Bizar: Het onbestaande ‘Palestina’ leidt volgend jaar de G77 top van de Verenigde Naties

Plaatje hierboven: ‘Palestina’ neemt een hoge vlucht. De PA bezit ook ‘zogezegd’ een luchtvaartmaatschappij met name ‘Palestine Airlines’, maar geen vliegtuigen, geen vliegvelden en geen piloten. De corrupte PA betaalt al wel jarenlang 190 man luchthavenpersoneel voor zijn fictieve luchthaven [beeldbron]

Hoewel er op het terrein geen Palestijnse staat bestaat maar enkel in de hoofden en plannen van een massa verdwaasde landen en regeringen, zal ‘Palestina’ in de Verenigde Naties begin volgend jaar een blok van zo’n 134 ontwikkelingslanden voorzitten.

The New York Times citeerde op dinsdag de Palestijnse ambassadeur aan de Verenigde Naties, Riyad Mansour, die zei dat in januari 2019  ‘Palestina’ het voorzitterschap van Egypte zal overnemen van wat bekend staat als de Groep van 77 (G77).

De G77 werd opgericht in 1964 door 77 landen, maar telt tegenwoordig bijna twee keer zoveel leden. De groep werd opgericht om gemeenschappelijke economische interesses te bevorderen, maar bovendien om gedeelde politieke motieven zoals bv. anti-Israël sentimenten, te bundelen. Nadat China in 1994 toetrad tot de groep wordt sinsdien de G77 aangeduid als ‘The Group of 77 and China’.

In de G77 zetelen sinds 1964 vaste en stichtende leden zoals Iran, Saoedi-Arabië, Irak, Jordanië, Libanon, Soedan, Syrië, Tunesië, Egypte, Koeweit, Algerije, Marokko en Jemen. Meer recente leden zijn o.a. Bahrein, Palestina, Qatar, Zuid-Soedan, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Cuba, Oman en China.

Op 29 november 2012 heeft de Algemene Vergadering met Resolutie 67/19 van de VN de Palestijnse delegatie daar opgewaardeerd tot tot die van een “waarnemend niet-lidstaat”, dezelfde status als het Vaticaan. Pogingen van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de VN als staat faalden echter omdat het idee in de Veiligheidsraad in 2014 niet werd aangenomen.

De Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties, Danny Danon, zei in een reactie daarop: “Het doel van de Groep van 77 was oorspronkelijk om de economische vooruitgang van ontwikkelingslanden te vergemakkelijken. Het is jammer dat het nu een platform zal worden voor het verspreiden van leugens en ophitsing [tegen Israël]. Dit zal de doelstellingen van de G77 zeker niet bevorderen.”

De imaginaire staat
Zoals voorzien in de Oslo-akkoorden stond Israël de PLO toe om interim-bestuursinstellingen in de Palestijnse gebieden op te richten, die in de vorm van de PNA kwamen. Het kreeg civiele controle in gebied B en civiele en veiligheidscontrole in gebied A. Gebied C, zowat 60 procent van het gebied in Judea & Samaria,  staat onder de volledige controle van Israël.

In 2005, na de tenuitvoerlegging van het eenzijdige terugtrekkingsplan van Israël, verkreeg de PNA de volledige controle over de Gazastrook met uitzondering van zijn grenzen, luchtruim en territoriale wateren. Na de Palestijnse burgeroorlog in 2006 nam Hamas de controle over van Fatah (die al een meerderheid had in de PLC) en nam Fatah de controle over een deel van de Westelijke Jordaanoever.

Vanaf de zomer van 2007 wordt de Gazastrook enkel door Hamas bestuurd (tegenwoordig door Yahiya Sinwar en Ismaeil Haniyeh) en een beperkt deel van Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) wordt bestuurd door al Fatah via de Palestijnse Autoriteit en zijn leider Mahmoud Abbas.


Bronnen:

♦ naar een bericht van Herb Keinon “Palestinians to chair group of developing states at UN in 2019” van 25 juli 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Mark Leon Goldberg “Palestine was just Selected to Lead a Powerful Voting Bloc at the United Nations. Here’s what that means” van 25 juli 2018 op de site van UN Watch

 

3 gedachtes over “Bizar: Het onbestaande ‘Palestina’ leidt volgend jaar de G77 top van de Verenigde Naties

  1. Vraag Al Qaida en IS aan de VN: “Wat hebben wij fout gedaan”?

    UN: Jullie hebben de foute vijanden!

    Het totale failliet van de VN die een corrupte bende terroristen & moordenaars beloont voor hun strijd tegen de JOODSE staat Israel.

    Like

Reacties zijn gesloten.