Palestijnse terroristen in Israëlische cellen verbruiken driemaal meer water dan erbuiten

Palestijnse terroristen en massamoordenaars in Israëlische gevangenissen consumeren niet minder dan gemiddeld 248,4 kubieke meter water per jaar, volgens een rapport op de Hebreeuws-talige website, Hakol Hayehudi.

De gerapporteerde hoeveelheid waterverbruik door gevangen terroristen is meer dan het drievoudige van het gemiddelde dat een gewone burger gebruikt, wat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) slechts 70 kubieke meter per jaar is.

De Israëlische openbare minister van Veiligheid, Gilad Erdan (Likud) instrueert de Israëlische gevangenisdienst (IPS) manieren te vinden om de extreme ongelijkheden te minimaliseren en de hoeveelheid water te verminderen die beschikbaar is voor consumptie door gevangenen.

“Ik heb het IPS de opdracht gegeven om dringend andere manieren te identificeren om water te besparen in de vleugels waar de terroristen worden vastgehouden, inclusief het beperken van de uren van douches en huisvesting. Het feit dat veiligheidsgevangenen ongeveer 50 procent meer water consumeren, is onaanvaardbaar en we mogen deze verspilling niet toestaan,” zei Erdan.

Op het plaatje in een Israëlische gevangenis anno 2015: Klaslokaal waar computerles wordt gegeven aan Palestijnse terroristen en massamoordenaars [beeldbron: screenshot  IPS – Israel Prison Service]

Tijdens hun verblijf in de Israëlische gevangenissen kunnen zij die dat wensen geschoold en of bijgeschoold worden en zelfs universiteitsdiploma’s behalen aan de Open Universiteit van Israël. Aldus worden zij voorbereid op hun terugkeer in de maatschappij

Het is algemeen bekend dat Palestijnen zitten liever opgesloten in de luxueuze Israëlische gevangeniscellen dan in de Arabische. Want ze weten dat in Israël dozijnen pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] mensenrechtenorganisaties erover waken dat ze zeker niks tekort komen.

In de meeste Arabische landen, met inbegrip van Gaza en de West Bank, kunnen ze het woord ‘mensenrechten’ niet eens uitspreken. Maar daar kom je die boze en bijzonder luidruchtige mensenrechtenactivisten natuurlijk nooit tegen.

Dit voornamelijk uit schrik natuurlijk dat ze anders zèlf in zo’n varkenshok worden opgesloten zoals hieronder in de beruchte gevangenis van Diyarbakir, in het toch zo bevriende naburige land Turkije…

Hieronder: Ook in de militaire gevangenis van Tadmor in buurland Syrië kunnen de dagen soms lang duren. Vele honderden Syrische Palestijnen zitten onder meer in deze gevangenis opgesloten, bestuurd door het dictatoriale regime van de Syrische president Bashar Al-Assad, aka de Slager van Damaskus …

tadmor

En hieronder de gevangenis van Sednaya, Syrië. Volgens Amnesty International zouden er reeds 18.000 gevangenen zijn omgekomen in de Syrische gevangenissen. Ooit van gehoord? Iemand? Naa…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jonathan Benedek “Do Terrorists in Israeli prisons get too much drinking water?” van 30 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van David Israel “Imprisoned Arab Terrorists Waste Millions Pouring Water Down the Drain” van 30 juli 2018 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Palestijnse terroristen in Israëlische cellen verbruiken driemaal meer water dan erbuiten

  1. Als je die gevangenissen in de arabische buurlanden gaat vergelijken met de Israêlische, dan hebben de laatsten meer weg van Hilton hotelkamers. Israël heeft duidelijk een luxeprobleem.

    In feite hoort Israël helemaal niet thuis in het Midden-Oosten. Trouwens, de westerse landen maken nooit de vergelijking met Israël’s buurlanden, maar met hun eigen veilige en comfortabele landen in West-Europa.

    Like

  2. Haha, tja dat is een leuke. Dat willen Israël-haters niet zien of ze hebben er altijd een mooi verhaal bij. Ik verbaas me daar al zo lang over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.