De Saoedi’s spelen een dubbelzinnig spelletje met Israël

Als er al ooit sprake was van een gematigde soennitische alliantie tegen Iran, heeft deze term de afgelopen twee jaar alle betekenis verloren. Het Midden-Oosten is nu verdeeld in twee kampen. Het eerste omvat Turkije, Qatar, Iran en Soedan. Het tweede omvat Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte, en heeft de steun van de Verenigde Staten en Israël.

Er kan geen twijfel over bestaan ​​dat de groeiende banden tussen Riyad en Jeruzalem een ​​gevolg zijn van de vijandigheid tussen Iran en Saoedi-Arabië. Iran is agressief in zijn aanvallen op Saoedi-Arabië, inclusief in de cyberarena.

In 2012 veroorzaakte een cyberaanval op het nationale olie- en gasbedrijf Aramco van Saudi-Arabië ongekende schade, waarbij 35.000 computers gedeeltelijk werden vernietigd of volledig werden vernietigd. Er zijn ook berichten dat Iraanse hackers inbraken op de bankrekeningen van Saoedische prinsen om te laten zien hoeveel geld zij tot hun beschikking hebben.

Geconfronteerd met deze bedreigingen richtte Saoedi-Arabië de Nationale Cyber ​​Security Authority op om Iran en de hackers te bestrijden. In 2017 kreeg de overheid nog een extra doel: het aanzetten van de Arabische wereld tegen Qatar. Abdullah-adviseur Saud bin Abdullah Al-Qahtani is verantwoordelijk voor de eenheid, die volgens schattingen ongeveer 4.000 mensen tewerkstelt.

Het Twitter-account van de National Cyber ​​Security Authority heeft 400.000 volgers. Medewerkers opereren online onder valse identiteiten; hun taak is om hashtags te creëren die online evolueren en daardoor de publieke opinie matigen en controleren en natuurlijk Qatar en zijn leiders belasteren.

Het bureau twittert dagelijks, meestal tegen Qatar en Iran. Het gebruikt antisemitische terminologie, refererend aan Qatar als “Qatariel“, een portmanteau van Qatar en Israël, en beweert dat het Al Jazeera-netwerk “behoort tot de Israëlische Mossad.”

Trump’s “akkoord van de eeuw” (alomvattend plan voor vrede in het M-O) is volgens de Saoedi’s een list van de Qataris om Palestina te verkopen aan de “Zionistische entiteit” leest een tweet, terwijl in een andere tweet wordt beweerd dat de “Zionistische” Hamad bin Khalifa Al Thani, de vader van de Qataarse sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, plannen heeft om de Arabische staten te verdelen om de dromen van de “Zionistische entiteit” en Iran te vervullen.

In nog een andere tweet beweert de autoriteit dat Qatar “probeert de Arabische wereld te vernietigen om de vijanden van de moslimwereld te dienen: Israël en Iran.” Deze verklaringen dringen diep door in het Arabische bewustzijn en vergroten hun bestaande haat jegens de Joden en Israël.

De Saoedi’s spelen dus een dubbelzinnig spel. Achter de schermen sturen ze de Israëliërs de boodschap dat Iran een gemeenschappelijke vijand is en ze moedigen hen aan om Iran en Hezbollah te bevechten. Thuis zeggen ze echter dat de vijand eerst en vooral de staat Israël is, gevolgd door Iran. Hun formule is duidelijk: geheime banden met Israël gekoppeld aan openlijke vijandigheid jegens de Joodse staat om zijn bevolking tevreden te stellen, van wie de meerderheid Israël haat.

Het dubbelspel van de Saudi doet denken aan het Egyptische model van wijlen president Gamal Abdel Nasser: Tientallen antisemitische artikelen worden dagelijks gepubliceerd, het Israëlische publiek wordt niet blootgesteld aan het fenomeen en de politici sluiten hun oren.

Na de ondertekening van de Oslo-akkoorden van 1994 vroegen de Palestijnen Israël om toestemming om ‘gematigd’ tegen de Joodse staat aan te dringen op ‘binnenlandse behoeften’. Deze ophitsing werkt dodelijk en werd gebruikt als scherpe munitie voor de BDS-beweging (boycot, sancties en desinvestering). We mogen niet toegeven en accepteren de opruiing tot haat en geweld tegen ons, van welk land dit ook mag komen, met inbegrip van Saoedi-Arabië.

Opruiing vertaalt zich in actie, en die actie heeft een dodelijke prijs.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Edy Cohen “The Saudis Are Playing A Double Game On Israel” van 20 juli 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “De Saoedi’s spelen een dubbelzinnig spelletje met Israël

  1. Als ze thuis zouden zeggen dat Israel hun vriend is, dan is het kot te klein, dus men moet deze komedie spelen voor het volk !!

    Like

Reacties zijn gesloten.