Abbas zegt verlonen van terroristen door te zetten ‘tot en met de laatste cent van de PA’

De Palestijnse leider Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit, zei maandag dat de PA de families van Palestijnse gevangen terroristen en massamoordenaars blijft vergoeden voor hun ‘heldendaden en martelarenschap’, ook al kost het hem zijn laatste stuiver.

“Wij zullen geen vermindering of opschorting van salarissen accepteren aan de families van martelaren en gevangenen, zoals sommigen proberen te bewerkstelligen,” vertelde hij aan vertegenwoordigers van een NGO die waakt over de Palestijnse gevangenen.

Israël roept de Palestijnen al jaren op om het systeem van uitbetalen van lonen en bonussen stop te zetten, waarvan ongeveer 35.000 families van Palestijnen genieten, die werden gedood of gewond of die opgesloten zitten in Israëlische gevangenissen, van wie velen worden beschuldigd om hun betrokkenheid bij de terreur. Israël zegt dat de verloning de terreur en het geweld aanmoedigen.

Eerder deze maand keurde de Knesset een wet goed om geld te besparen op overdrachten door Israël aan de PA, in overeenstemming met het bedrag dat Ramallah betaalt aan veroordeelde terroristen en of de families van Palestijnen die tijdens aanvallen werden gedood of gevangen werden gezet.

Maar Abbas blijft Israël uitdagen. “Zelfs als we nog maar één cent over hebben, zullen we die aan de martelaren, de gevangenen en hun families geven”, zei hij maandag. “Wij beschouwen de gevangenen en de martelaren als planeten en sterren in de lucht van de Palestijnse strijd, en zij hebben voorrang in alles.” Hij sprak ook lof uit voor de gevangenenbeweging, zeggend dat die “de weg vrijmaakt voor de onafhankelijkheid van Palestina.”

Tijdens dezelfde bijeenkomst beloonde hoge Fatah-functionaris Jibril Rajoub, een voormalig hoofd van de Palestijnse preventieve veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever, Abbas voor zijn standvastige houding. “U staat onder grote druk om de kwestie van martelaren en gevangenen niet in uw prioriteiten te plaatsen,” zei hij, “maar uw vastberadenheid om hun zaak te beschouwen als uw belangrijkste kwestie weerspiegelt de mate waarin het lijden van gevangenen op uw gedachten drukt.”

Onmiddellijk nadat de nieuwe Israëlische wet aan het begin van de maand was aangenomen, zei Abbas dat de PA “niemand zal toestaan ​​om tussenbeide te komen in het geld dat wij betalen aan de families van martelaren en gevangenen en waartegen Israël zich verzet.”

De Palestijnen beweren dat het aantal ontvangers van een vergoeding of maandloon dat betrokken is bij dodelijke aanslagen slechts een klein deel is van de door het fonds gesteunde personen. Ze zeggen dat de belastinginkomsten die Israël voor hen heeft verzameld in het kader van eerdere vredesakkoorden hun geld is en dat de PA een verantwoordelijkheid heeft voor al zijn burgers, net als elke andere regering.

De indirecte steun aan de Palestijnse terreur tegen Israël via het financiële systeem van verloning aan de families van omgekomen of gevangen terroristen, is in 2018 opgelopen tot ongeveer $ 330 miljoen, of ongeveer 7 procent van de $ 5 miljard begroting van de Palestijnse Autoriteit. Geld dat wordt gestolen uit de monden van de werkelijke hulpbehoevenden in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit.


Bronnen:

♦ naar een artikelAbbas vows to continue stipends to terrorists even with PA’s ‘last penny’” van dinsdag 24 juli 2018 op de site van The Times of israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “Abbas: The martyrs have priority over everything” van dinsdag 24 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Abbas zegt verlonen van terroristen door te zetten ‘tot en met de laatste cent van de PA’

  1. Duidelijke taal.
    Nu zien of onze EU hulpdonoren ook vinden dat Palestijnse terreur een mensenrecht is.

    Like

Reacties zijn gesloten.