Het Orakel van Teheran spreekt: ‘Israël zal verdwijnen uit het Midden-Oosten’

De Opperste Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, de enige en waarachtige chef van Iran (en dat is/zijn niét diegenen die u soms op uw televisiescherm ziet), zwoer dat de VS niet in staat zouden zijn om een ​​vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit te sluiten en dat de Joodse staat uiteindelijk uit het Midden-Oosten zou verdwijnen.

Tijdens een bijeenkomst van de Hajj-organisatie in Iran op maandag, sprak Khamenei over de ambities van president Donald Trump om een ​​historisch akkoord te bereiken tussen Israël en de PA, een overeenkomst die hij de ‘deal van de eeuw’ noemde.

De 78-jarige grijsbaardige sjiitische islamitische geestelijke, bijgenaamd het Orakel van Teheran (omdat zijn oordeel net zoals dat van de Paus van Rome onfeilbaar is), noemde de historische deal een ‘complot’ door de VS en Israël om Jeruzalem te verwijderen van ‘Palestina’ en ‘Zionistische controle’ over de stad veilig te stellen, meldde de Iraanse media-distributeur Mehr.

“Tot wanhoop van Amerika zal de Palestijnse zaak nooit worden vergeten en zal al-Quds de hoofdstad van Palestina blijven,” zei Khamenei. Al-Quds (arabisch voor Jeruzalem) is nooit of te nimmer een hoofdstad van een of ander land geweest, behalve dan van de Joodse staat (meer dan 3000 jaar geleden, tot op vandaag). Maar liegen en bedriegen (ook taqiyya genoemd) zit de man in het bloed.

De Iraanse leider haalde scherp uit naar de moslimstaten waarvan hij zei dat die hadden toegegeven aan de Amerikaanse druk met betrekking tot Israël. “Helaas hebben sommige islamitische regeringen, vanwege hun gebrek aan vertrouwen in het principe van de islam, nooit om de Palestijnse zaak gegeven, maar hebben gekozen om zichzelf op te offeren voor de VS.”

Uiteindelijk voorspelde Khamenei dat de Joodse staat uit het Midden-Oosten zal verdwijnen.

“Maar ook dit zal op niets uitdraaien en ze zullen de dag zien waarop de wortels van het verzonnen Zionistische regime zullen opdrogen. Vandaag heeft de moslimwereld eenparigheid nodig. Divisie is verboden, omdat de vijand gericht is op de islamitische wereld.”

Eind vorige maand waarschuwde een trouwe medewerker van Khamenei dat Iran voorbereid was op een oorlog by proxy (via proxies, ook ‘tussenpersonen’ genoemd, zie onderaan) van de VS en Israël. “De Amerikanen en de Zionisten zijn de grootste bedreigingen die een proxy-oorlog kunnen voeren in de regio,” zei de officiële majoor Yahya Rahim Safavi, aldus het persbureau Mehr.

Ali Baba en zijn 40 rovers
Volgens Ali Khamenei is Israël, dat hij aanduidt als adou en doshman, dat ‘vijand’ en ‘tegenstander’ betekent, is een speciaal geval om drie redenen. De eerste is dat het een loyale ‘geallieerde is van de Amerikaanse Grote Satan’ en een sleutelelement in diens ‘boosaardig plan’ om het ‘kerngebied van de Oemma’ (=de wereldwijde islamitische gemeenschap) te domineren.

De tweede reden is dat Israël bij tal van gelegenheden oorlog heeft gevoerd tegen moslims en aldus een ‘vijandige ongelovige’ is geworden (een kaffir al-harbi dus). Volgens Khamenei mag je gerust Joden doodschoppen, maar o wee, diegene die een moslim doodknuffelt. Hem/haar wacht de dood door het zwaard (meestal door een andere moslim, he he).

Tot slot is Israël een speciaal geval omdat het Jeruzalem bezet dat Khamenei beschrijft als de ‘3de Heilige Stad van Islam‘. Dat is nog maar kort het geval, namelijk sinds 1964 nadat Yasser Arafat e.a. Al Fatah oprichtte. Hij laat doorschemeren dat één van zijn ‘meest gekoesterde wensen’ is om ooit op een dag in Jeruzalem te bidden.

Khamenei benadrukt dat hij geen ‘klassieke oorlogen’ aanbeveelt om Israël van de kaart te vegen. Na zeven oorlogen tegen Israël begrijpt zelfs hij dat Israël militair niet te verslaan is. Noch wil hij ‘de Joden massacreren’. Wat hij aanbeveelt is een lange periode van oorlogsvoering met lage intensiteit bedoeld om het leven onaangenaam dan wel onmogelijk te maken voor een meerderheid van Israëlische Joden zodat zij het land zouden verlaten.

Zijn berekening is gebaseerd op de aanname dat grote aantallen Israëliërs de dubbele nationaliteit hebben en de voorkeur zouden geven om te emigreren naar de Verenigde Staten en naar Europa. Jep, datzelfde Europa waar ze bijna dagelijks in een of ander Europees land worden bedreigd met de dood …

Ayatollah Khamenei en zijn proxies The Three Tenors. Van links naar rechts: Hamasleider Khaled Meshaal (in 2017 opgevolgd door Ismail Haniyeh en Yahya Sinwar), naast hem Ramadan Shallah, chef van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en helemaal rechts Ahmed Jibril, chef van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC). De drie belangrijkste terreurgroepen in de Palestijne gebieden, naast nog een dozijn mindere schrikwekkende facties. Een vierde proxy heeft dit plaatje niet gehaald, met name Hassan Nasrallah, chef van de Libanese terreurgroep Hezbollah, die zelden of nooit in het openbaar verschijnt, uit schrik om geliquideerd te worden door de Mossad.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Khamenei: ‘There will be no Mideast peace deal, Israel will wither away’” van maandag 16 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Het Orakel van Teheran spreekt: ‘Israël zal verdwijnen uit het Midden-Oosten’

  1. En het grootste applaus kwam van Federika Mogherini die in haar persoonlijke kruistocht tegen Israel in deze ayatollah een échte vriend heeft gevonden.

    Like

  2. Die ouwe rakker wilt straks graag naar het paradijs van zijn alla ; hij beseft echter niet dat hij straks bij adolf- saddam- en veel van zijn familie gaat knisperen in een heet plekje !! komt hij in ieder geval geen gespreks-stof tekort !!
    staat islam niet gelijk aan “verwrongen wereldbeeld”??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.