Gaza’s slijtageslag: Israël laat zich ringeloren door Hamas; oorlog stilaan onvermijdelijk

Tijdens de kabinetsvergadering op zondag brak een ruzie uit tussen minister Naftali Bennett (Habayit Hayehudi) en stafchef Gadi Eizenkot over een nieuwe klasse van bevoorrechte terroristen: kinderen die complete zwaden bossen en velden naast de grens met de Gazastrook platbranden.

Bennett herhaalde zijn eis, zwaar ondersteund door de meeste ministers van de regering, waaronder van de Likud, voor de IDF om bende relschoppers die vliegers en ballonnen met brandbommen naar Israël lanceren, meteen uit te schakelen.

Eizenkot, die het leger leidt, vroeg Bennett, die het Ministerie van Onderwijs leidt, “rechtvaardigt u het verwonden van kinderen?” En voegde eraan toe dat het droppen van bommen uit vliegtuigen op een groep arabieren die ballonnen of vliegers lanceren naar Israël “in strijd is met de waarde en operationele positie van de IDF” Opmerkende “Misschien zou Israël het beter doen met Eizenkot die staatsonderwijs zou leiden en Bennett die de IDF zou instrueren?”

Bennett pakte trouwens niet de handschoen op om een ​​lekwaardig citaat te geven over hoe een kinderterrorist een terrorist is, en stelde in plaats daarvan voor de IAF de opdracht te geven om de leeftijd van de bandbommen lanceerders te evalueren en dat “als ze volwassen zijn  ze te doden en als het kinderen zijn, laat ze dan een kibboets afbranden.”

Met gevaar voor nog een Holocaust-vergelijking fiasco, moet worden opgemerkt dat in april 1945, tijdens de laatste dagen van Berlijn, enorme aantallen jongeren, soms jongens van nauwelijks tien jaar oud, op bevel van Reichsführer Adolf Hitler van school werden gehaald om zelfmoordmissies uit te voeren tegen de aanvallende (Russische) bondgenoten – die er geen probleem van maakten om ze simpelweg af te slachten (plaatje hieronder).

Iemand zou de mannen en vrouwen moeten waarschuwen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van Israël. In de praktijk gaf het kabinet de IDF de opdracht om ‘de vliegerterreur te stoppen’, dat wil zeggen om de represaillemaatregelen in reactie op de vliegers te intensiveren, meer waarschuwings schoten te lossen naar de vlieger en ballon terreurcellen, de logistieke keten die hen ondersteunt te beschadigen, en soms de rechstreeks de vliegers neer te halen.

En zo gebeurde inderdaad: gedurende de afgelopen twee dagen heeft de IDF verschillende Arabieren van verschillende leeftijden die probeerden het Israëlische land af te branden, gewond – maar niet gedood.

De IDF stelde op zondag een Iron Dome-batterij in de metropoolstad Tel Aviv, ook in opdracht van het kabinet. De inzet van het antiraketsysteem kreeg publiciteit, waaronder in een video in het Arabisch uitgegeven door de IDF-woordvoerder, die aan Hamas signaleerde dat Israël zich voorbereidde op een confrontatie op hoog niveau. “Wil je oorlog? We zullen je oorlog geven,” klonk het.

Het voelt weer helemaal aan als in 2014. De ministers van het kabinet kregen te horen dat Hamas zaterdag wanhopige verzoeken om een ​​wapenstilstand had gedaan, maar de meeste ministers van het kabinet (behalve Kahlon) waren daar in 2014, toen de militaire inlichtingendienst erop stond dat Hamas het gevecht wilde beëindigen, maar in werkelijkheid de terreur groep volledig investeerde in oorlog, waardoor de confrontaties 51 dagen duurden (aka Operation Protective Edge) en die het leven kostten aan bijna 70 Israëlische soldaten en burgers

De politieke interesse van Hamas was toen identiek aan zijn belang vandaag: niemand in de Arabische wereld geeft een halve gram om Gaza, de humanitaire crisis, bla, bla, dus wil Hamas hen dwingen aandacht te schenken door duizenden van zijn burgers gedood te krijgen door Israël . Met andere woorden, tenzij er een radicale verandering aan de grond is, is oorlog deze zomer onvermijdelijk.

Een oorlog zou zelfs aanstaande vrijdag kunnen beginnen, aan het veiligheidshekken. Zelfs als er maar een paar honderd rekruten van Hamas opduiken, als ze erin slagen om IDF-soldaten te vermoorden, zoals ze vrijdag hebben geprobeerd door zes verschillende explosieve ladingen  naar hen te gooien, waaronder een handgranaat die een officier van de IDF verwondde – zal het kabinet van Netanyahu wel moeten mobiliseren en als we de minister van defensie Avigdor Liberman willen geloven, moeten we resoluut in Gaza binnentrekken.

Voor nu, zolang het aantal en de ernst van de slachtoffers aan beide kanten laag blijft, hebben we nog steeds te maken met een uitputtingsslag, zij het een die wacht om te escaleren. De Iron Dome-batterijen in het centrum van Israël zijn bedoeld om te reageren op een escalatie, terwijl de IDF deze week uitgebreide oefeningen uitvoert om de gereedheid van de grondtroepen aan te scherpen voorafgaand aan een confrontatie.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Gaza War of Attrition Continues as Israel Lets Hamas Decide Next Phase” van maandag 16 juli 2018 op de site van The Jewish Press

6 gedachtes over “Gaza’s slijtageslag: Israël laat zich ringeloren door Hamas; oorlog stilaan onvermijdelijk

 1. Als U in Europa een Islamitische straatrover tegen de grond mept gaat U onmiddellijk in arrest als islamofoob of racist !! en erger dan U bestaat dan niet !!
  de Paus, het EU-gedrocht, uw lokalo’s hebben reeds het bruine sterretje gekust van Islam !! gaat U ook “lijdend voorwerp” worden ??
  HEDEN ZIJ : MORGEN GIJ !!!!

  Like

 2. Varaway en Brabosh hebben wel gelijk !! Maarre de wereldwijde bruinhemden zullen dan wel flink tekeer gaan : geen Jood of Joodse instelling zal nergens ter wereld nog veilig zijn !! palestijnen bestaan niet : het zijn ordinaire treiter-arabieren zoals er ook in UW buurt rondlopen !! Fontanel Inkloppen??

  Like

 3. Dank voor uw reactie @brabosh!
  Natuurlijk, ik ben maar een armstoel reaguurder, maar ik ken deze regio als mijn broekzak.
  Alle arabieren lachen om het Westen, inclusief de USA.
  Waar ze niet over en om lachen, zijn de Israeli’s.
  Daarom haten ze de Joden.
  Ze WETEN dat de IDF hen ALLEN kan vermorzelen.
  Arabieren hebben voor 1 ding ” respect ” en dat is BRUTE kracht.
  Kijk maar hoe het toe gaat in ALLE arabische landen.
  Voeg daar bij nog de andere niet arabische islam landen.

  Ergo: die arabieren in Gaza zijn de vliegen rondom het paarden hoofd dat Israel heet. Ze blijven plakken en steken tot het paard gek gaat worden van de jeuk.
  Je MOET de vliegen vermorzelen, maar hebt dan de hele wereld tegen je in het harnas gejaagd. ” Die arme onderdrukte palestijnen “!
  Dus, slimme en verwoestende acties zijn nodig.
  Denk aan de über rijke patser villas van de corrupte ” leiders ” van hamas. Zoiets geeft prachtige P.R. Beelden ” voor ” en ” na ” acties.

  Uw suggestie duurt te lang en kost vele levens. ( aan beide kanten ).

  Wat wel zou kunnen? 1 raket van hamas en knip Gaza in 2 stukken.
  Weer een raket? Knip in 4 stukken, enz.
  Of, geen stroom meer leveren voor 1 uur.
  2 raketten= 2 uur zunder stroom, enz.
  Simpel en duidelijk….?
  Ik vraag me wel eens af, wat zou POTUS Trump doen als Mexico
  raketten op de US zou afschieten?
  Waarom altijd dat verschil?
  Of, zeg Finland op Rusland?
  Of Griekenland ( Nato ) op Turkije ( Nato ) ?
  Of Syria op Israel ( dan heb je direct oorlog ).
  Maar met Gaza is het ineens anders? Waarom toch ?
  Omdat het ” palestijnen ” zijn, dan zijn ze ineens heilig?

  Like

 4. Het is uiteraard de politiek die beslist wanneer en hoe het Israëlische leger Hamas moet uitschakelen. En daar wringt het schoentje. Israel heeft niet vele vrienden, en zelfs Trump houdt nog een ‘deal of the century’ achter de hand (zijn vredesplan dat niemand kent maar reeds door iedereen bekritiseert, precies omdat het van Trump komt.

  Tijdens de drie voorbije Gazaoorlogen (2008, 2012 en 2014) dacht ik naar het einde toe: nu gaan ze Hamas definitief inblikken. Niet dus.

  Er komt er nu weer eentje aanzetten. Er zullen eerst Israëli’s, burgers of soldaten, moeten sneuvelen vooraleer de IDF van de politici in actie mogen komen. Alleen dan blijven de VS aan hun kant staan, steun waar Israêl blijkbaar nog steeds niet zonder kan.

  Wat mij betreft: meteen, nu direct, Gaza binnentrekken en doorvechten tot de laatste terrorist ‘allah akhbar’ heeft geroepen en met een laatste rochel de deur dichttrekt. Elk straat, wijk en huis uitkammen. Niks anders.

  Like

 5. Dank voor dit bericht.
  Ik blijf herhalen: maak de gaza terroristen duidelijk klaar, dat bij
  iedere raket op Israel afgevuurd, of brand vlieger, 1 villa van een
  corrupte hamas ” leider ” het doel is van de IDF.
  Blaas op die tent. Heb beelden gemaakt van iedere villa ( graag met
  zwembad en palmbomen ).
  Laat iedere bewoner weten dat hun huis het volgende doelwit zal
  zijn.
  Ik ben er van overtuigd dat niemand van deze corrupte proleten nog een nacht vredig durft te gaan slapen.
  Komt er toch een raket of vuur vlieger. Bam, weg villa.
  Weer foto’s maken van de puinhoop.
  Zet het op een video en laat ze maar schrikken en huilen.
  Blaas eventueel het $50 miljoen dollar kostende vliegtuig van corrupte Abas op. Dat doet hen pas echt pijn. Hun prestige speelgoedje. Noem dit gajes niet ” president ” Abas, of ” minister ” dit,
  ” ambassadeur ” hier. Noem ze gewoon mr. Abas. Praat niet meer over de ” west bank ” maar Judea en samaria, gebruik NIET het woord ” Palestine ” en ” palestinians ” maar the arab inhabitants of Judea & Samaria.
  Het probleem zal dan verdwijnen.
  IRAN is het echte probleem voor Israel. ( en andere Golf staten )
  De andere Arabische landen zijn het hele ” palestina ” verhaal ZAT.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.