Zouden we een bommentapijt leggen over de Gazastrook?

“Roei die sukkels uit. Leg een bommentapijt over die hele vervloekte plek”, wordt bijna iedereen in elk gesprek verplicht om te zeggen omtrent de meedogenloze terreur die vanuit Gaza gericht is tegen Israël. Per slot van rekening zijn we allemaal bij herhaling beschuldigd van het leggen van bommentapijten in Gaza. Dus wat houdt ons tegen om het in feite niét te doen?

Ik zal je vertellen waarom. Het is te brutaal. Het is niet wie wij zijn. De gedachte om onschuldige burgers te bombarderen is te gruwelijk om over na te denken. Maar het is moeilijk om dat hardop te zeggen. Je wordt er verdacht van, of het lijkt alsoef je naar de verkeerde kant overhelt. Dus ik blijf zwijgen of onthoud me van het klikken op “like” (‘vind ik leuk’) op reacties op Facebook die een Israëlische tapijtbom op Gaza suggereren. Ik laat mijn niet “like” uiting geven aan mijn gebrek aan goedkeuring voor deze sentimenten.

Soms zal ik de andere partij vragen zich voor te stellen wat er met Israël zou gebeuren als het zo’n manoeuvre zou overwegen. Het protest van de wereld zou enorm zijn. Het antwoord is natuurlijk dat de verontwaardiging nu al enorm is. Bovendien, zeggen de wannabe tapijtbommenwerpers, zou het publieke sentiment binnen de kortste keren doorslaan, in overeenstemming met de snel veranderende nieuwscyclus.

Mijn gevoel zegt wat anders. Ik denk dat de negatieve reactie enorm zou zijn: boven alles wat we tot nu toe hebben gezien. Op dit moment worden de foto’s van burgers die lijden onder de handen van Israëlische ‘agressie’ vervalst of tonen ze niet de waarheid. Stel je voor dat de foto’s waar waren!

De negatieve publieke opinie zou oorverdovend klinken. De overgebleven Amerikaanse Joden die loyaal zijn aan Israël zouden hun kleding verwisselen, recidiveren en toegeven dat de JINO’s altijd gelijk hadden gehad. De VN en de EU zouden eisen dat er recht wordt gedaan in Den Haag. Israëli’s zouden bang zijn om te reizen, gebrandmerkt als internationale criminelen. En Israëlische bedrijven? We hebben het over BDS op steroïden.

En vergeet mening. Het leggen van een bommentapijt zou een vuurzee ontketenen, een Derde Wereldoorlog, God verhoede, waarin de hele regio serieus tegen Israël opbotst. (Nu, als je een Godvrezende Jood bent, is dit niet noodzakelijk een slechte zaak.) De oorlog om een ​​einde aan alle oorlogen te maken, zou de Mashiach, de Messias, kunnen brengen. Niet dat we Gaza kunnen bombarderen op basis van de veronderstelling dat dit is hoe de dingen er zouden uitzien. Dat is niet hoe het werkt, maar als dingen genoeg zouden verergeren, zouden sommigen troost kunnen vinden in dat idee.)

Zuid-Israel in de fik gezet door Hamas

Maar wanneer je wordt uitgedaagd om een bommentapijt over Gaza te leggen, volgt altijd de onvermijdelijke vraag: “Heb je een betere oplossing?” Als alternatief zullen mensen gepassioneerd worden en hun stem verheffen: “Hoeveel soldaten en burgers moeten sterven voordat we serieus worden??” zullen ze zeggen, en ook: “Hoeveel gewassen moeten worden verbrand? Hoeveel dieren zijn er gedood? En hoe zit het met ons ecosysteem?” (plaatje hierboven).

Dit zijn vragen waarvoor niemand antwoorden heeft, het minst van al deze schrijver, die een soldatenzoon en kinderen en kleinkinderen heeft in Netivot, in het zuiden. Dit is de hachelijke situatie waarin we ons bevinden na het ‘Disengagement’ -plan van Ariel Sharon, de Verdrijving. Sharon gooide de Joden uit hun huizen om de aandacht af te leiden van de juridische problemen van zijn zoon.

Hij maakte van de 10.000 Joden die hij uit Gaza en Samaria had verdreven, het offerlam voor zijn persoonlijke ellende. Dit ondanks de beloften van de campagne waarin hij zweerde dat hij Gaza nooit zou weggeven – ondanks de referenda van de burgers waarin de mensen overweldigend tegen de verhuizing stemden.

Mijn geloof is dat Sharon als een braadkip aan het spit in de hel wordt geroosterd voor de Uitdrijving en de resulterende situatie waarin we ons nu bevinden. Het is als een modern verhaal van Noach’s Ark, waar de wereld die in de nasleep van de verdrijving van de Joden werd geschapen in Gaza gewoon te lelijk is, te verrot van angst en kwaad om te bestaan, en dus moet het in toto worden vernietigd. Behalve dat God beloofde dat Hij dat nooit meer zou doen: zou nooit een wereld vernietigen.

En zo ligt de bal in het kamp van Israël, als het überhaupt al moet gebeuren. Maar dat kunnen we gewoon niet. We zitten dus tussen een rots en de harde plaats van onschuldige burgerpionnen en de publieke opinie. Een vagevuur, als je wilt, op weg naar de hel van Sharon.

Het enige wat we kunnen doen, is om nu harder op te treden tegen diegenen die de getergde Joodse staat bedreigen. Laten we hopen dat het IDF van plan is om precies dat te doen. Israël moet ophouden met het spelen van een kippenspel met Hamas. We moeten de terroristen wat angst inboezemen, ondanks de prijs die onze burgers betalen.

We moeten een einde maken aan de situatie waarbij Israël waarschuwingen uitdeelt als zwakke bedreigingen: “Stop met het stichten van branden en het afvuren van raketten of we zullen oorlog voeren.” De waarschuwingen geven enkel aan dat Hamas zijn terreuractiviteit net even genoeg inhoudt ​​om Israël te laten ophouden. Voor een poosje. Totdat het weer opnieuw begint.

door Varda Meyers Epstein en Judean Rose


Bronnen:

♦ naar een artikel van Varda Meyers Epstein en Judean Rose “Should We Carpet Bomb Gaza?” van 25 juli 2018 op de site van Elder of Ziyon

6 gedachtes over “Zouden we een bommentapijt leggen over de Gazastrook?

 1. Neutraliseer de leiders van Hamas, stuk voor stuk die hebben niets meer te verliezen.

  Like

 2. Ik ben bang dat ik in herhaling val….
  Na 1 raket of vuurvlieger op Israel, 1 villa opgebazen in Gaza van een corrupte Hamas leider.
  Foto maken van voor èn NA het opblazen.
  Na 1 week zal het rustig zijn in Gaza.
  Simpel, duidelijk en een uitstekende afschrikking.
  2 raketjes of vliegertjes, TWEE villa’s opgeblazen. Enz.,enz.

  Liked by 1 persoon

 3. Als Israel écht wil is Gaza in één ochtend weggevaagd.

  Doet ze niet omdat bomtapijten leggen tegen haar moraal is.

  Daar zijn andere landen beter in!!!!!!!!

  Like

 4. Als land mag je, en heb je het recht, aanvallers en binnendringers te bestrijden, dat recht heeft elk land. Het Westen met name Brussel moest zonodig volgens het van Coudehove Kalergi plan, hun grenzen opheffen. Zodoende is er niets te verdedigen dan alleen binnen de landen van Europa zelf.
  Zelfs dat wordt door slimme wetgeving en linkse regeringen belemmerd. Door jarenlange bezuinigingen zijn de legers gekrompen tot wachtlopers voor overheidsgebouwen en hun politieke leiders. Een Europees leger zoals Brussel wil, zal deze dictatuur alleen nog verergeren met alle gevolgen voor de burgers.
  Anders dan Israël kampt Europa nu met zijn eigen valkuilen en webben waarin alles vast komt te zitten zonder een uitweg. Alleen een grote Europese opstand kan het tij nog keren.

  Like

 5. Alleen als Hamas echt te ver gaat voor de staf, waarschijnlijk met veel externe coördinatie zal het zover komen.
  Dat wil niet zeggen dat die dag niet kan komen.
  Amerikaanse joden die bijna anti-joods zijn zouden zich moeten schamen.

  Like

Reacties zijn gesloten.