die de positie van [PA-voorzitter] Abu Mazen ondersteunt in zijn verzet tegen het zogenaamde “Akkoord van de Eeuw” en een terugkeer naar internationale legitimiteit en het Arabische Vredesinitiatief als basis voor een evenwichtige, praktische en rechtvaardige oplossing voor vrede.”

PA-leiders hebben de vredesinspanningen van de Trump-regering verworpen in protest tegen de erkenning door Trump van Jeruzalem als de hoofdstad  van Israël en zijn verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar de stad.

Ondertussen waarschuwde Saeb Erekat, secretaris-generaal van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), voor een nieuwe wet die wordt gepromoot door leden van het Amerikaanse Congres die slechts 40.000 “Palestijnse vluchtelingen” zullen erkennen in plaats van de huidige 5,9 miljoen vluchtelingen, aantallen die constant worden opgeblazen door de PA. Erekat beweerde dat “dit een onwettig en illegaal manoeuvre is dat geen enkel effect mag hebben op de huidige politieke situatie.’

Einde van Palestijnse nep-vluchtelingen?
Een nieuwe wetgeving die deze week in het Amerikaans Congres werd geïntroduceerd, moet ervoor zorgen dat Amerikaanse fondsen die thans worden afgedragen aan het Palestijnse vluchtelingenagentschap UNRWA, voortaan moeten gestuurd worden in de richting van de hervestiging van Palestijnen die ontheemd zijn geraakt door de oorlog van 1948.

Behalve dan hun nakomelingen die nu reeds 5,9 miljoen mensen tellen en die niet langer in aanmerking zouden komen voor Amerikaanse hulp. De Amerikanen focussen zich thans op de echte groep Palestijnse vluchtelingen die volgens het Departement  in aantal rond de 40.000 schommelen. Volgens de VS moet het budget aan Amerikaanse hulp aan de UNRWA worden afgestemd op deze echte Palestijnse vluchtelingen van 1948.

“De UNRWA Reform and Refugee Support Act (H.R. 6451) is de langverwachte common-sense wetgeving. We moeten de UNRWA terugbrengen in haar oorspronkelijke kader en dit valse verhaal van een opgeblazen vluchtelingenbevolking aanpakken, die de spot drijft met zowel diegenen die echte vluchtelingen zijn over de hele wereld als degenen die echt in deplorabele omstandigheden in de hele regio leven,” zei het Republikeinse Congreslid Doug Lamborn uit Colorado, de indiener van de wet in een verklaring.

Plaatje hierboven: Volgens cijfers van UNRWA is op nauwelijks vier jaar tijd het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot 5,9 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid [beeldbron: UNRWA]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Erekat: No to reduction in number of ‘refugees’” van 31 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Palestijnse vluchtelingen: een obstakel voor de vrede gecreëerd en bestendigd door de VN” van 28 juli 2018 [lezen]

♦ “Nieuw wetsvoorstel wil UNRWA verder strippen van Amerikaanse financiering” van 25 juli 2018 [lezen]

Een gedachte over “Palestijnen boos: ‘Geen vermindering van het aantal vluchtelingen. UNRWA is van ons’

  1. Palestijnen boos? Nee toch!

    De grootste leugen uit de moderne geschiedenis is dat van “de palestijnse vluchteling”.

    Hun “geluk” is het dat hun “vijand” de Zionis // de Jood is.

    Dit feit word gebruikt & misbruikt door de internationale gemeenschap die niets van de Holocaust geleerd heeft en nog stééds dezelfde aspiraties heeft en dus een internationaal pogrom voert tegen de JOODSE Staat Israel en hiervoor deze losers te misbruiken die zich door gerichte hersenspoeling ook graag laten gebruiken.

    Like

Reacties zijn gesloten.