Nieuw wetsvoorstel wil UNRWA verder strippen van Amerikaanse financiering

Nieuwe wetgeving die deze week in het Amerikaans Congres is geïntroduceerd, zou ervoor zorgen dat Amerikaanse fondsen die thans worden afgedragen aan het Palestijnse vluchtelingenagentschap UNRWA, sturen in de richting van de hervestiging van Palestijnen die ontheemd zijn geraakt door de oorlog van 1948, behalve hun nakomelingen die nu reeds 5,3 miljoen mensen tellen.

In werkelijkheid gaat het dus om 20.000 à 30.000 (nog in leven zijnde) vluchtelingen wanneer de regels van het algemene VN vluchtelingenagentschap UNHCR, waar alle andere vluchtelingen in de wereld onder resorteren, zouden toegepast worden, maar om politieke redenen niet is uitgevoerd. De Palestijnse UNRWA van de VN is sindsdien een eigen leven met eigen regels gaan leiden, geleid door en voor de Palestijnen zelves, met alle nefaste gevolgen vandien. Het budget van de Palestijnse UNRWA ligt vele malen hoger dan de algemene UNHCR, een anomalie waar niemand iets wat begrijpt.

“De UNRWA Reform and Refugee Support Act (H.R. 6451) is de langverwachte common-sense wetgeving. We moeten de UNRWA terugbrengen in haar oorspronkelijke kader en dit valse verhaal van een opgeblazen vluchtelingenbevolking aanpakken, die de spot drijft met zowel diegenen die echte vluchtelingen zijn over de hele wereld als degenen die echt in deplorabele omstandigheden in de hele regio leven,” zei het Republikeinse Congreslid Doug Lamborn uit Colorado, de indiener van de wet in een verklaring.

“Dit is een belangrijke eerste stap om Palestijnen te helpen die echt in nood zijn. Palestijnen in Gaza zijn geen vluchtelingen; ze zijn een bevolking die lijdt onder het Hamas-terreurregime, waarvan de leiders hulpgelden aannemen en in plaats van scholen en ziekenhuizen te bouwen, terreurtunnels bouwen en raketten sturen, die verborgen zijn onder UNRWA-scholen in Gaza, naar kleuterscholen in Israël. De Verenigde Staten moeten deze en andere behoeftige bevolkingsgroepen over de hele wereld blijven helpen door middel van reeds vastgestelde, op passende wijze geïdentificeerde humanitaire programma’s,” voegde Lamborn eraan toe.

In januari kondigde de regering van Trump aan dat ze $ 65 miljoen aan UNRWA-financiering ‘voor toekomstige afweging’ zou onthouden. Nadat dat besluit was genomen, zei een Amerikaanse functionaris: “Het is tijd dat andere landen, waarvan sommige behoorlijk rijk zijn, hun verantwoordelijkheid nemen en hun deel bijdragen om de regionale veiligheid en stabiliteit te bevorderen.”

Op dinsdag riep de Amerikaanse ambassadeur aan de Verenigde Naties Nikki Haley, in opmerkingen op een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad, de islamitische landen op vanwege hun relatieve gebrek aan financiële steun voor UNRWA.

In dat opzicht zei Lamborn dat hij “blij was om ambassadeur Haley de waarheid te vertellen over Hamas, het Palestijnse leiderschap in Gaza”. ‘In plaats van de levens van hun burgers te verbeteren met de miljoenen hulpdollars die ze van over de hele wereld ontvangen, geven ze geld uit aan het bouwen van terreurstunnels en het afvuren van raketten naar Israël om onschuldigen te doden,” vertelde Lamborn op dinsdag aan The Algemeiner.

Lamborn benadrukte dat “de vluchtelingenstatus niet iets is dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven. De UNRWA moet dezelfde definitie van vluchteling aannemen die de rest van de wereld hanteert,” drong Lamborn aan. “Dit is een belangrijke eerste stap om duidelijkheid te brengen in een regio die het hard nodig heeft.”

Eens Palestijns vluchteling, ALTIJD vluchteling
UNRWA definitie: “De operationele definitie van een Palestijnse vluchteling is elke persoon wiens ‘normale verblijfplaats Palestina was in de periode van 1 juni 1946 tot 15 mei 1948 en die zowel thuis als de middelen van bestaan ​​verloor als gevolg van het conflict uit 1948.’ Palestina-vluchtelingen zijn personen die voldoen aan de bovenstaande definitie en nakomelingen van vaders die aan de definitie voldoen.

In mei 1951 erfde UNRWA een lijst van 950.000 personen van zijn voorgaande agentschappen. Tijdens de eerste vier maanden van operaties heeft UNRWA deze lijst gereduceerd tot 860.000 personen, op basis van zorgvuldige volkstellingen en identificatie van frauduleuze claims. De in 1948 geregistreerde vluchtelingen en hun nakomelingen tellen thans nu vijf miljoen en wonen voornamelijk op de Westelijke Jordaanoever, Gaza, Jordanië, Libanon of Syrië.

De Palestijnen werden enkele jaren na de oprichting, door de VN bedacht met een eeuwigdurende vluchtelingenstatus, status die tot het einde der tijden wordt doorgegeven van vader op zoon. Dat is de enige vluchtelingengroep waarvoor een dergelijke exclusieve status bestaat.

De Verenigde Naties willen – koste wat het kosten moet – het Palestijnse vluchtelingenprobleem om politieke motieven [lees: Israël vernietigen] in stand houden, eerder dan dit ‘probleem’ op te lossen:

“… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven.” [Ralph Galloway in augustus 1958, toenmalig UNRWA chef, zoals hij door Terence Prittie werd geciteerd in ‘The Palestinians: People, History, Politics’; pag. 71 bron]


Bronnen:

♦ naar een artikelNewly-Introduced Bill Would Further Restrict US Funding of UN Palestinian Refugee Agency” van 24 juli 2018 op de site van The Algemeiner

Gerelateerd op deze blog:

♦ “UNRWA en de Palestijnse ‘vluchtelingen’: de langst durende zwendel van de wereld” van 11 april 2018 [lezen]

♦ “Hervorming Palestijns VN-Hulpagentschap UNRWA dringender dan ooit” van 2 april 2018 [lezen]

♦ lees hier alles over de UNRWA farce van de Verenigde Naties op de blog van Brabosh.com in 126 artikels!

2 gedachtes over “Nieuw wetsvoorstel wil UNRWA verder strippen van Amerikaanse financiering

  1. Als de palestijnse arabieren nog een kleine kans willen hebben voor een betere toekomst dan moeten de huidige leiders, UNWRA en alle ‘helpers’ verdwijnen.

    Ophouden met hun mantra’s en valse beloftes is de enige kans om deze groep van gehersenspoelde losers een toekomst te geven.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.