Provocateur Ahed Tamimi en haar moeke vervroegd vrijgelaten uit Israëlische cel

Plaatje hierboven: Het Palestijnse kreng Ahed Tamimi (hier nauwelijks 8 jaar oud) provoceert al tien jaar lang Israëlische soldaten en politieagenten, acties die ze laat filmen door haar familieleden en na wat knip- en plakwerk op Youtube en Facebook plaatst om de ordehandhavers te discrediteren [beeldbron: ABC]

Israël heeft vandaag zondag Ahed Tamimi voortijdig vrijgelaten uit de gevangenis. De Palestijnse tiener, die eind vorig jaar gevangen werd gezet nadat ze een filmpje uitbracht op de sociale media waarin zij zelf te zien is in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) hoe ze een Israëlische soldaat schopt en slaat.

De 17-jarige Tamimi, werd een heldin voor Palestijnen na het incident van 15 december buiten haar huis in het dorp Nabi Saleh dat door haar moeder live werd gestreamd op Facebook en viraal ging. Tamimi die sinds 19 december 2017 in een Israëlische cel zit, werd nadien veroordeeld tot 8 maanden opsluiting en zou normaliter op 15 augustus aanstaande vrijkomen.

Ahed had sinds haar kinderjaren een nare ‘hobby’ ontwikkeld waarbij ze telkens Israëlische soldaten, grenspolitie en politieagenten provoceerde en soms ook rake klappen en schoppen uitdeelde in de hoop een reactie uit te lokken waarna de beelden konden dienen als ultiem ‘bewijs’ om aan te tonen “hoe vreselijk boosaardig die Israëliërs wel zijn” als je ze maar lang genoeg slaat en schopt.

Ze werd daarbij geholpen door derden en familieleden, meestal haar moeder of haar vader, die de videobeelden maakte, deze nadien bewerkte en online bracht en verspreidde via de sociale media. De videobeelden bereikten uiteindelijk ook de anti-Israëlische media in het Westen die haar prompt lanceerden als een “icoon van het Palestijnse verzet” tegen de Joodse staat.

In totaal werden 12 aanklachten opgenomen in de aanklacht tegen Ahed, verspreid over 6 verschillende incidenten. De aanklacht is inclusief een zware mishandeling, ingrijpen in legeroperaties, ophitsing, bedreigingen maken en stenen gooien.

De ‘Heldin van Palestina’ werd op de sociale media door de Palestijnse media verheerlijkt met een aantal antisemitische cartoons die haar “vrienden” in de Palestijnse Autoriteit plaatsten. Iedereen kan met eigen ogen vaststellen dat de kwestie ‘Ahed Tamimi’ niet gaat over “haat jegens de Zionistische bezetter”, noch over land, noch over een soevereine staat Palestina, maar louter geïnspireerd wordt door pure Jodenhaat uit de oude doos, met alle afgezaagde clichés over Joden erbij.

Op deze Arabische cartoon ter verheerlijking van Ahed Tamimi is te zien hoe zij een octopus [een in het verleden veel gebruikt symbool als het over een vermeende Joodse samenzwering moet gaan] aan haar speer rijgt waaraan een Palestijnse vlag werd bevestigd. Op de achtergrond de Rotskoepel bedoeld alsof Ahed een verdediger is van islam en impliceert de verwerping van de Joodse banden met de Tempelberg in Jeruzalem.

Op dit antisemitische plaatje een andere stereotiepe voorstelling van Joden (gejat van de nazi’s) waarop twee boosaardige ratten worden afgebeeld met een keppel met Davidster, die kauwen op de lange haren van Tamimi. Zij draagt tevens een T-shirt met een kaart van Palestina, waar heel Israël van de kaart wordt geveegd en vervangen door ‘Palestina’.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian provocateur Ahed Tamimi released from prison” van 29 juli 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

2 gedachtes over “Provocateur Ahed Tamimi en haar moeke vervroegd vrijgelaten uit Israëlische cel

 1. Als iemand wat tijd steekt om deze jongedame eens actief te volgen en filmen vanuit Israëlisch standpunt dan is het al gauw gedaan met de effectiviteit. Uiteraard niet door de confrontatie te zoeken. laat maar lekker gaan, maar leg de hele familie vast.
  Overigens beter dit dan dan wapengeweld. Toch zullen de buren ooit samen moeten leven.

  Like

 2. Een palestijnse “heldin”.

  Als deze mensen eens wat meer energie zouden steken om hun eigen leven en dat van hun kinderen te verbeteren i.p.v. dat van anderen te vernietigen dan zouden er inderdaad een stuk meer helden kunnen ontstaan.

  Maar om dat te begrijpen heb je intelligentie nodig en daar de scholen in “Palestina” zich meer bezig houden met indoctrinatie dan met informatie, valt de ecucatie weg en is de intelligentie nihil.

  Like

Reacties zijn gesloten.