Libanon dumpt oude tanks op zeebodem om rif te creëren en richt kanonnen naar Israël …

Het Palestijnse peragentschap Pal Today, gelieerd met de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), berichtte op vrijdag dat inwoners van Sidon, Libanon, vanop de kust konden zien hoe het Libanese leger een tiental oude afgedankte tanks liet zakken tot op de bodem van de Middellandse Zee op zowat 3 kilometer voor de kustlijn.

Kamel Kozbar, van de organisatie Vrienden van de Kust van Sidon, vertelde aan het persagentschap AFP dat het doel daarvan is om een onderwater ark te creëren nabij de kust. “Dit zal een paradijs worden voor duikers en een plek waar we het leven onder water kunnen ontwikkelen,” zei Kozbar.

Hij hoopt dat zeewier binnenkort de tanks zal overdekken, een geschenk van het leger, waardoor de groep de visie krijgt van een ‘onderwaterpark’ – een wereld verwijderd van de stranden die niet zijn ontsnapt aan de overvolle vuilniscrisis van Libanon. In januari kwamen er bijvoorbeeld foto’s tevoorschijn die bergen vuilnis te zien gaven op de stranden ten noorden van de hoofdstad Beiroet.

Maar zelfs deze poging om meer toerisme aan te trekken en het milieubewustzijn aan te wakkeren is niet vrij van het meest favoriete tijdverdrijf van de Arabieren in het Midden-Oosten, met name het bestendigen van Jodenhaat en haat voor hun staat Israël.

De groep heeft ook doelbewust de kanonlopen van de tanks die nu onderwater liggen met opzet gedraaid naar hun zuiderbuur, Israël. Volgens Kozbar is dit gedaan “uit solidariteit met het Palestijnse volk”.

“Maar … als de Palestijnen een tweestatenoplossing ondersteunen, zoals de media ons onvermoeibaar blijven voorhouden, waarom is het dan een teken van solidariteit met hen om de onderwatertanks symbolisch delen van Israël te laten aanvallen die nooit deel zullen uitmaken van een Palestijnse staat?” aldus EoZ op zijn blog.

Maar misschien weet Hamas hier meer over:

Plaatje hierboven: Gewapende kikvorsmannen van Hamas op onderwater training. Op zondag 10 juni 2018 bestookte de Israëlische luchtmacht (IAF) een land-naar-zee terreurtunnel van Hamas commando’s in Gaza [beeldbron: The Tower]


Bronnen:

♦ naar een bericht van EoZ “Even a Lebanese underwater coral reef park is anti-Israel” van 29 juli 2018 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelLibanon brengt tanks in de zee en draait de kanonlopen richting Palestina” van 29 juli 2018 op de site van Pal Today

♦ naar een artikelLebanon sinks tanks in Mediterranean to make new reef” van 28 juli 2018 op de site van BBC News

♦ naar een artikelLebanon sinks old tanks to create underwater dive ‘park’” van 28 juli 2018 op de site van Phys.org

5 gedachtes over “Libanon dumpt oude tanks op zeebodem om rif te creëren en richt kanonnen naar Israël …

  1. Omdat als die Palestijnen het zo goed als de Libanezen zouden hebben, ze nooit meet Terug naar Israël willen gaan. Alzo helpen ze die idiote illusie van de Terugkeer nog een handje.

    Like

  2. De ‘palestijnen’ in Libanon zouden er wat voor over hebben te leven zoals onder de ‘bezetting’ van Israel.

    In Libanon zijn ze geen 2e rangs burgers, geen 3e of 10e rangs….maar gewoon géén burgers.

    Waarom eigenlijk niet?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.