Pro-Palestijnse nep; anti-Zionisme is het oude antisemitisme in een nieuwe jas

Ik heb nog nooit iemand ontmoet die echt gaf om Palestijnse Arabieren, tenzij er een verband was met haat tegen Israël. De twee zijn zo met elkaar verbonden dat je je afvraagt wat er het eerst was: de Palestijnse kip of het Israëlische ei.

Degenen die het voor de Palestijnen opnemen, gebruiken het als een slaghout om Israël te slaan. Laat mij maar eens mensen zien die van de Palestijnse Arabieren houdt zonder Israël te haten. Hun liefde voor Palestijnen is erg selectief. Zij houden alleen van hen, als Israël ergens in hun verhaal voor kan komen.

Zij houden niet genoeg van hen als Syrië, Egypte, Jordanië of Koeweit Arabieren die zich Palestijnen noemen doden of slecht behandelen. Dan zwijgen zij. Ik vraag mij af waarom.

Geen boycot-campagnes tegen Egypte vanwege hun blokkade van Gaza. Geen pro-Palestijnse protesten voor de Syrische ambassades vanwege hun massale afslachting van Syrische Palestijnen. De boycotbeweging heeft zich nooit laten horen over de apartheid in Jordanië, waar Palestijnse Arabieren al 70 jaar als vluchteling moeten verblijven.

Erger nog, zij zwijgen dat de Palestijnse Autoriteit die ook vluchtelingenkampen in stand houdt in het gebied dat zij besturen en beheren! Hoe kun je nog steeds een Palestijnse vluchteling zijn, als je onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit valt? Leg dat eens uit, want ik kan dat niet. Misschien dat de boycotbeweging het wel kan. Mensen die zich niets aantrekken van het leed van de Koerden, Jezidi’s of Druzen schreeuwen moord en brand over de Palestijnse situatie.

Als ‘de bezetting’ hun probleem is, waarom dan niet ook boycotcampagnes tegen alle tweehonderd landen met een bezettings-probleem? Zij protesteren niet tegen de bezetting door Turkije van Noord-Cyprus of Koerdisch grondgebied of Marokko’s bezetting van de Westelijke Sahara? Waarom is Israël het enige land dat hen woedend maakt?

Deze diepe haat tegen Israël het alleen te maken met het feit dat Israël het land is van het Joodse volk. Het is een exclusief afgrijzen dat ingaat tegen alle rationaliteit en logica en die zich manifesteert in leugens, verdraaiing van de feiten en de geschiedenis en in bloedsprookjes waar Joden na eeuwen van soortelijke leugenachtige beschuldigingen al zo bekend mee zijn.

Want het duistere hart van dit pro-Palestijnse, anti-Israëlische vergif bestaat uit antisemitisme.

Video: Antisemitisme = Anti-Zionisme


Bronnen:

♦ naar een artikel van Barry Shaw in een vertaling van Likoed Nederland “Pro-Palestijnse nep” van 6 juli 2018 op de site van Likoed Nederland

3 gedachtes over “Pro-Palestijnse nep; anti-Zionisme is het oude antisemitisme in een nieuwe jas

  1. Hier is geen woord Spaans bij.

    En nu is het wachten op het antwoord van één ‘pro palestijn’ die ook Israel een warm hart toedraagt.

    Denk dat we lang kunnen wachten.

    Like

  2. Het grondgebied van de Westelijke Sahara is sinds 1975 niet bezet. Voor de VN was WS een niet-autonoom gebied sinds 1963. In 1975 moest de Westelijke Sahara worden verwijderd van de lijst van niet-autonome gebieden. Helaas heeft het Algerijnse militaire regime de onderdrukking van de Westelijke Sahara uit deze lijst geblokkeerd. We zijn hier vandaag. Dankjewel

    Like

Reacties zijn gesloten.