Hamasleider Fathi Hamad: ‘Gaza protesten zijn vreedzaam; dood iedere Jood!’

Bij het plaatje hierboven: De niet-zo-vreedzame voormalige minister van Binnenlandse Zaken van Hamas in Gaza, Fathi Hamad, sprak op een grote openbare bijeenkomst in de Strook op 12 juli 2018 de massa toe :

“Wij kijken uit naar twee belangrijke dingen die in ons bereik liggen. Het eerste is de uitzuivering van Palestina van het vuil van de Joden en hun uitdrijving. Nog vier jaren, mijn broeders … tegen 2022 zullen we van hen [de Joden] verlost zijn. Ten tweede is de oprichting van een islamitisch kalifaat. Eens dat de natie is genezen van zijn kanker – de Joden – kan het kalifaat worden opgericht. Netanyahu, Lieberman, wij komen jullie hoofden afhakken!” [beeldbron: Memri.org]

Fathi Hamad, een van de vooraanstaande Hamas-leiders in de Gazastrook, beweerde afgelopen week opnieuw dat de aanhoudende demonstraties langs de grens van de kustenclave met Israël “vreedzaam” zouden zijn. Onmiddellijk daarna moedigde hij echter de lokale moslims aan om iedere Jood te doden die ze in de vingers krijgen.

Bij een begrafenis in de Grote Omari-moskee in Gaza bejubelde Fathi Hamad het “succes” van datgene wat hij “vreedzame” protesten bij het Gaza-veiligheidshek noemde, die sinds eind maart plaatsvinden. “We schrijven geschiedenis met onze vredelievendheid en onze vreedzame beweging”, benadrukte Hamas.

In tegenstelling tot Hamad´s uitlatingen werden deze protesten door routinematig geweld gekenmerkt, inclusief het oplaten van duizenden “vuurvliegers” naar het zuiden van Israël, wat leidde tot de verwoesting van grote landstreken en natuurbeschermingsgebieden.

Niet in staat om de drang om in ieder geval een beetje tot geweld aan te wakkeren te weerstaan, kwam Hamad met de waarheid over de aard van de Gaza-opstanden naar buiten:

“Oh moslims, waar je ook een zionistische Jood vindt, je moet hem doden, want dat is een uitdrukking van je solidariteit met de Al-Aqsa-moskee en uitdrukking van je solidariteit met . . . jouw Jeruzalem, jouw Palestina en . . . jouw volk.”

door NAI Redaktion


Bronnen:

♦ naar een artikelSenior Hamas member calls for ridding ‘Palestine of filth of the Jews’” van 20 juli 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelSenior Hamas Official Fathi Hammad: We Will Cleanse Palestine of the Filth of the Jews, Heal the Nation of the Jewish Cancer; Netanyahu, Lieberman, We Are Coming to Chop Off Your Heads!” van 13 juli 2018 op de site van Memri.org

♦ bron hoofdartikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Gaza-Proteste sind friedlich, tötet jeden Juden!” op de site van Israel Heute van 29 juli 2018.

Een gedachte over “Hamasleider Fathi Hamad: ‘Gaza protesten zijn vreedzaam; dood iedere Jood!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.