Premier Netanyahu bezoekt de door Hamasterreur getroffen gebieden in Zuid-Israël

Plaatje hierboven: Sderot, 16 juli 2018. Premier Binyamin Netanyahu bezoekt de door Hamas terreur getroffen gebieden in het zuiden van Israël [beeldbron: screenshot J-Post video]

Israël lijkt steeds dichter bij een serieus conflict te komen – zo niet een open oorlog – met de terreurgroepen in Gaza (Hamas, PIJ, PFLP e.a.) toen premier Benjamin Netanyahu dinsdag in het hoofdkwartier van de IDF Gaza Division een andere evaluatie van de veiligheidssituatie hield in het zuiden van Israël.

Op de briefing waren aanwezig onder meer minister van Defensie Avigdor Liberman, IDF-stafchef Lt.-Gen. Gadi Eisenkot, ISA-directeur Nadav Argaman, directeur Nationale Veiligheidsraad Meir Ben-Shabbat en andere hoge functionarissen.

“Het is vandaag de vierde verjaardag van het moment waarop Hadar Goldin in actie om het leven kwam”, merkte Netanyahu op. “We zijn vastbesloten om hem en Oron Shaul en de twee burgers terug te brengen naar de staat Israël.”

Een dag eerder reisde Netanyahu met defensieambtenaren naar de stad Sderot, amper een kilometer van de grens met Gaza, waar hij rondtoerde, een kleuterschool bezocht en een ontmoeting had met de hoofden van de regionale raad districten in het gebied. De premier sprak niet in termen van het beëindigen van de terreur in één klap, maar eerder als onderdeel van een eeuwenoude strijd. “Al 100 jaar bestrijden we terreur; we vechten er met alle kracht tegen”, zei hij.

“In deze plaats vindt op dit moment de confrontatie plaats tussen islamitisch terrorisme en de staat van de Joden en we zijn vastbesloten om te winnen. Dit betekent een uitwisseling van slagen, die nog niet voorbij zijn.” Netanyahu zei dat hij de plaatselijke gemeentebesturen had verteld dat “we in een langdurige strijd zitten” en dat net zoals Israël tegen de dreiging die uitgaat van de terreurtunnels, krachtige actie onderneemt en “erin geslaagd is om de massale bestorming van het veiliheidshekken te stoppen” en dat ze ook een manier zullen vinden om de brandgevaarlijke vliegers en ballonnen te stoppen.

“’Ik zag de ijzeren muur van hun burgerlijke vastberadenheid … en vandaag zag ik onze militaire ijzeren muur”, zei hij. “We zijn in een campagne die een uitwisseling van slagen met zich meebrengt en ik kan je vertellen dat de IDF klaar is voor elk scenario,” vertelde Netanyahu aan de verslaggevers. “Ik was erg onder de indruk van wat ik hier zag en ik weet dat net als ik, elke Israëlische burger in de IDF gelooft en het hun steun geeft voor elke mogelijke ontwikkeling.”

In antwoord op de vraag: “Denkt u dat het mogelijk is om de crisis op te lossen zonder een uitgebreide campagne?”, antwoordde de premier: “Ik geloof dat we de juiste dingen doen. Het zou de moeite waard zijn [voor Hamas] om aandacht [aan ons] te besteden, niet alleen aan wat we zeggen, maar aan wat we doen.”

Plaatje hieronder: Z-Israël aan de grens met Gaza, maandag 16 juli 2018. Premier Netanyahu bezocht in Sderot een kleuterschool nadat de stad door Hamas en Co vanuit Gaza beschoten werd met 200 raketten en mortiergranaten. Een van die springtuigen sloeg in op slechts enkele meters van het schooltje. Telkens wanneer het alarm aanslaat (Code Rood), dat waarschuwt voor inkomende raketten, hebben de kinderen welgeteld 15 seconden tijd om schuilplaatsen en bunkers te bereiken … [beeldbron: J-Post]


Bronnen:

♦ naar een bericht van Herb Keinon “Netanyahu visits Sderot after weekend of rocket fire from Gaza” van 16 juli 2018 op d esit evan The Jerusalem Post

♦ naar een bericht van Hana Levi Julian “Israel Edging Closer to War as Netanyahu, Defense & Security Brass Convene for Assessment” van 17 juli 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.