Palestijnse media berichten over de dood van enkele terroristen, maar Israël betwist de oorzaken

Twee terroristen van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) in Gaza (zie het rood-witte logo op de achtergrond op de foto’s hierboven) werden volgens Hamas vandaag zondag gedood “tijdens een Israëlische luchtaanval”, gericht op een terreurcel ten oosten van de stad Jabaliya in het noorden van de Gazastrook.

Pallywood, het propagandaministerie van Hamas in de Gazastrook, bericht dat de twee “martelaren” werden overgebracht naar het Indonesische ziekenhuis in het noorden van de Strook en identificeerde de gedode PFLP-terroristen  als de 24-jarige Ayman Nafed Rabie Najjar (R.) en de eveneens 24-jarige Muhannad Majed Jamal Hamude (L.)

Volgens Hamas heeft een “Israëlische jet een raket afgeschoten op een groepje ‘jongeren’ in het vluchtelingenkamp van Jabalaya” waarbij vervolgens verschillende doden en gewonden vielen.

Echter de woordvoerder van de IDF twijfelt aan de betrouwbaarheid van de berichtgeving door het ‘gezondheidsministerie’ van Hamas. Het lijkt er eerder op dat  deze ‘jongeren’ (van 24 jaar oud!) zijn omgekomen tijdens de preparatie van een explosief maar dat dit voortijdig in hun handen ontplofte.

De woordvoerder van de IDF, Avichay Adraee, plaatste in het Arabisch het volgende bericht op 28 juli 2018:

“Veel getuigenissen uit de Gazastrook roepen fundamentele twijfels over de geloofwaardigheid van de verklaring van Hamas-activisten omtrent de dood van terroristen middernacht afgelopen nacht in het noorden van de Gazastrook. Wat wil Hamas verbergen? Keer op keer promoten ze halve waarheden en hele leugens. In plaats van te praten over wat er werkelijk gebeurde op de begraafplaats van Jabalaya, kiezen ze ervoor om meteen Israël te beschuldgen. Ik daag het Hamas ‘ministerie van volksgezondheid’ uit om te onthullen wat de echte reden is achter de explosie.”

Op zaterdag namen duizenden Gazanen deel aan de begrafenissen van de drie terroristen die werden gedood tijdens confrontaties met IDF-troepen tijdens demonstraties langs de grensomheining. Volgens de IDF-woordvoerder demonstreerden op vrijdag ongeveer 7.000 demonstranten langs de grensomheining, en in verschillende gebieden braken onlusten uit, waaronder stenen gooien en het verbranden van banden. In verschillende incidenten werden pijpbommen, een Molotov-cocktail en een granaat gegooid naar de IDF-soldaten, maar ze vielen allemaal in de Gazastrook. Bij één incident betraden verschillende terroristen het Israëlische grondgebied, saboteerden het hek en vluchtten terug naar Gaza.

De Palestijnse media berichten tevens over de dood van een Palestijnse “onschuldige jongere” die op zaterdagmorgen overleden is aan zijn verwondingen die hij had opgelopen tijdens de protesten van vrijdag 28 juli 2018. Hij zou volgens Hamas een explosieve kogel in de maag hebben gekregen. Volgens Hamas gaat het om de 18-jarige Mumen Fathi al-Hims uit Rafah.

Echter, volgens het plaatje hieronder, weggeplukt vanop de website van de AL Qassam Brigades (Hamas), lijkt deze “jongere” helemaal niet zo “onschuldig”. Linksboven op het plaatje prijkt het logo van Hamas wat er opwijst dat het gaat om een terrorist van de Al Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas:


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Arabs Report 2 Dead in Israeli Gaza Strike, IDF Spokesperson Doubtful” van 29 juli 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIsraeli airstrike kills two Palestinians in Gaza” van 29 juli 2018 en een artikelPalestinian teen succumbs to wounds in Gaza” van 28 juli 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan News Agency

2 gedachtes over “Palestijnse media berichten over de dood van enkele terroristen, maar Israël betwist de oorzaken

Reacties zijn gesloten.