Israëlische tentoonstelling in de VN toont schade veroorzaakt door brandstichtingen van Hamas

Israël heeft deze week een tentoonstelling opgezet in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York om de wereld de schade te laten zien die werd veroorzaakt door de branden in Israëlische gemeenschappen nabij de grens met Gaza.

Die alles verwoestende branden werden door Palestijnen op aansporen van Hamas opzettelijk aangestoken met behulp van vliegers en ballonnen waaraan brandbommen waren bevestigd en die vanuit Gaza naar Israël werden gestuurd.

Op de expositie worden foto’s getoond van velden, akkers en landbouwgronden voor en na de branden, evenals extra foto’s die de schade aan de flora en fauna in het gebied aantoonden. De tentoonstelling, een initiatief van Yesh Atid MK Haim Jelin, het voormalige hoofd van de regionale raad van Eshkol, bevatte foto’s van Israëlische fotografen van de afgelopen maanden.

De tentoonstelling, samengesteld door fotograaf Udi Israel, legde de nadruk op het ecologische terrorisme van Hamas en werd opengesteld voor ambassadeurs en diplomaten van over de hele wereld.

“De destructieve terreurpyromanie bedreigt niet alleen het leven van Israëlische burgers, maar vernietigt ook het hele ecologische systeem in het zuiden en veroorzaakt onherstelbare milieuschade,” zei de Israëlische ambassadeur aan de VN, Danny Danon. “Hamas’s wreedheid en cynisme, die speelgoed verandert in dodelijke wapens, kent geen grenzen,” zei Danon.

“Vorige week zagen we hoe een brandende ballon zoals deze een kleuterschool in gevaar bracht. Israël zal dergelijke aanvallen niet tolereren en zal met geweld reageren totdat het de terreurpyromanie volledig heeft uitgeroeid,” voegde Danon eraan toe.

De Israëlische ambassadeur diende drie weken geleden een officiële klacht in bij de plaatsvervangend secretaris-generaal Amina J. Mohammed, die zich bezighoudt met milieukwesties, en opriep het ecologische terrorisme van Hamas te veroordelen, wijzend op de grote schade die werd aangericht aan tienduizenden hectaren landbouwgrond. Amina J. Mohammed was in 2016 minister voor Milieu in Nigeria.

“Al meer dan 100 dagen gebruikt Hamas vliegers en ballonnen met brandbommen om zo’n 700 branden te stichten, die meer dan 30.000 dunams (ongeveer 7.400 acres) Israëlisch landbouwgrond hebben verbrand. Dit is het nieuwe gezicht van de Hamas-terreur,” schreef Danon in zijn brief aan de plaatsvervangend secretaris-generaal.

Foto’s van Michael Zeruya, Elisheba P Frenkel, Matanel Busheri en Udi Israel en vele anderen op: beeldbron – Ynet


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Eichner “Israeli exhibition shows UN damage caused by fire terrorism” van 28 juli 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

Een gedachte over “Israëlische tentoonstelling in de VN toont schade veroorzaakt door brandstichtingen van Hamas

Reacties zijn gesloten.