Opmerkelijk: Russisch commando in Syrië bedankt Israël voor bombarderen van ISIS stellingen

De Israëlische aanval op het Syrische grondgebied trof op 25 juli terroristen en raketsystemen van de Islamitische Staat, zei het Russische ministerie van defensie op donderdag.

Volgens het ministerie heeft op woensdag, in een poging om Israêl te betrekken in de Syrische burgeroorlog en een Israëlische aanval uit te lokken op posities van het Syrische regeringsleger, openden terroristen van de Islamitische Staat het vuur op Israël door raketten af te vuren naar de Israëlische gemeenten Hafa en al-Shajara in het gebied van al-Quneitra. “Alle terroristen en raketsystemen van de Islamitische Staat werden vernietigd door een represaillesaanval van de Israëlische strijdkrachten en artillerie,” zei het ministerie.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie bedankte het commando van de Russische taskforce in Syrië het Israëlische leger voor het voorkomen van een grote provocatie door de terroristen en voor het uitroeien van dezelfde terroristen. Het kantoor van de IDF-woordvoerder meldde eerder dat IDF-troepen een raketlanceringssysteem in Syrië vernietigden dat twee raketten naar Israël had afgevuurd. Beide raketten vielen in het Meer van Kinneret.

Eerder werd op 4 januari 2018, luidens een bericht van Ivan Sidorenko van het  Vrije Syrische Leger (FSA), aan de noordelijke grens met Israël, een aanval afgeslagen van het Khalid ibn al-Walid Leger (ISIS filiaal), dat zich zoals bekend aan de grens met de Golan heeft ingegraven, om de verbindingsweg tussen Shaykh (ten zuiden van Nawa) en Daraa af te snijden.

ISIS aan Israël’s zuidelijke grens
Overigens lijken Rusland, Hezbollah, Iraanse adviseurs en het Syrische leger van Assad zich de laatste weken te focussen op de ISIS pocket in het zuiden van Syrië, pal aan de grens met de Israëlische Golanhoogtes, maar daarmee is de kous nog niet af voor Israël.

Met name aan de zuidelijke grens met Egypte zit in de Sinaï ook nog een hardleerse pocket ISIS strijders waar zelfs Egypte geen raad mee weet. Daar zal Israël ooit komaf mee moeten maken , vooraleer die locale Jihad in de Sinaï overwaait naar de Joodse staat.

De terreurgroep Wilayat Sinai, de zogenaamde ‘Provincie in de Sinai van Islamitische Staat‘ (ISIL-SP), voorheen bekend als Ansar Bayt al-Maqdis, zwoor in november 2014 trouw aan ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi en onderhoudt banden met ISIS-partners in Libië. Sinds augustus 2016 wordt de Sinaigroep van ISIS geleid door de 44-jarige Egyptenaar Muhammad al-Isawi, beter bekend onder zijn nom de guerre Abu Osama al-Masri.


Bronnen:

♦ naar een bericht van JNi.Media “Russia’s Command in Syria Thanks the IDF for Attacking ISIS” van 26 juli 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelRussia praises Israel for attacking ISIS in Syria” van 26 juli 2018 op de site van Ynet News (Yediot Ahronoth)

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Israël levert slag tegen ISIS zowel aan haar noordelijke als aan zuidelijke grens” van 7 januari 2018 [lezen]

2 gedachtes over “Opmerkelijk: Russisch commando in Syrië bedankt Israël voor bombarderen van ISIS stellingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.