Israël liquideert Hamasleider van bende brandstichters nabij Khan Younis, Gaza

Een IDF-vliegtuig bombardeerde op donderdag een bende brandstichters van Hamas die opereerden in de buurt van Khan Younis in het zuiden van Gaza bij de Rafah dicht bij de grens met de Sinaï. De 22-jarige Abdel Karim Radwan, een militant van de Al Qassam Brigades (Hamas) en de leider van de terreurcel, werd hierbij gedood.

Nog eens drie anderen raakten gewond terwijl ze balonnen met brandbommen aan het prepareren waren om die naar Zuid-Israël te laten vliegen en brand te stichten op de Israëlische akkers en velden. Echter, de Israel Defense Forces gooiden roet in het eten en stuurden een onbemand luchtvoertuig (UAV) naar de terroristen van Hamas met de gekende afloop.

“Eerder vandaag, lanceerde een Hamas-terroristenploeg brandstichtingsballonnen vanuit de zuidelijke Gazastrook naar Israëlisch grondgebied,” zei de IDF in een verklaring. “Als reactie vuurde een IDF-vliegtuig richting de brandstichterbende.” De IDF zal doortastend blijven opereren tegen door Hamas geleide terreuractiviteiten en ziet elke vorm van deze activiteit met grote ernst tegemoet.”

Hamas dreigt met vergelding
De militaire vleugel van Hamas, de  Izz ad-Din al-Qassam Brigades, dreigde op donderdag met nieuw geweld en terreur tegen Israël nadat een van hun strijders eerder op de dag was gedood bij een luchtaanval. De al-Qassam Brigades beschuldigden Israël van ‘een gruwelijke misdaad’ nadat de IDF de aanval uitvoerde waarbij naar verluidt één persoon werd gedood en drie anderen werden gewond.

“De lafharige aanval van de vijand op de commandopost van onze strijders, die leidde tot de dood van Abdel Karim Ismail Radwan, is een gruwelijke misdaad en een dwaasheid waarvoor het de volledige verantwoordelijkheid draagt. [Israël] zal er een prijs voor betalen met zijn bloed,” schreven de Qassam Brigades in een verklaring die op hun website staat.

Mortiergranaten werden [vervolgens] gelanceerd naar de IDF-troepen die actief waren in de buurt van het veiligheidshekken in de zuidelijke Gazastrook. “Er werden geen verwoningen aan IDF-soldaten gemeld”, zei de IDF-woordvoerder.

Abdel Radwan werd nog dezelfde dag begraven
[beeldbron: AFP/Said Khatib]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Rasgon “Hamas threatens revenge for airstrike said to kill fighter” van 19 juli 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “IDF Eliminates Hamas Arson Squad Leader” van 19 juli 2018 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Israël liquideert Hamasleider van bende brandstichters nabij Khan Younis, Gaza

 1. Ik BLIJF het maar herhalen…..
  Bij iedere raket, of vuur vlieger, naar Israël vanuit Gaza,
  1 villa opblazen van een corrupte hamas leider.
  Binnen 1 week zal het rustig zijn.
  Veel foto’s en video’s maken van ” voor ” en ” na ” het opblazen.
  Dat zal pas een afschrikkende werking hebben.

  Like

Reacties zijn gesloten.