Israëlische professor in Bonn aangevallen door een Palestijn omdat hij een keppel droeg

Een Israëlische professor in de filosofie die in de Verenigde Staten woont, werd woensdag in Duitsland aangevallen door een man van Palestijnse afkomst, die zijn kippel van zijn hoofd rukte en hem toeriep dat er geen Joden in Duitsland mogen zijn.

De Israëliër verdedigde zichzelf, maar hij werd vervolgens in het aangezicht geslagen door de politie, die verkeerdelijk meende dat hij achter de woordenwisseling zat. Het lokale hoofd van de politie van Bonn, Ursula Brohl-Sowa heeft zich vervolgens persoonlijk verontschuldigd bij de professor.

De 50-jarige professor, werkzaam aan de Universiteit van Baltimore, is niet geïdentificeerd. Hij was in Bonn, waar hij was uitgenodigd om een ​​lezing te geven. Samen met een vriend ging hij wandelen in een park in Bonn toen hij werd geconfronteerd met een 20-jarige Duitser die in de lokale media werd beschreven als zijnde met “Palestijnse roots”.

Volgens berichten in de Duitse media trok de aanvaller de keppel van de man verschillende keren van zijn hoofd, sloeg hem op de schouder en duwde hem. Hij riep ook “Geen Joden in Duitsland!” naar het Israëlische slachtoffer. De Israëlische metgezel riep de politie, maar toen de officieren arriveerden, vluchtte de aanvaller.

De Palestijn werd pas gearresteerd nadat de metgezel van de leraar tussenbeide kwam. De aanvaller was blijkbaar onder invloed van verdovende middelen. Hoewel hij aanvankelijk werd gearresteerd na het incident, is zijn aanvaller sindsdien vrijgelaten en moet hij worden berecht voor ophitsing en mishandeling.

Bonn burgemeester Ashok Sridharan becommentarieerde ook het incident op donderdagmiddag en zei: “Ik veroordeel de aanslag ten zeerste en excuseer de wetenschapper voor wat hem hier in Bonn is overkomen”. Volgens een artikel gepubliceerd op de General-Anzeiger-website in Bonn, zal de stad een “Keppel Dag” organiseren, een evenement waarbij deelnemers een keppeltje zullen dragen als een teken van eenheid tegen vooroordelen, en vooral tegen antisemitisme.

De website van de Rheinische Post zei dat de commissaris van de federale regering voor het bestrijden van antisemitisme, Felix Klein, uitlegde dat hij “diep verontwaardigd” was door de aanval. “Ik wil een vroeg onderzoek tegen de Palestijnse schuldige,” zei Klein. “We moeten aantonen dat alle vormen van antisemitisme in Duitsland onmiddellijk worden bestraft”.

Er is groeiende bezorgdheid in het land over een heropleving van de aloude Jodenhaat. Op zondag arresteerde de Duitse politie 10 mensen die verdacht werden van betrokkenheid bij vermeende antisemitische agressie in een park in Berlijn. De veiligheidstroepen gaven de identiteit of nationaliteiten van de verdachten en het slachtoffer niet vrij, maar de Duitse krant Welt zei dat de betrokken personen Syriërs waren.

Duitsland werd geschokt door een incident in april waarbij een Syrische migrant zijn riem een Israëlische Arabier aftroefde omdat deze een keppel droeg. Een video van deze straataanval, gefilmd door het slachtoffer met zijn smartphone, had de publieke opinie verontwaardigd toen het zich verspreidde op sociale media en leidde tot massale betogingen in solidariteit met de Joden.

Eerder deze week riepen tientallen Joodse organisaties in Duitsland de regering op antisemitisme te bestrijden, met name onder moslimmigranten, na een reeks antisemitische aanvallen.

In een open brief ondertekend door 38 groepen, heeft de JFDA (Joods Forum voor Democratie en Antisemitisme) een politieke verklaring afgelegd, waarin er bij het Berlijnse bestuur op werd aangedrongen publieke middelen beschikbaar te stellen voor civiele en religieuze organisaties in Berlijn.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stuart Winer “Allemagne : un professeur israélien attaqué par un Palestinien” van 13 juli 2018 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Israëlische professor in Bonn aangevallen door een Palestijn omdat hij een keppel droeg

 1. de “Islamitische Legioenen” zijn reeds in Europa aanwezig in de vluchtelingvermomming ! als zij strakjes klaar zijn met Jodenmoord gaan zij grootschalige Christenvervolging beginnen !! de vredesreligie ??

  Like

 2. De vraag is wat die meneer met die ‘palestijnse roots, roepend dat er geen Joden in Dslnd mogen zijn, in Duitsland doet.

  Waarom is hij niet in “palestina” om zijn land via raketten & brandvliegers te veroveren op de Israeli’s.

  “Palestina bestaat”.
  Het heeft zelfs 2 regeringen, 2 Premiers (Hanyah & Hamdallah) én een president (Abbas), dus waarom lopen al die “palestijnse vluchtelingen” rond in Europa.

  Dit doet er verder niet aan af dat door deze invasie van ‘nieuwe burgers, de Joodse expulsie is begonnen. Kwestie van tijd.

  Europa behoort aan de Moslims.
  Zo is het in het ooit Joods-Christelijke Midden Oosten ook begonnen.

  Like

 3. Tja. Gek verhaal. Politie is overigens langs niet altijd onpartijdig. Gekken lopen er genoeg rond. Gekukkig is het met een sisser afgelopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.