Syrische media: Israël bombardeerde militaire luchthaven nabij Aleppo

Volgens het persagentschap SANA, een officieel nieuwsagentschap dat gelieerd is met het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, zou naar verluidt de Israëlische luchtmacht een aanval hebben uitgevoerd op de militaire luchtmachtbasis van Al-Nayrab nabij de stad Aleppo in Syrië.

Al-Nayrab werd eerder gelinkt met het Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde Corps. De basis werd naar verluidt eerder door Israël op 29 april getroffen als onderdeel van een grote aanval die ook gericht was op wapenopslagplaatsen bij Hama.

Volgens een Iraanse bron zou het gaan om een geheime fabriek waar chemische wapens worden geproduceerd op basis van chloorgas. De IDF heeft het bericht noch bevestigd noch ontkend.

“‘De Zionistische vijand blijft wanhopig de verslagen terroristen in Quneitra en ISIS steunen en vuurde een raket af naar een van onze militaire locaties”, beweerde het persbureau SANA. Oppositiebronnen zeiden dat ten minste 10 raketten werden afgevuurd op een Iraanse stelling. Het Syrische regime zei dat er geen gewonden waren, maar dat schade werd veroorzaakt aan eigendommen in het gebied.

De IDF zei vorige donderdag in een verklaring dat het de vorige dag drie doelwitten had getroffen als vergelding voor een inval op woensdag van een Syrische drone die boven Noord-Israël werd neergehaald. “De IDF houdt het Syrische regime verantwoordelijk voor de acties die op zijn grondgebied worden uitgevoerd en waarschuwt het voor verdere actie tegen Israëlische troepen,” las de Israëlische verklaring toen.

Vrijdag heeft Israël een Patriot-raket afgevuurd op een drone (UAV) die de grens met Syrië naderde, het tweede incident van die aard op een week tijd. Israël vreest dat de groeiende aanwezigheid van Iran in Syrië een bedreiging vormt voor zijn veiligheid en heeft tientallen Iraanse en door Iran gesteunde posities in Syrië getroffen in de loop van het zevenjarige conflict. Iran is een belangrijke bondgenoot van de Syrische president Bashar Assad en steunt een aantal milities, waaronder de Hezbollah van Libanon, vechtend ter ondersteuning van Assad.

Afgelopen woensdag voerde de IAF een aanval uit op drie militaire posten in Syrië, als reactie op de infiltratie van een Syrische onbemande vlucht die door de IDF werd onderschept. Een week geleden beweerden Arabische mediakanalen dat de T-4-luchtmachtbasis in Syrië, die wordt gebruikt door de Iraanse revolutionaire garde, het doelwit was van een reeks luchtaanvallen. Twee weken geleden beweerde het Syrische observatorium voor mensenrechten dat Israëlische vliegtuigen een pakhuis hadden gebombardeerd dat werd gebruikt door de door Iran gesteunde troepen in Syrië.

Plaatje hierboven: Syrië, 16 juli 2018 Explosie in chemische wapenfabriek nabij Aleppo [beeldbron: pixoor.ir]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Syrian media: Israel attacked in Aleppo” van 15 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Daniel Salami “Syrian official: Israel attacked airport near Aleppo” van 15 juli 2018 op de site van Ynet News (Yediot Ahronot)

♦ naar een artikelIsrael said to strike Iran-linked base in northern Syria” van 15 juli 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Syrische media: Israël bombardeerde militaire luchthaven nabij Aleppo

 1. Als de IDF net zo resoluut en krachtig de villa’s van de corrupte hamas mafia in Gaza zou opblazen bij iedere raketaanval,
  dan hadden ze duizenden hectares natuur & landbouw grond kunnen sparen. Terwijl de burgers aan de grens in Israel niet
  de schuikelders in hadden gemoeten.
  Kunt u mij verklaren waarom met zachte hand in Gaza en harde
  vuist in Syrië?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.