Saoedi-Arabië: 800.000 ‘gastarbeiders’ verlaten het land; waar zijn ze naartoe?

Telkens wanneer iemand spreekt over het verplaatsen van Arabieren uit Eretz Yisrael, is de eerste vraag altijd hetzelfde: ‘Maar waar gaan ze naartoe?’ Dit artikel zal die exacte vraag beantwoorden.

Op 9 juli 2018 werd een artikel gepubliceerd door ‘Yahoo Business Insider’ waarin stond dat maar liefst 800.000 buitenlandse arbeiders de afgelopen twee jaar Saoedi-Arabië hebben verlaten !! 800.000 !! Nergens in het artikel staat waar ze naartoe gingen omdat dat niet het punt was … ze zijn gewoon weggegaan. Ze gingen waar hun hart en dromen hen meenamen. Ze pakten hun huizen en bezittingen op en trokken weg uit Saoedi-Arabië. Ze zijn definitief vertrokken en ik betwijfel ten zeerste dat velen zelfs achterom keken.

Je zou kunnen zeggen dat de reden waarom deze 800.000 zijn vertrokken was omdat ze werden vervangen door de lokale Saoedische bevolking … maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar! Het artikel stelt duidelijk dat werkgevers een ernstig probleem hebben omdat “jonge Saoedische mannen en vrouwen lui zijn en niet geïnteresseerd zijn in werk.”

Daarom had Saudi-Arabië deze werknemers nodig en, omdat ze vertrokken, hebben ze een groot gapend gat geslagen in hun personeelsbestand. Het artikel stelt verder dat werkgevers ‘moeite hebben om banen te vervullen’. Hmmm … 800.000 arbeiders zijn nodig in een moslimland dat Arabisch spreekt … Enig idee wie die ontbrekende werknemers zouden kunnen vervangen?

Laten we hier even over nadenken. Saoedi-Arabië is een land met een enorme hoeveelheid open, onbebouwde grond. Ja, veel van dat land is woestijn, maar kijk eens wat Israël met zijn eigen woestijn deed (plaatje hieronder) … het liet het bloeien! Israël leidt de wereld in ontziltingsinstallaties en landbouw high-tech en helpt zijn buurman graag met het ontwikkelen en bevolken van de woestijn.

Mensen die daarheen verhuizen, zouden gratis grote hoeveelheden land kunnen krijgen en de huizen van hun dromen kunnen bouwen. Denk aan een Arabier gepropt in een klein appartement in Gaza, Ramallah of Hebron. Met een gegarandeerde baan in de hand, waarom zouden ze niet naar Saoedi-Arabië verhuizen en in een paleis wonen?

Wacht, ik ben nog niet klaar, het wordt nog beter! Volgens het Zehut-partyplatform zullen alle Arabieren die willen emigreren vanuit Israël (zowel Israëlische Arabieren als degenen die wonen op de Westelijke Jordaanoever / Gaza) voor hun bezit worden vergoed tegen marktwaarde. De staat Israël koopt hun huizen en betaalt ook alle verhuiskosten naar Saoedi-Arabië.

Deze Arabieren komen dan in een land waar ze de taal spreken en wiens religie de hunne is. Ze hebben geld van de verkoop van hun huis en de hele verhuizing kost ze geen cent. Ze hebben direct banen, kunnen eigendom verwerven dat 10 keer zo groot zou zijn als hun huidige woning en een betere levenskwaliteit hebben dan 90% van hun Arabische neven. Dit plan beschermt hun mensenrechten, hun religieuze vrijheid en beschermt hun financiële toekomst.

Dus, de volgende keer dat iemand vraagt: ‘Maar waar gaan ze naartoe ??’, geef ze dit artikel. Als zij de Arabieren van Israël echt een betere toekomst willen geven voor zichzelf en hun gezinnen, dan is dit het plan dat moet worden verwezenlijkt.

Citaat van Zeev Jabotinsky in “The Iron Wall”, op 4 november 1923 gepubliceerd in het Engels in The Jewish Herald (Z-Afrika)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shmuel Sackett “Where Are They Going To Go?” van 15 juli 2018 op de site van Zehut International

♦ naar een artikel van Ambrose Carey “800,000 expats have left Saudi Arabia, creating a hiring crisis: ‘Employers say young Saudi men and women are lazy and are not interested in working’” van 9 juli 2018 op de site van Yahoo Business Insider

2 gedachtes over “Saoedi-Arabië: 800.000 ‘gastarbeiders’ verlaten het land; waar zijn ze naartoe?

 1. Goed Verhaal, BB.
  Inderdaad, Saoedi’s zijn te lui om te werken, zoals Koeweiti’s
  en eigenlijk alle Golfstaten. Werken is voor de expats!

  En nee, uw oplossing, hoe goed ook, gaat NIET lukken.
  Uw weet ook wel waarom.
  Die z.g.” palestijnen ” wil niemand binnen zijn grenzen hebben.
  Zij hebben de naam dat het ” trouble makers ” zijn.
  Veel praatjes, willen gelijk de politiek van hun gastland beinvloeden,
  Kijk wat wijlen koning Hoessein van Jordanië moest (?) doen?
  Hij heeft er 10.000 ” palestijnen ” afgeslacht tijdens een opstand.

  Overigens, waar waren de protesten? De vragen en veroordelingen in de V.N.? De resoluties? De krantenkoppen?

  Kortom, een fraai plan, goed idee, maar die Saoedi’s WILLEN geen
  ” palestijnen ” binnen halen in hun zandbak.

  Wat eventueel nog zou kunnen lukken is een ” autonoom ”
  Palestina in de Sinaï, waar de Egyptenaren een hek omheen zetten.
  Dan is die lap grond binnen de kortste keren OOK tot een Gaza 2 verworden. Of een Egypte 2. Of een Yemen 2, Soedan 2, vult u maar in.
  Arabieren kunnen noch willen een fatsoenlijk land opbouwen.
  It’s the islam, stupid!

  Noem mij 1 land, met de Islam als staatsgodsdienst, alwaar men een fatsoenlijke samenleving heeft?
  Een land?

  Geliked door 2 people

 2. die 800.000 waarvan sprake is zijn gastarbeiders die weggestuurd worden!
  het is niet de bedoeling deze door andere te vervangen: de lege plaatsen moeten door lokale saoedi’s opgevuld worden !! een opdrogend olieinkomen en dreigend staatsbankroet staart SA in het gezicht! uit angst voor oproer masseert men daar niet-saoedi’s het land uit !! ook daar “palestinenzer nicht erwunscht” !!

  Like

Reacties zijn gesloten.