Palestijnse vluchtelingen: een obstakel voor de vrede gecreëerd en bestendigd door de VN

Bij het plaatje hierboven (cijfers van UNRWA zelves!). Op nauwelijks vier jaar tijd is het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot bijna 6 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid.

Het geboortecijfer bepaalt letterlijk hoeveel vluchtelingen er jaarlijks bijkomen die automatisch Palestijns ‘vluchteling’ worden. Geen enkele andere vluchtelingengroep in de wereld heeft OOIT van een dergelijke voorkeursbehandeling genoten. Hiermee hoopt de UNRWA ooit de ultieme wens van de nazaten van Palestijnse vluchtelingen te vervullen met name de Terugkeer naar het land van Israël, dat herdoopt zou worden naar het islamitische Kalifaat Palestina, bij voorkeur zonder Joden erin.

Het werkelijke aantal Palestijnse vluchtelingen van de Arabisch-Israëlische oorlog, aanvankelijk geschat door de UNRWA op ca. 750.000, wordt tegenwoordig geschat op om en nabij de 30.000,  op voorwaarde dat dezelfde regels en vluchtelingenstatus zouden toegepast worden als de UNHCR, het hoofdagentschap inzake vluchtlingen van de Verenigde Naties.

Het Hulp- en Werkagentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) heeft zijn staf en afdelingen opgeblazen sinds 1949. Tewerkgesteld met het zorgen voor ontheemde Arabische mensen uit de Arabische oorlog van 1948-49 tegen de oprichting van Israël, heeft het agentschap doorgezet diensten verlenen aan kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de oorspronkelijke vluchtelingen die in Libanon, Syrië, Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Gaza blijven wonen.

Het onderzoeken van de bemanning van UNRWA geeft een goed inzicht omtrent het grove misbruik van de vrijgevigheid van de wereld. UNRWA’s eigen statistieken [PDF-file] per 11 juli 2017 onthullen het volgende (klik op het plaatje voor een groter beeld):

Opmerkelijk is vooral dat van het totaal van 5.869.733 door de UNRWA geregistreerde Palestijnse vluchtelingen er 2.4 miljoen wonen in de Palestijnse gebieden ofte 41,5 % die op eigen bodem leven waarvan 997.173 vluchtelingen (24,5 %) in 8 vluchtelingenkampen in Gaza, hoewel dat quasi autonoom bestuurd wordt door Hamas.

Daarnaast leven er 1.435.616 Palestijnse vluchtelingen in 17 vluchtelingenkampen (17 %) in de Arabische gebieden in Judea & Samaria (Area A & B) die bestuurd worden door de Palestijnse Autoriteit (PA). De overige 3,5 miljoen Palestijnse vluchtelingen ca. 58,5 %, wonen in 49 vluchtelingenkampen van Jordanië (39%), 12 vluchtelingenkampen in Libanon (9 %) en in 9 kampen in Syrië (10,5 %).

Om al deze ‘vluchtelingen’ te bedienen runt UNRWA een staf medewerkers van 30.799 personen, heeft een jaarbudget van 760 miljoen dollars (werkjaar 2017), betaalt en zorgt voor gratis schoolonderwijs van 515.260 kinderen, en 256.765 Palestijnen genieten gratis gezondsheidszorg van de UNRWA, cijfers die jaarlijks toenemen met 2 tot 3 procent.

Vergelijk dat met de cijfers van hoofdorganisatie voor vluchtelingen van de VN, met name de UNHCR, die voor het jaar 2017 rekent op een jaarbudget van 7,7 miljard dollars, zorgt voor 68,5 miljoen vluchtelingen van alle nationaliteiten (behalve Palestijnen), een staf heeft van 11. 517 medewerkers, gevestigd is in 128 landen. Opmerkelijk: UNHCR heeft vorig jaar 102.800 vluchtelingen hervestigd. Sinds 1948 werd door de UNRWA niet één Palestijnse vluchteling hervestigd.

Vice-minister voor Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likoed) sprak op 12 september 2017 op de Conferentie van Voorzitters van de Belangrijkste Joodse Organisaties in de Verenigde Staten Met betrekking de VN organisatie UNRWA. De vice-premier zei dat de Verenigde Naties “een mythe creëren dat de Palestijnen verondersteld worden vluchtelingen te zijn, terwijl ze dat in feite niet zijn.”

“Het internationaal recht spreekt over één generatie vluchtelingen. En daarna moeten ze natuurlijk opnieuw worden hervestigd. Echter, de Palestijnen spreken over vijf generaties  vluchtelingen van na de oorlog van 1948 – de oorlog die ze zelf begonnen. Ze vielen Israël  aan, ze probeerden er zich van te verzekeren dat Israël niet meer voorkwam op de kaart van het Midden-Oosten en ze verloren vervolgens de oorlog.

Ze accepteren dit feit niet… Ze voeden hun kinderen, hun kleinkinderen, hun achterkleinkinderen op met het idee dat ze vluchtelingen uit Israël zijn… Dit is iets dat moet stoppen, want de manier waarop de VN zich in het algemeen bezighoudt met het vluchtelingenprobleem is dat ze daar het agentschap UNHCR (VN-Hoge Commissaris voor Vluchtelingen) voor hebben en…  ze proberen ervoor te zorgen dat er elk jaar minder vluchtelingen bijkomen. De Palestijnen zijn de enige bevolking in de wereld waarvan het aantal vluchtelingen blijft toenemen.”

Het aantal Palestijnse vluchtelingen blijft gestaag toenemen (oranje lijn) terwijl die van andere naties en vluchtelingen uit oorlogsgebieden komen en gaan …

In het begin van de jaren 1950 de Arabische vluchtelingenstatus erfbaar gemaakt en werd het vluchtelingenschap eeuwigdurend gemaakt. Waarom hebben de Arabische gastlanden deze ‘Palestijnen’ nooit willen integreren in hun maatschappijen? Waarom kregen zij geen gelijke rechten en werden ze nooit genaturaliseerd, zoals wij in het Westen bijvoorbeeld wel met onze Marokaanse, Turkse, Italiaanse vluchtelingen en tegenwoordig Syrische hebben gedaan en nog doen?

De reden is eenvoudig:

“… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven.” [Ralph Galloway in augustus 1958, toenmalig UNRWA chef, zoals hij door Terence Prittie werd geciteerd in ‘The Palestinians: People, History, Politics’; pag. 71 bron]

7 gedachtes over “Palestijnse vluchtelingen: een obstakel voor de vrede gecreëerd en bestendigd door de VN

 1. Het is inderdaad absurd van de Palestijnen om hun vluchtelingenstatus tot in het oneindige te willen voortzetten met de droom dat ze één maal naar hun vaderland zullen terugkeren, temeer daar hun aantal enorm is toegenomen, MAAR…de Joden hebben precies hetzelfde gedaan en dat al zo’n 1813 jaar ! In het jaar 135 n. Chr. werden na de mislukte opstand van Bar Kochba de Joden door de Romeinen voorgoed uit Israel verdreven. Sindsdien beschouwden de Joden zich als vluchtelingen (“ballingen”) die hoopten eens naar hun verloren vaderland terug te keren, ook al hadden ze daar al eeuwen niet meer geleefd en was hun aantal enorm toegenomen. De stichting van de staat Israel in 1948 is daarom eigenlijk absurder dan de stichting van een Palestijnse staat zou zijn in onze tijd. Gelijke monniken, gelijke kappen…

  Like

  1. “Absurde” reactie. Palestijnen vergelijken met Joden. Voor 1964 bestonden er niet eens Palestijnen. Het klopt dat de Joden tot 1948 hebben moeten ijveren voor de heroprichting van hun eigen staat, maar voordien, en dat 2000 jaar lang is er nagenoeg constante Joodse bewoning geweest in het land.

   Bovendien is het absurd om gelijke rechten op terugkeer toe te kennen aan ‘Palestijnen’. Dat ‘uitgevonden’ volk werd nooit vervolgd in tegenstelling tot bv. de eerste Aliyah omstreeks 1882 van Russische Joden op de vlucht voor pogroms onder de Tsaren.

   En dan heb ik het niet eens over de Holocaust.

   Ik zou toch maar eens terug in de geschiedenisboekjes duiken Jan, want je repliek rammelt aan alle kanten en oogt naar mijn gevoel wat té vriendelijk voor de verkeerde partij.

   Like

  2. Jan, je haakt wel heel laat hier in en als het aan jou ligt, was destijds dat wat jij de “opstand” was, maar dat veel meer was dan dat oude geschiedenis. Daarna sla je verschrikkelijk veel over, zoals het belang van Jeruzalem voor het jodendom en het christendom en de vele oorlogen die hierover zijn uitgevochten.
   Dan vergeet je nog te vermelden dat de oorspronkelijke bevolking van het gebied uitgenodigd werd door de Arabische landen om na de overwinning weer terug te keren en keren en dat de overige inwoners feitelijke emigranten zijn.
   Ik snap dat je je niet schaamt, maar het zou zo fijn zijn als je open stond voor het gehele verhaal en niet voor het modieuze verhaal. Ik ga al meer dan vijftig jaar met mensen uit Iran, Irak, Pakistan om, maar voor hier in Nederland hoor ik dit modieuze ge-OH. Zelfs vaak in Turkije en heel vaak in China denkt men genuanceerder.

   Like

 2. Naar mijn mening is het vooral een kwestie van tijd. De VN is een erg log apparaat en de benoemingen van commissies zijn vaak politiek. Er is een tijd geweest dat ik een hoge dunk had van de VN. Helaas ben ik bang dat er heel veel beslist wordt zonder dat we daar ook maar iets van merken. Misschien is er niets beters.
  Hoe dan ook, het land is nog jong. Het heeft geen zin om zich blind te staren op één commissie.
  Door goed beleid en door goede contacten zullen die commissies zeker falen en zullen er nieuwe banden worden gesmeed.
  Uiteindelijk zullen er steeds meer Palestijnen zijn die profiteren van vrede en wellicht heel geleidelijk leren om met Israël samen te leven. Als deel van Jordanië, als deel van Egypte, als deel van Israël of als mini-staatje (dat nooit zelfvoorzienend zal kunnen zijn).

  Like

 3. 5.9 miljoen “Palestijnse vluchtelingen” leven op kosten van 62 miljoen échte vluchtelingen.

  Gefaciliteerd/gefinancierd door UN/EU & US (tot nu) en ingegeven door pure Jodenhaat.

  Wees er maar zeker van dat als “de palestijnen” een andere “opponent” dan de Joodse staat Israel hadden gehad hun status dezelfde was geweest als dat van de 62 miljoen vluchtende verschoppelingen……..geen hond had zich er druk over gemaakt!

  Palestinisme is de nieuwste versie van Antisemitisme en 62 miljoen vluchtelingen betalen de prijs!

  Like

  1. Hoe dan ook, de grenzen kan Israël niet openen en Israël kan niet financieel bijdragen aan deze ‘vluchtelingen’. Dat is een zaak van de Arabische liga en de UN die deze situatie veroorzaakt heeft.
   Aan het werk zouden ze moeten met een nieuwe naam bijvoorbeeld.

   Like

Reacties zijn gesloten.