Liberman: 400 huizen erbij in Adam in antwoord op terreuraanslag

Plaatje hierboven: Palestijnen houden van de dood, moorden en vernietigen. Israëliers houden van het leven, werken en bouwen. Dus mag er weer gebouwd worden in de Israëlische gemeente Geva Binyamin (ook gekend als Adam), ten noordoosten van Jeruzalem, na de bloedige terreuraanslag van gisteren [beeldbron: J-Post]

Minister van Defensie Avigdor Liberman heeft aangekondigd dat hij de bouw van 400 wooneenheden in de stad Adam in Binyamin wil bevorderen als reactie op de dodelijke aanslag van afgelopen nacht in de stad.

“Het beste antwoord op terreur is het momentum van vestiging in Judea en Samaria”, schreef Liberman vrijdagochtend op zijn Twitter-account. “Daarom ben ik vanmorgen vertrokken om een ​​plan te promoten om 400 wooneenheden in Adam te bouwen en het in de komende week goed te keuren in de planningsinstellingen.”

Tijdens die aanslag werd in de Israêlische gemeente Gava Binyamin-Adam  de 31-jarige Israëlische Joodse man Yotam Ovadia doodgestoken met een mes door een tienerterrorist, de 17-jarige  Mohammad Tareq Yousef. die een ​​privé-huis infiltreerde en de inzittenden neerstak. Twee andere burgers raakten gewond. De terrorist was afkomstig uit het Arabische dorp Kobar, hetzelfde dorp waar vandaag een jaar geleden een andere terrorist uit voortkwam die het bloedbad in Neve Tzuf uitvoerde en drie leden van de Salomon-familie vermoordde.

Minister voor Jeruzalem Zaken, Ze’ev Elkin, legde de schuld voor het aanzetten tot haat en moord bij de Palestijnse Autoriteit geleid door Mahmoud Abbas. “Net zoals in 2015 zijn er gevolgen voor wat er gebeurt [in de PA]. Het is geen georganiseerde terroristische organisatie. We moeten net zo geïnteresseerd zijn in wat er gebeurt in het Palestijnse onderwijssysteem en tijdens de vrijdagse preken in de moskeeën zoals we omgaan met om het even welke terroristische organisatie.”

Minister van Inlichtingen Yissael Katz riep de regering op om de families van terroristen te verdrijven. “Ik roep de premier op, dit is het moment om de door mij geïnitieerde wet in te zetten om de families van terroristen uit te zetten, als belangrijkste afschrikkingsmiddel tegen individuele terreur. De wet moet worden uitgevoerd en de Palestijnse Autoriteit financiert elke sjekel betaald door Abu Mazen (Mahmoud Abbas) als een stimulans voor de families van de terroristen,” zei minister Katz.


Bronnen:

♦ naar een artikelLiberman: 400 housing unit in Adam in response to attack” van 27 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Liberman: 400 huizen erbij in Adam in antwoord op terreuraanslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.