Arabische Liga, PA en Turkije woest op Israël’s nieuwe Nationaliteitswet

Plaatje hierboven: Overal en in elk land klinkt hetzelfde deuntje. Onnoemelijk veel overheidsgelden gaan niét naar vredesinitiatieven in het Midden-Oosten maar worden afgeleid naar landen, regeringen, groepen en projecten die enkel de vernietiging van de Joodse staat op het oog hebben. Wat Israël ook maar doet of niet doet maakt voor hen niks uit. De eeuwigdurende genocidale haat jegens de Jood, verduistert al 2000 jaar de geesten en niks dat erop wijst dat dit ooit zal veranderen.

Zoals verwacht veroordelen de Palestijnen, de Arabische landen en Turkije unaniem de goedkeuring van de Nationaliteitswet door Israël. Die wet bevestigt de status van Israël als de natiestaat van het Joodse volk, stelt het Hebreeuws vast als de enige officiële taal terwijl het Arabisch een speciale status heeft.

De wet verklaart tevens dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat de Hebreeuwse kalender de officiële kalender is van die staat. In feite geen nieuwe zaken want enkel een bevestiging van de dagelijkse realiteit in Israël sinds de heroprichting en restaturatie van de Joodse staat in 1948, met dit verschil dat het thans zwart op wit staat in de Basis Wet.

Jordanië
De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi heeft de Knesset donderdag beschuldigd van de goedkeuring van de ‘Nationaliteitswet’ en beweert dat de wet discriminerend is.

“De Israëlische goedkeuring door de Knesset van de wet van de ‘natiestaat’ consolideert discriminatie. Het is een schending van het internationale recht en van de mensenrechten. Het is een daad die de spanning verder zal opdrijven. De internationale gemeenschap moet ertegen opkomen ​​als nog een maatregel die de veiligheid en de stabiliteit bedreigt”, zei Safadi

Palestijnse Autoriteit
Mahmoud Abbas, voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), laat via zijn kantoor weten dat Al-Quds (de Arabische naam van Jeruzalem) de eeuwige hoofdstad is van de ‘staat Palestina’. Een verklaring namens Abbas leest “dat er geen vrede, veiligheid of stabiliteit voor iedereen kan zijn zonder Al-Quds en dat niemand de autoriteit heeft om dit op te geven.”

De PA veroordeelde ook de Nationaliteitswet die op woensdagavond door de Knesset was goedgekeurd en specifiek naar de verwijzing in de wetgeving van een verenigd Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Deze wet ontmaskert “het racistische gezicht van de Israëlische bezetting en de schendingen van alle internationale legitimiteitsbeslissingen daarover.”

Abbas’ kantoor verklaarde “deze wetten nietig en racistisch en benadrukte dat zij de historische status van de stad Al-Quds als de hoofdstad van ‘de bezette Palestijnse staat’ niet zouden veranderen en het Palestijnse volk niet zullen weerhouden om door te gaan met de legitieme strijd om de bezetting te verwijderen en haar onafhankelijke staat te vestigen.”

Daarnaast benadrukte het kantoor van Abbas het recht van het Palestijnse volk om naar hun land terug te keren, waarbij opgemerkt werd dat het ‘recht op terugkeer’ een heilig en permanent recht is dat door het internationale recht wordt verleend, waaronder VN-resolutie 194, waarin het recht op terugkeer van Palestijnse ‘vluchtelingen’ naar hun land en eigendommen is verankerd. De ‘racistische nationaliteitswet’, zei de verklaring, zal dit heilige recht niet afschaffen.

Arabische Liga
Ook de Arabische Liga, die 22 Arabische landen vertegenwoordigt, veroordeelde op donderdag Israël nadat het de ‘Nationaliteitswet’ had goedgekeurd. “Al de wetten die Israël met geweld probeert af te dwingen, zijn van nul en generlei waarde en geven de Israëlische bezetting geen enkele legitimiteit”, zei de Arabische Liga in een verklaring van het persbureau Xinhua.

“De goedkeuring van de controversiële wet is een andere poging om de ‘bezetting van de Palestijnse gebieden’ te versterken en zich te ontworstelen aan het erkennen van Palestijnse rechten,” aldus de verklaring.

De Arabische Liga waarschuwde dat het wetsvoorstel discriminatie en meer aanvallen tegen Palestijnen zal aanwakkeren en drong er bij de internationale gemeenschap op aan haar verantwoordelijkheid jegens de Palestijnen op zich te nemen en Israël verantwoordelijk te houden voor alle misdaden en schendingen van de Palestijnen.”

Turkije
Eerder op donderdag, beschuldigde een woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, Israël over de passage van de Nationaliteitswet, en zei dat zijn regering zijn solidariteit betuigde met de Palestijnse Autoriteit. De woordvoerder, Ibrahim Kalin, beweerde dat de Nationaliteitswet een ‘apartheidsstaat’ heeft gevestigd in Israël.

“Wij verwerpen de beslissing om Jeruzalem te verkondigen als de hoofdstad van Israël,” twitterde Kalin, “evenals de beslissingen om nieuwe nederzettingen te creëren gericht op het systematisch beroven van het land van de Palestijnen en de pogingen van de Israëlische regering om een ​​apartheidsstaat te vestigen.”

“Wij veroordelen in de sterkste vorm de Nationaliteitswet, die vandaag in het Israëlische parlement is geratificeerd. Deze racistische stap, die een poging is om het Palestijnse volk uit hun moederland te vegen, niet alleen materieel, maar ook legaal, kan op geen enkele manier worden aanvaard.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Arab League condemns ‘Nationality Law’” en een artikel van Dalit Halevi “Abbas: ‘Right of Return’ is sacred” en een artikel van Elad Benari “Jordanian FM: ‘Nationality Law’ a violation of human rights” van 20 april 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Arabische Liga, PA en Turkije woest op Israël’s nieuwe Nationaliteitswet

 1. Arabische Liga, PA, Turkije…..én de EU tegen de Nationaliteitswet.

  Hét bewijs dat het een prima wet is….voor Israel & het Jodendom en dat het de hoogste tijd was hem te bekrachtigen.

  Liked by 1 persoon

 2. Falende staten demonstreren !!!Fijn een minister zoals Stef Blok die de waarheden niet mag benoemen van inferieure politieke partijen als d’66 ,”denk”,PvdA ,GroenLinks enz……..Shalom van Léon van Duren.

  Liked by 1 persoon

 3. HAHAHA !! de bruine hemden gaan tekeer !! die hemden zijn bruin van hun eigen poep !! Israel heeft eindelijk een grondwet !! zoals ieder beschaafd land ter wereld !! SHALOM ISRAEL

  Like

Reacties zijn gesloten.