VN organisaties andermaal in het offensief tegen Israël (en niét tegen Hamas!)

De diplomatieke oorlog tegen Israël van de Verenigde Naties en al haar nevenorganisaties (waaronder UNDPR, UNSC, UNESCO, UNSCO, UNGA, UNSCOP, UNRWA, UNHRC, UNHCR enz.) bij monde van hun respectievelijke voorzitters, secretarissen en afgevaardigden, via bijzondere commissies, tussenkomsten, massa’s resoluties en veroordelingen, loopt intussen onverminderd verder.

Doelwit Israël
Het lijkt soms wel wat op een mondiale samenzwering tegen de Joodse staat. Voor diegenen die geloven in complottheorieën: deze van de Verenigde Naties en al haar neveninstellingen, vertoont er alleszins alle kenmerken van. Je zou beginnen denken dat de enige reden, het enige doel, waarom de Verenigde Naties werden opgericht, is om Israël van de kaart te vegen, en – als het effe kan – tegelijk het Jodendom liquideren.

Tenzij de laatste zich in slachtofferschap zou wentelen maar daar zouden eventueel enkel de Diaspora-Joden voor in aanmerking kunnen komen. Het slachtofferschap geldt zeker niet voor Israël dat je – dankzij de IDF – allerminst een slachtoffer kunt noemen; hooguit een doelwit voor Jan en Alleman en dat tot het einde der tijden.

Maar Israël, de Jood onder de naties, blijft zich kranig verweren tegen de overmacht en verdient al ons respect en onvoorwaardelijke steun.

UNSCO
De situatie in Gaza stond op de agenda toen premier Benjamin Netanyahu maandag een ontmoeting had met de Speciale Coördinator van de Verenigde Naties voor het vredesproces in het Midden-Oosten, Nickolay Mladenov die sinds februari 2015 dat VN-agentschap leidt. Netanyahu en Mladenov bespraken de vraag hoe de spanningen in Gaza konden worden ge-deëscaleerd tijdens het oplossen van humanitaire problemen, zei de gezant van de VN, samen met andere regionale kwesties.

Mladenov twitterde op maandagavond dat de bijeenkomst ‘zeer constructief’ was, maar vertelde verder weinig anders. Mladenov ontmoette ook minister van onderwijs Naftali Bennett, schreef hij in een bericht op Twitter. “Israëlische gemeenschappen in het zuiden en de Palestijnen in Gaza hebben lang genoeg in angst geleefd”, schreef hij. “WIJ [in VN-taal wordt dan steevast Israël bedoeld en alléén Israël!] moeten alle humanitaire problemen oplossen, de inspanningen van de VN en Egypte ondersteunen en een stap terugzetten.”

UNHRC
Ook de Hoge Commissaris van de Raad voor de Mensenrechten van de VN (UNHRC), de Jordaanse prins Zeid Ra’ad al-Hussein,  mengde zich andermaal in de debatten.

De VN-mensenrechtencommissaris had maandag scherpe kritiek op Israël en noemde de recente dodingen door diens soldaten tijdens Palestijnse demonstraties langs de grens met Gaza ‘schokkend’. Zeid Ra’ad Al Hussein zei echter dat het van vitaal belang was om de diepere oorzaken van de Gaza-demonstraties aan te pakken.

Opvallend detail: Zeid legde geen enkele verantwoordelijkheid bij de terreurgroep Hamas die hij niet eens bij naam vernoemde. Hamas dat nochtans al meer dan tien jaar heel alleen de Gazastrook bestuurt en openlijk oproept om de vernietiging van Israël.

De Jordaanse prins Zeid, chef van de UNHRC, zei dat het essentieel is voor alle partijen om samen te werken met de ‘onafhankelijke’ (he he..) internationale onderzoekscommissie naar de recente dodelijke gebeurtenissen in Gaza die zijn kantoor helpt opzetten. Deze commissie werd door de in Genève gevestigde mensenrechtenraad op 18 mei geautoriseerd om Israël “ter verantwoording te roepen voor de moorden en schendingen van de internationale humanitaire en mensenrechtenwetgeving,” zei hij.

Hij beweerde dat er ‘ernstige zorgen’ zijn dat de Israëlische verantwoordingsmechanismen niet voldoen aan de internationale normen van ‘onafhankelijkheid, onpartijdigheid en effectiviteit.’ “Er zijn maar heel weinig onderzoeken”, zei hij. “In de zeldzame gevallen waarin een onderzoek heeft geleid tot een aanklacht, is de straf uiterst mild in het licht van de ernst van de begane misdaad.” Tot zover de ‘neutrale’ positie van prins Zeid in deze.

‘How low can you go?’
Tot zover de persoonlijke interventies en bijdragen van de Jordaniër Zeid Ra’ad Al Hussein en de Bulgaar Nicolay Mladenov namens de Verenigde Naties aan het vredesproces tussen Arabieren en de Joodse staat Israël, waar ik voor de rest van de dag mijn buik vol heb van al die hypocrieten en Israëlbashers.

Beide chefs van de VN menen oprecht dat als je eerst maar Israël kan inblikken en opzij kan schuiven en de Palestijnen een soevereine staat kunt schenken precies op het land waar Israël werd heropgericht (en niet ernaast!), de vrede plots overal in de wereld en in het bijzonder in het Midden-Oosten automatisch zal neerdalen.

De problemen omtrent de mensenrechten die zo schrijnend zijn, in het bijzonder in de buurlanden van Israël en in de rest van de moslimwereld, zouden dan – eenmaal Israël van de horizon is verdwenen – als sneeuw onder de zon verdampen. How low can you go?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Netanyahu, UN Envoy Mladenov Meet in Jerusalem on Gaza” van dinsdag 24 juli 2018 op desite van The Jewish Press

♦ naar een artikelUN rights chief slams Israel over Gaza border deaths and nation-state bill” van dinsdag 24 juli 2018 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “VN organisaties andermaal in het offensief tegen Israël (en niét tegen Hamas!)

 1. Met supporters & helpers zoals Mladenov & ‘prins’ Al Hussain zullen de Palestijnse Arabieren nog wel enkele jaren in de shit blijven zitten.

  Alleen wanneer de palestijnse dictatoriale regimes van Hamas & PA totaal vernietigd zijn en er democratische krachten vanuit de eigen gelederen komen die de Palestijnse Arabieren aan een betere toekomst willen helpen, door o.a. Israel als Joodse buur te accepteren, zal er iets veranderen.

  Zolang het Nazi regime niet was vernietigd kon het Duitse volk geen nieuwe democratie opbouwen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Die supporters zijn er jammer genoeg te over. Een aantal van die UN-organisaties falen en een aantal hulporganisaties zijn overgenomen door Israël-bashers.
  Het is belachelijk dat de aandacht zo centraal op nota bene zo’n democratisch land wordt gericht, waar zelfs de levensstandaard in de “bezette gebieden” hoger ligt dan in de omringende landen.
  De weg tot de welvaart is het neerleggen van de wapens.
  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.