Drie Israëlische mannen neergestoken in Samaria door Palestijnse terrorist; één slachtoffer overleden

Plaatje hierboven: Israël heeft het dezer dagen niet onder de markt. Terwijl haar burgers in eigen land haast dagelijks worden aangevallen met keuken- knip- en hakmessen,  dolken en bijlen, wordt het tegelijk in de rug aangevallen door de internationale gemeenschap en voortdurend bestookt met allerlei verordeningen, resoluties en oproepen tot boycot  [beeldbron: cartoon van Dean Gah voor Ynet News]

Een Palestijnse terrorist heeft drie Israëlische mannen neergestoken nadat hij op donderdagavond over de omheining van de Israëlische gemeente Geva Binyamin (ook gekend als Adam), ten noordoosten van Jeruzalem in Samaria, was geklommen,” zei het leger. Medici van Magen David Adom behandelden een 31-jarige man die ernstig gewond was geraakt, tevens een 58-jarige man in ernstige toestand en een derde mannelijk slachtoffer dat licht gewond was geraakt.

De woordvoerder van de regionale raad zei dat de terrorist over Adam’s veiligheidshekken klom. Vervolgens wandelde hij dieper het stadje in, stak een speelplaats over, waar hij een 31-jarige inwoner tegenkwam en stak hem zonder aanwijsbare reden herhaaldelijk in het bovenlichaam. Een tweede bewoner, een 58-jarige man die hem ter hulp snelde vanuit een nabijgelegen huis werd eveneens neergestoken.

Een derde bewoner die het tumult hoorde, ging naar buiten en realiseerde zich dat er een aanslag plaatsvond en schoot drie keer op de Palestijnse terrorist die dood neerzeeg. Militaire bronnen zeiden dat de terrorist 17 jaar oud was en afkomstig was uit het nabijgelegen dorp Kobar. Palestijnse bronnen noemden hem Mohammad Tareq Yousef.

Een uur voor de aanval publiceerde Yousef een lange Facebook-post waarin de Israëlische acties in Gaza en in Judea & Samaria werden veroordeeld en waarin werd verklaard dat “het moment is aangebroken voor een grote opstand”.

IDF-woordvoerder Jonathan Conricus zei dat het leger versterkingen naar het gebied stuurde in de vorm van twee brigades en zou opereren in naburige Palestijnse dorpen uit angst voor gelijkaardige aanvallen.

Slachtoffer overleden
Eén van de drie Israëlische slachtoffers raakte zwaar gewond en werd in kritiek toestand overgebracht naar het Hadassah Hospitaal op de Scopusberg waar hij in de vroege ochtenduren deze vrijdag bezweek aan zijn verwondingen. Het gaat om de 31-jarige Yotam Ovadia, (plaatje hierboven), een inwoner van Adam. Hij wordt overleefd door een vrouw en zijn twee kleine kinderen: de 2-jarige Harel en de 7-jarige Itai. Naar Joodse traditie wordt Yotam Ovadia vandaag vrijdag reeds begraven.

Twee andere slachtoffers die werden neergestoken tijdens de aanslag zullen naar verwachting overleven. Een 58-jarige man, die sindsdien gestabiliseerd is, wordt nu in ‘redelijke’ toestand bevonden. De derde man die de terrorist neerschoot en doodde nadat hij het geschreeuw had gehoord terwijl de aanval plaatsvond, liep ook lichte verwondingen op tijdens de aanslag. Hij is in redelijk stabiele conditie opgenomen in het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem.

“Ik hoorde geschreeuw en ik ging kijken wat er gebeurde,” vertelde Asaf Raviv. “Plotseling verscheen er een terrorist. Hij probeerde me neer te steken en zat achter mij aan. Ik schoot op hem maar hij ging verder, ik schoot hem nog een paar keer, op dat moment weet je niet wie er voor je staat. Hij heeft me neergestoken en ik heb hem een ​​paar keer beschoten.”

Hamas juicht en feest
De terreurorganisatie Hamas die al meer dan tien jaar de Gazastrook met ijzen hand bestuurd alsmede de marxistische terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), verloren geen tijd met het uitspreken van lovende verklaringen en steun voor wat zij een ‘heroïsche’ steekaanslag noemden.

“De verzetsbeweging, Hamas verwelkomt de heldhaftige operatie die werd uitgevoerd in de nederzetting Adam ten zuiden van Ramallahé, zei een woordvoerder van de guerrillaorganisatie Hamas, en noemde het “een natuurlijke reactie op de misdaden van de bezetting. We bevestigen dat de opties van ons volk voor zowel de gewapende als de vreedzame weerstand open blijven ​tegenover de Zionistische bezetting om haar misdaden te stoppen.”

Een andere woordvoerder namens de Palestijnse terreurgroep Hamas, Abdelatif al-Qanou, prees uitbundig de aanslag en schreef op Facebook: “Hamas zegent de heldhaftige steekoperatie die werd uitgevoerd in de Adam-nederzetting, ten zuiden van Ramallah. Het is een natuurlijke reactie op de misdaden van de bezetting en een uitbreiding van de voortdurende Intifada van onze mensen.”

Telkens als een Jood wordt vermoord delen Hamas & Co koekjes en snoepgoed uit in de straten van de Arabische gebieden in Gaza en in Judea & Samaria


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jacob Magid en Michael Bachner “Palestinian stabs three after sneaking into West Bank settlement” en een artikelVictim dies after terror stabbing inside settlement” en een artikelAfter deadly attack, IDF sends more troops to West Bank, raids expected” van 26 juli op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Adam Terror Victim, Yotam Ovadia, Loses Fight for Life” en een artikelIDF Beefs Up Security in Judea, Samaria” en een artikelHamas Praises Terror Attack in Adam” van 27 juli 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Orly Harari “Adam terror victim is Yotam Ovadia” van 27 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.